Računalništvo, telefonija
02.11.2016 16:10
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enega najbolj zmogljivih telefonov lahko pospravite v žep že za manj kot 100 evrov

Enega najbolj zmogljivih telefonov lahko pospravite v žep že za manj kot 100 evrov
Enega najbolj zmogljivih telefonov lahko pospravite v žep že za manj kot 100 evrov

Konkurenca na trgu pametnih telefonov je danes velika. Zato proizvajalci vedno iščejo načine kako pritegniti uporabnike. Medtem, ko nekateri stavijo na zmogljive tehnične specifikacije, drugi skušajo prepričati z ugodnimi cenami. Najdejo pa se tudi redki primerki, ki ponujajo oboje.Eden takšnih je kitajsko podjetje Vernee, ki na spletni strani trgovca GearBest ponuja izjemen telefon Apollo Lite po še bolj izjemni ceni.

Čeprav gre za naše kraje manj znano ime, je Vernee s svojimi telefoni uspel prepričati že številne kupce na tujih trgih. Razlog seveda ni le ugodna cena, ampak predvsem kakovost, saj so njihovi telefoni dodelani do potankosti. Mednje zagotovo sodi tudi že omenjeni Apollo Lite.

Ta je s svojim minimalističnim in sodobno oblikovanim kovinskim ohišjem v črni ali beli barvi, prava paša za oči. Njegovo prednjo ploskev prekriva trdno steklo Gorilla Glass 3, pod katerim je čudovit 5,5-palčni (13,97-centimetrski) zaslon z visoko ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik. Na hrbtišču pa najdemo zelo priročno nameščen bralnik prstnih odtisov, ki z odzivnim časom 0,1 sekunde velja za enega najhitrejših na trgu.

Nobena igra se ne bo zataknila

Še lepša je zgodba pod pokrovom. Glavna zvezda drobovja je Mediatekov najnovejši, kar 10-jedrni procesor Helio X20, ki poskrbi, da vsi procesi tečejo gladko. Poleg so nameščeni še 4 gigabajti hitrega delovnega pomnilnika LPDDR3 ter 32 gigabajtov notranjega spomina, ki ga je s spominsko kartico mogoče razširiti še za dodatnih 128 gigabajtov. Tehnične specifikacije so resnično v samem vrhu in v kombinaciji s skoraj neokrnjeno različico Androida 6.0 omogočajo, da videoposnetki, igre in druge strojno požrešne aplikacije delujejo brez zatikanj.

Apollo Lite svojo zmogljivost kaže tudi na fotografskem področju. Na zadnji strani se namreč ponaša s kamero z ločljivostjo 16 megapikslov, ki zna med drugim snemati tudi videe v ločljivosti 4K, na prednji strani pa najdemo prav tako dobro kamero z ločljivostjo 5 megapikslov (več kot dovolj za dober selfie).

Ob koncu velja omeniti še precej zmogljivo baterijo s kapaciteto 3180 miliamper ur, katere najboljša lastnost je zmožnost hitrega polnjenja. Števec se namreč od 0 do 75 odstotkov zavrti v vsega pol ure.

Odlična kupčija

Tehnične lastnosti s katerimi se lahko pohvali Apollo Lite bi vas v večini primerov pošteno udarile po žepu. Ampak pri novem paradnem konju podjetja Vernee ni tako. V spletni trgovini GearBest do 5. novembra poteka akcija, v kateri lahko enega najbolj zmogljivih telefonov dobite že za manj kot preračunanih 100 evrov. Če to ni kupčija leta, potem ne vemo kaj je.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več