Računalništvo, telefonija
09.10.2018 11:05

Deli z drugimi:

Share

Edinet, več kot le B2B spletna trgovina

.. Zaradi zastarelega načina poslovanja mnoga podjetja izgubljajo priložnosti, ki jim jih ponuja trg. Spletna poslovna aplikacija Edinet s podporo sodobnemu spletnemu in mobilnemu B2B poslovanju to spreminja ..
Edinet, več kot le B2B spletna trgovina
Edinet, več kot le B2B spletna trgovina

Vedno več je podjetij, ki si poslovanja brez spletne prodaje ne morejo več predstavljati. Kljub temu se stvari na področju B2B poslovanja še vedno premikajo zelo počasi. Številna podjetja namreč veleprodajo še vedno vodijo preko klasičnega telefonskega ali email naročanja, s tiskanimi katalogi, z obrazci preko faksa in podobno. Zaradi zastarelega načina poslovanja dnevno izgubljajo priložnosti na trgu. V Editorju so se zato odločili ta trend spremeniti. Predstavljajo Edinet.

Edinet za digitalizacijo B2B poslovanja

Edinet je spletna poslovna aplikacija za podporo sodobnemu spletnemu in mobilnemu B2B poslovanju. Omogoča naročanje izdelkov, pregledovanje zgodovine naročil, oddajo reklamacij, mobilno naročanje na terenu, oddajo ponudb v trenutku pogajanj, analitiko za poslovno odločanje, in podporo GS1 standardu izmenjave elektronskih dokumentov, kot so naročila, dobavnice, računi, zaloge itd.

Z Edinetom je poslovni ekosistem na voljo 24 ur na dan, saj je posebej prilagojen za mobilno uporabo. Komercialist potrebuje le pametni telefon ali tablični računalnik, in že lahko opravlja svoje delo na terenu, kot bi bil v pisarni. Prav tako lahko kupci naročila oddajajo kadarkoli kar preko spleta.

Kako poteka digitalizacija z Edinetom

Podjetja, ki poslujejo pretežno z drugimi poslovnimi subjekti, se soočajo s posebnimi izzivi pri spletnem poslovanju. Zaradi tega klasične spletne trgovine (kot npr. Magento, Prestashop, Woocommerce itd. ) za njihovo poslovanje ne pridejo v poštev. Največjo oviro predstavlja povezava z ERP sistemi, ki so pogosto okorni in zastareli, ter kompleksna pravila cenikov in prodajnih pogojev. Samo opis artikla namreč mnogokrat ni dovolj, saj je potrebno pri produktih pogosto prikazovati veliko tehničnih informacij. Tako B2B sistem predstavlja tudi orodje za informiranje njihovih kupcev. Nasprotno ima Edinet že pripravljene povezave v večino domačih (SAOP, Pantheon, Birokrat, BBIS itd.) kot tudi tujih (MS Dynamics, SysPro, Odoo itd.) ERP rešitev, od koder črpa ključne informacije o poslovnih subjektih, pogodbenih cenikih, izdelkih, zalogah ter stanju naročil. Obratno pa iz sistema zapisuje naročila naravnost v ERP. Edinet samodejno elektronsko obvešča kupce o stanju njihovih naročil, hkrati pa lahko obvešča tudi povezane agente. Ključno je to, da lahko sedaj kupci naročajo kadarkoli in kjerkoli, ter imajo hkrati vpogled v svoje pogodbene cenike, stanje zalog, statuse ter zgodovino naročil in odprte ponudbe. B2B spletno rešitev že več let razvijajo skupaj s partnerji, ki poslujejo tako doma kot v tujini, zato je Edinet že popolnoma internacionaliziran in preizkušen na mednarodnih trgih.

Enostavneje in hitreje

Prednosti digitaliziranega B2B poslovanja Edinet je spletna aplikacija s katero bodo prodajni procesi postali enostavnejši in bistveno hitrejši. Porabljeni čas za izvedbo naročila je lahko vsega dve do tri minute in sistem bo že v naslednjem trenutku sporočil skladiščnemu programu, katere artikle je potrebno pripraviti in oddati v odpremo. V dobro organiziranem informacijskem toku se skrivajo izjemni prihranki v času in denarju. Hitrost obrata zaloge se prav tako poveča, saj lahko s kvalitetno integracijo ERP sistema vaši kupci naročila oddajo do zadnje minute pred dostavno službo. Ko vaši kupci pridobijo možnost samostojnega naročanja, se prodaja dvigne. S tem, ko omogočate vašim partnerjem dostop do informacij na spletu, lahko tudi zagotovite, da so vsi podatki vedno ažurni in ni navzkrižnih informacij med verzijami katalogov in tehničnih listov. To razbremeni tudi komercialiste na terenu, ki lahko gradijo boljše poslovne odnose, kar se na koncu pozna tudi v številkah. Več o digitalizaciji B2B poslovanja si lahko preberete na www.edinet.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več