Računalništvo, telefonija
13.11.2017 13:00

Deli z drugimi:

Share

Platforma za sledenje vozil

Komunikacijski strežnik GPS.comX
Komunikacijski strežnik GPS.comX

Platforma Sledenje.com je produkt podjetja Sledenje d.o.o., ki je na trgu fleet managementa in telematike že od leta 2004, sedaj pa je podjetje eden od vodilnih ponudnikov tovrstnih storitev v naši regiji.

V osnovi je platforma Sledenje.com sestavljena iz treh enot; v ozadju je odprto-kodna baza podatkov, v ospredju so klienti oziroma aplikacije, ki jih uporabljajo naročniki za upravljanje z voznim parkom, tretji element, ki vse skupaj povezuje pa je komunikacijski strežnik.

Eden bolj pomembnih sestavnih delov platforme Sledenje.com je komunikacijski strežnik, saj brez njegovega hitrega in brezhibnega delovanja kvalitetna storitev in nenehen razvoj nebi bila mogoča. Pred kratkim smo pri Sledenju izvedli posodobitev strežnika v GPS.comX, ki je plod dolgoletnega razvoja.

Glavne karakteristike strežnika GPS.comX

  1. Asinhrono delovanje – v našem primeru nam to dovoli povezovanje velikega števila naprav, ki so v vozilih brez preobremenitve sistema.
  2. Modularna arhitektura – strežnik je sestavljen iz posameznih modulov, kar omogoča dinamično oskrbovanje sistema brez motenja operativnih procesov.
  3. Horizontalna in vertikalna povezanost – kar omogoča zbiranje in shranjevanje ogromne količine podatkov.

Komunikacijski strežnik GPS.comX je pomemben strateški korak podjetja Sledenje d.o.o. saj omogoča spremljanje vseh vrst mobilnih naprav in je zasnova za IoT in BigData sisteme. Z veseljem lahko rečemo, da se s to potezo, kar se tiče naprednosti programske opreme na področju fleet managementa in telematike, lahko postavimo ob bok najbolšim.

Preberi več na uradni spletni strani podjetja Sledenje d.o.o.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SLEDENJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SLEDENJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Podjetje Sledenje, informacijske storitve d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SLEDENJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več