Računalništvo, telefonija
01.10.2012 14:29

Deli z drugimi:

Share

e-Računi® so tudi modre barve!

e-Računi® 3.0 WAS je prva informacijska rešitev za elektronsko poslovanje v nabavnem procesu na tehnologijah IBM WebSphere in IBM DB2.
e-Računi® so tudi modre barve!
e-Računi® so tudi modre barve!

Genis je premierno predstavil najboljše prakse elektronskega poslovanja v velikih poslovnih okoljih Genis e-Računi®, ki so sedaj na voljo na tehnološki platformi IBM WebSphere. Udeleženci dogodka „Modro e-poslovanje“ so v IBM-ovem ljubljanskem inovacijskem centru prvič v živo spoznali delovanje informacijske rešitve e-Računi® 3.0 WAS. Na predstavitvi je bil predstavljen še potek pilotnega projekta zgodnje uvedbe e-Računi® 3.0 WAS, ki ga Genis uvaja skupaj s partnerskim podjetjem Alcad v nabavni proces podjetja Impol, uporaba tehnologije IBM WebSphere za izgradnjo poslovnega portala ter nove oblačne storitve Alcloud, kjer bo informacijska rešitev e-Računi® 3.0 WAS na voljo kot storitev programske opreme.


e-Računi® so prva slovenska registrirana blagovna znamka za elektronsko poslovanje in imajo največji tržni delež v segmentu največjih 100 slovenskih podjetij. „Z e-Računi® 3.0 WAS smo v Genisu prenesli že večkrat preizkušene najboljše prakse e-poslovanja v nabavnem procesu na tehnološko najsodobnejšo informacijsko rešitev,“ je povedal Stane Štefančič, predsednik uprave Genisa. Novo izvedenko e-Računov, ki za delovanje uporablja tehnološko okolje IBM Websphere Application Server in IBM DB2, odlikuje grafično bogat uporabniški vmesnik, ki deluje v vseh standardnih spletnih brskalnikih, ter visoka zmogljivost in robustnost sistema prek uporabe javanskih zrn in objektne tehnologije.


Genis e-Računi® 3.0 WAS kot osrednja informacijska rešitev za elektronsko poslovanje v nabavnem procesu omogoča obvladovanje vse nabavne dokumentacije in zagotavlja funkcionalnosti za elektronsko izvedbo celotnega postopka upravljanja prejetih računov:

  • Sprejemna pisarna – namenjena je osrednjemu vodenju prejete pošte in druge poslovne dokumentacije v skladu z ZEPEP (prejeti računi, naročilnice, dobavnice, prevzemnice, kontrolni listi, dokumenti CMR …). Informacijska rešitev podpira zajem, shranjevanje in usmerjanje prejete pošte v nadaljnjo obravnavo na podlagi vgrajenega klasifikacijskega načrta.

  • Potrjevanje prejetih računov – celovita podatkovna, dokumentna in procesna podpora potrjevanju prejetih računov, z implementiranimi dobrimi praksami poslovanja iz velikih poslovnih okolij.

  • Integracija z ERP – neposredna izmenjava podatkov z nabavnimi aplikacijami na področju naročanja (pogodbe, naročilnice, prevzemnice …) za avtomatizirano poslovanje.

  • Podpora knjiženju – priprava vseh podatkov za knjiženje prejetih računov in prenos predlogov knjižb v ERP sistem. Dvosmerna integracija omogoča samodejno vračanje podatkov o plačilih.

  • Varna hramba elektronske dokumentacije – sistem je neposredno povezan z vodilno storitvijo varne hrambe ZZI eHramba.si za zakonsko skladno brezpapirno poslovanje (po ZVDAGA).

  • Varno mobilno poslovanje – potrjevanje prejetih računov na tabličnih računalnikih IPAD, z najvišjo stopnjo zaupnosti in varnosti podatkov (digitalni certifikati, aktivno in pasivno sledenje uporabniškim aktivnostim, zaščita podatkov …).

Informacijska rešitev e-Računi® 3.0 WAS je uporabnikom že na voljo, po načrtih pa bo že novembra letos dostopna tudi kot storitev programske opreme v računalniškem oblaku Alcloud.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več