01.10.2012 14:29

e-Računi® so tudi modre barve!

e-Računi® 3.0 WAS je prva informacijska rešitev za elektronsko poslovanje v nabavnem procesu na tehnologijah IBM WebSphere in IBM DB2.
e-Računi® so tudi modre barve!

Genis je premierno predstavil najboljše prakse elektronskega poslovanja v velikih poslovnih okoljih Genis e-Računi®, ki so sedaj na voljo na tehnološki platformi IBM WebSphere. Udeleženci dogodka „Modro e-poslovanje“ so v IBM-ovem ljubljanskem inovacijskem centru prvič v živo spoznali delovanje informacijske rešitve e-Računi® 3.0 WAS. Na predstavitvi je bil predstavljen še potek pilotnega projekta zgodnje uvedbe e-Računi® 3.0 WAS, ki ga Genis uvaja skupaj s partnerskim podjetjem Alcad v nabavni proces podjetja Impol, uporaba tehnologije IBM WebSphere za izgradnjo poslovnega portala ter nove oblačne storitve Alcloud, kjer bo informacijska rešitev e-Računi® 3.0 WAS na voljo kot storitev programske opreme.

e-Računi® so prva slovenska registrirana blagovna znamka za elektronsko poslovanje in imajo največji tržni delež v segmentu največjih 100 slovenskih podjetij. „Z e-Računi® 3.0 WAS smo v Genisu prenesli že večkrat preizkušene najboljše prakse e-poslovanja v nabavnem procesu na tehnološko najsodobnejšo informacijsko rešitev,“ je povedal Stane Štefančič, predsednik uprave Genisa. Novo izvedenko e-Računov, ki za delovanje uporablja tehnološko okolje IBM Websphere Application Server in IBM DB2, odlikuje grafično bogat uporabniški vmesnik, ki deluje v vseh standardnih spletnih brskalnikih, ter visoka zmogljivost in robustnost sistema prek uporabe javanskih zrn in objektne tehnologije.

Genis e-Računi® 3.0 WAS kot osrednja informacijska rešitev za elektronsko poslovanje v nabavnem procesu omogoča obvladovanje vse nabavne dokumentacije in zagotavlja funkcionalnosti za elektronsko izvedbo celotnega postopka upravljanja prejetih računov:

• Sprejemna pisarna – namenjena je osrednjemu vodenju prejete pošte in druge poslovne dokumentacije v skladu z ZEPEP (prejeti računi, naročilnice, dobavnice, prevzemnice, kontrolni listi, dokumenti CMR …). Informacijska rešitev podpira zajem, shranjevanje in usmerjanje prejete pošte v nadaljnjo obravnavo na podlagi vgrajenega klasifikacijskega načrta.

• Potrjevanje prejetih računov – celovita podatkovna, dokumentna in procesna podpora potrjevanju prejetih računov, z implementiranimi dobrimi praksami poslovanja iz velikih poslovnih okolij.

• Integracija z ERP – neposredna izmenjava podatkov z nabavnimi aplikacijami na področju naročanja (pogodbe, naročilnice, prevzemnice …) za avtomatizirano poslovanje.

• Podpora knjiženju – priprava vseh podatkov za knjiženje prejetih računov in prenos predlogov knjižb v ERP sistem. Dvosmerna integracija omogoča samodejno vračanje podatkov o plačilih.

• Varna hramba elektronske dokumentacije – sistem je neposredno povezan z vodilno storitvijo varne hrambe ZZI eHramba.si za zakonsko skladno brezpapirno poslovanje (po ZVDAGA).

• Varno mobilno poslovanje – potrjevanje prejetih računov na tabličnih računalnikih IPAD, z najvišjo stopnjo zaupnosti in varnosti podatkov (digitalni certifikati, aktivno in pasivno sledenje uporabniškim aktivnostim, zaščita podatkov …).

Informacijska rešitev e-Računi® 3.0 WAS je uporabnikom že na voljo, po načrtih pa bo že novembra letos dostopna tudi kot storitev programske opreme v računalniškem oblaku Alcloud.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.