Računalništvo, telefonija
15.06.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Električni skiroji Manta za vsakogar

.. Električni skiroji so po eni strani idealno prevozno sredstvo za mestna središča, saj so hitri, majhni in okretni, po drugi strani pa so iz istih razlogov kot nalašč za dopustniško vožnjo ob obali ali v avtokampih ..
MES806 Katana
MES806 Katana

V zadnjih nekaj letih so električni skiroji postali izredno priljubljeni. Marsikdo je namreč spoznal, da nudijo točno to, kar potrebuje. So hitri, majhni in zato okretni, poleg tega pa še zložljivi, kar je izredno priročno, saj jih lahko vzamemo s seboj v pisarno ali stanovanje, zaradi njihove priročne velikosti pa jih na dopust vzamemo lažje kot na primer kolesa.

MES806 Katana

Električni skiro Manta MES806 Katana je udoben električni skiro za najbolj zahtevne kupce. Opremljen je z 8-palčnimi (20,32-centimetrskimi) pnevmatikami in prednjimi amortizerji, ki zagotavljajo udobnost brez tresljajev. Navdušil vas bo z všečnim dizajnom, kakovostnim aluminijastim okvirjem, zložljivim ročajem in krmilom, nastavljivim po višini. Nosilnost do 110 kilogramov omogoča uporabo za vse generacije. Hitro in enostavno ga lahko zložite in vzamete s seboj na počitnice.

Njegova posebnost sta dodatna koleščka na sprednjem delu. Ko skiro zložite, omogočata, da ga vlečete za seboj kot transportni kovček v stilu zloži-pelji, kar utegne priti pri njegovih 12 kilogramih še kako prav.

Skiro Manta MES806 Katana lahko preko Bluetooth povezave povežete s pametnim mobilnim telefonom (z operacijskim sistemom Android ali iOS) in s pomočjo aplikacije regulirate spreminjanje barve luči, nastavite maksimalno hitrost, beležite prevoženo pot …

Vgrajeno ima polnilno baterijo kapacitete 7,5 Ah, ki omogoča, da boste z enim polnjenjem prevozili do 20 kilometrov. Polnjenje prazne baterije traja 3-4 ure. Skiro je opremljen je z LED prikazovalnikom, na katerem najdete podatke o napolnjenosti baterije skiroja in trenutno hitrost.

Zahvaljujoč motorju z 250 W moči doseže maksimalno hitrost 25 kilometrov na uro ter premore neverjeten pospešek in vožnjo v 15-stopinjski klanec. Vgrajen ima elektronski sistem ON-OFF in turbo sistem, za začetek vožnje pa je potreben samo en zaganjalni korak. ZA varno ustavljanje poskrbijo E-ABS zavore.

Za varnost med nočno vožnjo je poskrbljeno z varčno LED osvetlitvijo spredaj in z dodatno LED osvetlitvijo zadaj, ki se aktivira pri zaviranju. Prav tako ima prostor za varnostno ključavnico, ki zmanjša možnost kraje.

MES605 Sabre

Manta ima v svoji ponudbi tudi nižjekategorni, a še vedno vrhunski skiro MES605 Sabre. Opremljen je s 6-palčno (15,24-centimetrsko) pnevmatiko spredaj in 5,8-palčno (14,73-centimetrsko) zadaj. Spredaj ima tudi amortizer za udobnejšo vožnjo. Aluminijast okvir je zagotovilo, da vam bo skiro še dolgo služil, njegova nosilnost pa je do 100 kilogramov. Ima nekoliko šibkejšo 5,2 Ah baterijo, ki omogoča maksimalni doseg do 12 kilometrov z enim polnjenjem. Opremljen je še z LED prikazovalnikom, popolnoma prazno baterijo pa boste napolnili v 3-4 urah. 250W motor omogoča najvišjo hitrost 25 kilometrov na uro. V primeru, da se med vožnjo baterija sprazni, ga lahko uporabljate kot navadni skiro. Ponaša se še s prednjo in zadnjo varčno LED osvetlitvijo ter z dodatno osvetlitvijo ob zaviranju. Ima tudi prostor za varnostno ključavnico.

Izvenserijski MES127 Flinstone

Električni skiro Manta MES127 Flinstone z 12-palčnimi (30,5-centimetrskimi) pnevmatikami spominja na električni skuter. Inovativen dizajn dokazuje, da gre za posebneža med električnimi skiroji. Tako kot ostala dva ima aluminijast okvir in zložljiv ročaj. Sedež je snemljiv in nastavljiv po višini. Odlikuje ga maksimalna nosilnost do 120 kilogramov, košara za sedežem pa nudi priročno odlagalno površino.

Polnilna baterija s 40 celicami in kapaciteto 8 Ah omogoča maksimalno prevoženo razdaljo 30 kilometrov z enim polnjenjem. Se pa baterija zato polni nekoliko dlje – približno 6 ur. Kot smo opisali že pri ostalih, je tudi ta opremljen z LCD zaslonom, 250 W motorjem in doseže hitrost 25 kilometrov na uro. Za varno ustavljanje skrbi ročna disk zavora. Spredaj je vozilo opremljen z varčno LED lučjo, zadaj z odsevnikom. Zagnati ga je možno le s priloženim ključem, ki zagotavlja večjo varnost in zmanjša možnost kraje. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BONAJO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BONAJO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BONAJO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več