Računalništvo, telefonija
03.06.2020 14:00

Deli z drugimi:

Share

EON sedaj sam priporoča vsebine

Telemach je predstavil novo različico svojega sprejemnika EON, ki zagotavlja izboljšano televizijsko izkušnjo. Uporabnikom namreč na podlagi preteklih ogledov priporoča vsebine, ki jih zanimajo, prinaša pa tudi nadgradnjo za najmlajše, poimenovano EON Kids.
Nova različica sprejemnika EON prinaša številne nadgradnje
Nova različica sprejemnika EON prinaša številne nadgradnje

Od jeseni leta 2018, ko je Telemach prvič predstavil digitalni sprejemnik EON, ga s ciljem izboljševanja uporabniške izkušnje nenehno nadgrajuje. S pomočjo anonimiziranih podatkov o navadah gledalcev, času ogleda ter napravah, na katerih posamezniki spremljajo vsebine, ki so jih predstavili tudi na novinarski konferenci, storitev ves čas razvijajo, posodabljajo in prilagajajo željam oziroma potrebam uporabnikov. Tokrat so predstavili najnovejšo posodobitev platforme EON, ki predstavlja velik korak k še bolj izpopolnjeni uporabniški izkušnji, h kateri nenehno stremijo.

EON je sedaj še bolj prilagojen uporabnikom


Izboljšana različica platforme EON bo povsem spremenila televizijsko izkušnjo, saj bo uporabnikom sama priporočala vsebine, ki jih zanimajo in jih radi spremljajo. Vsak uporabnik oziroma član družine si bo lahko ustvaril svoj profil (skupaj do pet profilov), EON pa se bo na podlagi ogledanih vsebin učil in spoznaval posameznikove navade ter priporočal vsebine, ki najbolje odražajo njegova zanimanja. Vsebine, ki so bile na sporedu v zadnjem tednu, bo mogoče najti v razdelku »Zamujeno zate«, priporočila v Video klubu v razdelku »Priporočeno zate«, kmalu pa bo na voljo tudi razdelek »Trenutno na sporedu zate«, kjer se bodo nahajale priporočene vsebine, ki se predvajajo v živo.

Po novem je v EON vključen tudi otroški kotiček


Novost platforme je tudi kotiček EON Kids, ki je namenjen najmlajšim. Ti bodo lahko brez skrbi gledali vse, kar želijo, saj se bodo v njem nahajale izključno vsebine, primerne njihovi starosti, za dodatno varnost pa jim bodo lahko starši s PIN kodo onemogočili dostop do drugih profilov. V Video klubu si bodo lahko tako ogledali priljubljene risanke, kot so Pujsa Pepa v katalogu Hopster, Tačke na patrulji v novem katalogu Nick + ter Govoreči Tom in prijatelji na Minimaxu, kmalu pa bo dodan še katalog Disney ter številne druge vsebine. Gledanje televizije pa bo popestril še zabaven daljinski upravljalnik, ki bo oblikovan posebej za najmlajše in bo na voljo še letos.

Profili in nove funkcije bodo brezplačno na voljo na vseh napravah, vsi novi naročniki na enega od paketov, ki vključuje storitve televizije, interneta in telefonije, pa bodo lahko izkoristili promocijsko ceno paketa – prvih 12 mesecev po polovični ceni.

Telemach uspešno prestal izzive v času koronavirusne krize


V času koronavirusa so bili telekomunikacijski operaterji med glavnimi stebri normalnega delovanja družbe. Posledično se je promet na telekomunikacijskem trgu povečal v vseh segmentih – tako na področju fiksnega interneta kot tudi mobilnih storitev. Dolžina glasovnih klicev se je namreč v prvih tednih povečala za 70 %, uporaba interneta pa se je med 8. in 18. uro v povprečju zvišala za kar 200 %.

V zavedanju resnosti situacije so se v Telemachu že pred začetkom krize pripravili na nemoteno delo, sprejeli potrebne ukrepe za ohranjanje varnosti zaposlenih in uporabnikov ter s tem zagotovili, da so ekipe na terenu uspešno nudile pomoč in opravljale nujna vzdrževalna dela. Skupaj z zaposlenimi, ki so delo opravljali od doma, so tako poskrbeli za ohranjanje stabilnih in kakovostnih storitev ter dobro uporabniško izkušnjo, pozabili pa niso niti na družbeno odgovornost. Državi in bolnicam so namreč podarili opremo in sredstva v višini skoraj pol milijona evrov, socialno šibkim pa prek 100 tabličnih računalnikov z dostopom do interneta za lažje šolanje od doma. S tovrstnimi aktivnostmi bodo v Telemachu nadaljevali tudi v prihodnje, saj želijo ljudem še naprej pomagati pri dostopu do interneta. Zavedajo se namreč, da ta postaja nepogrešljiv del v življenju vsakega posameznika.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več