26.04.2018      14:14
Nov program Akademije za poslovni internet – NETFORK 2018

Edinstven program usposabljanja »Menedžerjev za digitalno poslovanje« v Sloveniji že 11-to leto zapored!

Menedžerji za digitalno poslovanje 2017Menedžerji za digitalno poslovanje 2017

V preteklih dneh je programski svet NETFORK Akademije predstavil program za leto 2018. 28 vrhunskih predavateljev, strokovnjakov in praktikov za digitalno poslovanje je pripravljenih za letošnjo, že 11. izvedbo tega strokovnega izobraževanja, ki skrbi za usposabljanje »Menedžerjev za digitalno poslovanje«.

Novosti v programu

Program je v primerjavi z lanskim letom spremenjen in osvežen ter dodaja v obravnavo tematike, ki so v zadnjem letu postale nenadomestljiv del tudi na področju digitalnega marketinga. Tako se rednim področjem obravnave, pridružujejo predavanja na temo blockchain tehnologij, umetne inteligence, prognostičnih modelov, sodobnih potrošnikov in družbenega omrežja LinkedIn. Letošnja izvedba bo poskrbela tudi za malenkostno drugačno zasedbo predavateljev. NETFORK Akademiji se pridružuje kar 6 novih predavateljev, ki bodo pokrivali različna področja iz sveta »digitala«.

Letošnja NETFORK Akademija se začenja 18. septembra, v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije in bo trajala vse do decembra, ko bodo udeleženci izobraževanje zaključili z zagovorom digitalnih poslovnih načrtov organizacije iz katere prihajajo, pred strokovno žirijo. Izvedenih bo 30 predavanj v 11-tih modulih, za konec pa bo sledila še svečana podelitev diplom in zaključek skupnega druženja. Poleg 30-tih predavanj sta predvidena tudi dva obiska podjetij, kjer bodo udeleženci podrobneje spoznali največjo medijsko hišo v Sloveniji, Pro Plus in podjetje Studio Moderna.

Izbira mentorja

Ena izmed večjih sprememb v primerjavi s preteklimi leti se nanaša tudi na samo izvedbo, saj bo vsakemu udeležencu pripadala prosta izbira mentorja, ki bo nudil strokovno pomoč in individualne konzultacije ob pripravi digitalnega poslovnega načrta. Mentorji bodo: Luka Kogovšek, izvršni direktor podjetja VenetiCOM d. o. o., Aljoša Domijan, partner podjetja Gambit Trade d. o. o. in Uroš Žižek, partner in vodja razvoja ter raziskav v podjetju E-laborat d. o. o.

Digitalni poslovni načrt

NETFORK Akademija poteka v MBA formatu, kar pomeni, da vsak udeleženec ob svetovanju in pomoči izbranega mentorja, po preverjeni metodologiji tekom celotnega izobraževanja pripravlja svoj projekt – nalogo, ki obravnava digitalno poslovanje podjetja (organizacije) iz katerega prihaja. Dokument je tako strateške kot akcijske narave in ponuja izbrani organizaciji konkretne rešitve. Projekti so zelo različne narave, lahko gre za načrtovanje prenove spletnega mesta, načrtovanje digitalne strategije, digitalne oglaševalske strategije, vzpostavljanje ali reorganizacijo digitalnega oddelka …

Menedžer za digitalno poslovanje

Pridobitev diplome Menedžerja za digitalno poslovanje pomeni imeti znanje, kompetence in sposobnosti za vodenje tima ter menedžiranje digitalnih projektov na najvišjem nivoju. Lansko leto je šolanje zaključila že 10. generacija, diplomo iz NETFORK Akademije pa je v vseh teh letih prejelo že preko 200 udeležencev, ki se danes družijo in mrežijo v Alumni klubu, v katerega so vključeni tudi vsi aktualni in pretekli predavatelji. Udeležba po besedah letošnje vodje akademije, Luke Kogovška, izvršnega direktorja podjetja VenetiCOM, ki skrbi za upravljanje največjega slovenskega spoznavnega portala Ona-on.com, tako ne zagotavlja samo pridobitev celostnih znanj iz področja digitalnega poslovanja, ampak tudi priložnost za mreženje in spoznavanje s predstavniki zelo različnih panog in strokovnjakov iz vseh področij.

Osnovni ali mentorski program

Prijavitelji bodo imeli na izbiro dva različna programa. Osnovni progam vključuje pridobitev praktičnih in teoretičnih znanj za upravljanje poslovanja svoje organizacije na internetu, vse študijsko gradivo, pogostitev med predavanji, 2 obiska podjetij, izbranega mentorja in podporo pri pisanju digitalnega poslovnega načrta ter zagovor pred strokovno komisijo. Mentorski program poleg vsega omenjenega že iz osnovnega programa, dodaja tudi individualizirano analizo spletnega mesta in panoge na spletu, interno strateško delavnico, dodatne individualne konzultacije in tri dvourna svetovanja v podjetju udeleženca. Ključna razlika in dodana vrednost mentorskega programa je podrobna obravnava organizacije iz katere udeleženec prihaja. Strokovnjaki za digitalni nastop pripravijo poglobljeno analizo s poročilom o digitalnem poslovanju organizacije in nudijo strokovno pomoč pri izboljšanju le-te. V poročilu so identificirana vsa šibka področja spletnega nastopa, primerjava s konkurenco in konkretna priporočila za izboljšanje.

Zaradi individualnega pristopa do udeležencev in možnosti, da je vseh 28 predavateljev na voljo tudi za strokovne nasvete in konzultacije, je tudi letos število mest omejeno na 25 udeležencev. Po informacijah organizatorja je nekaj mest že zapolnjenih, zato je smiselno prijavo oddati čimprej. Prijave na NETFORK Akademijo se zbirajo preko spletne strani: www.netfork-akademija.si.

Ekipa NETFORK Akademije razkriva tudi, da bodo v prihajajočih mesecih podrobneje predstavili vse predavatelje in obravnavali vsa področja izobraževanja. Sobotna dopoldneva naj bi bila tako rezervirana za branje e-novic, kjer bodo predstavili zanimive intervjuje, ki bodo izobraževalno zanimivega tona in bodo poskrbele, da ste na tekočem z digitalnimi trendi ter spoznate formule za uspeh tistih, ki jim je to že uspelo. Če na e-novice še niste prijavljeni, to lahko storite preko njihove spletne strani.

Katere naprave boste vzeli s sabo na dopust?

Varno na dopust

Električni avtomobili imajo zagotovljeno prih... 2
laracroft  |  če bi šla danes na dopust v radence iz k...
Električni avtomobili imajo zagotovljeno prih... 2