Računalništvo, telefonija
15.11.2017 19:06
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson je v Ljubljani predstavil nove tiskalnike, optične bralnike in projektorje

Epson je v Ljubljani predstavil nove tiskalnike, optične bralnike in projektorje
Epson je v Ljubljani predstavil nove tiskalnike, optične bralnike in projektorje

V sklopu manifestacije »Make the Switch to a new Future with Epson!« (Naredite spremembo za novo prihodnost z družbo Epson) so bili predstavljeni tiskalniki EcoTank ITS in WorkForce nove generacije, ter novi projektorji za poslovno in domačo uporabo. Obiskovalci so lahko v živo preizkusili nove modele Epsonovih tiskalnikov ter projektorjev za izpolnitev potreb uporabnikov.

EcoTank ITS

Podjetje Epson je predstavilo novo generacijo tiskalnikov EcoTank ITS (L4150, L4160, L6160, L6170 in L6190). Novi modeli prinašajo pomembne izboljšave v primerjavi s predhodno generacijo: nov dizajn sistema posod s črnilom na sprednji strani ohišja, izboljšane stekleničke s črnilom, kompaktnejše ohišje in bolj enostavno uporabo. Posode s črnilom so pomaknjene na sprednjo stran ohišja ter so elegantneje oblikovane in omogočajo enostavnejše preverjanje preostale količine črnila v sistemu.

WorkForce: tiskanje s črnilom namesto s tonerjem

Predstavljeni so bili tudi modeli iz serije večnamenskih brizgalnih naprav WorkForce Pro za poslovno uporabo v srednje velikih skupinah. Brizgalni tiskalniki so bili tradicionalno namenjeni domači uporabi; učinkovitost, enostavnost in ekonomičnost brizgalnih tiskalnikov namreč podjetjem nudi prednosti v primerjavi z laserskimi tiskalniki. Mnoge izmed teh prednosti omogoča nova tiskalna glava, ki je zasnovana na tehnologiji PrecisionCore.

Replaceable Ink Pack System (RIPS)

V paleti tiskalnikov WorkForce Pro so tudi večnamenski tiskalniki RIPS, ki namesto kartuš s črnilom uporabljajo vrečke s črnilom, kar omogoča še bolj ugodno ceno izpisa dokumentov. Ti tiskalniki lahko namreč brez zamenjave črnila natisnejo do 84.000 listov in poleg nižje cene tiskanja omogočajo tudi manj prekinitev dela ter manjši vpliv na okolje. Porabijo celo do 95 odstotkov manj energije in ustvarijo do 99 odstotkov manj odpadkov.

Rešitev za sodelovanje in »laserski« prikaz slike

Predstavljeni so bili tudi novi projektorji z ultra kratko projekcijsko razdaljo, ki nudijo nove možnosti interaktivnega sodelovanja na poslovnih sestankih, z nadzorom na dotik prek tabličnega računalnika ali pametnega telefona. Ta možnost je kombinacija prednosti tradicionalne in interaktivne table ter predstavlja enotno rešitev za sejne sobe.

Epson, vodilni izdelovalec projektorjev na svetu od leta 2001, je predstavil novo generacijo laserskih montažnih projektorjev za katere je značilna ne samo večja svetilnost, ampak tudi daljša življenjska doba, saj ne uporabljajo klasičnega vira svetlobe.

V sklopu predstavitve so bili prikazani tudi mobilni projektorji, optični bralniki za digitalizacijo velikih količin dokumentov ter tiskalniki velikega formata iz serije SureColor.

Francesco Barbieri, vodja prodaje potrošniških izdelkov pri Epsonu na področju EIS, je dejal: »Veseli nas, da lahko partnerjem in javnosti predstavimo novo generacijo Epsonovih tiskalnikov, optičnih bralnikov in projektorjev. Epson nenehno vlaga v inovacije in razvoj izdelkov kar pomeni, da tudi naši partnerji in uporabniki v Sloveniji lahko občutijo koristi tehnološkega napredka, ki prihaja z vsako novo generacijo naših izdelkov.


Vedno posvečamo pozornost izdelavi izdelkov z dodano vrednostjo in zaradi tega želimo delati s kakovostnimi partnerji, ki so že pridobili znanje in izkušnje na domačem trgu ter znajo končnim uporabnikom to dodano vrednost tudi predstaviti. Možnosti so predvsem odprte v sektorju malih in srednje velikih podjetij (SMB) katerim ponujamo natis z brizgalnim tiskalnikom, ki prinaša večjo produktivnost, kakovost in hitrost, ter zmanjšuje negativen vpliv na okolje«.

Predstavljamo:

EcoTank ITS L6190

Zahvaljujoč 3-letni priloženi zalogi črnila, ta brizgalni tiskalnik ponuja cenovno ugodno porabo črnila na stran. Izpiše lahko do 14.000 črno-belih in 11.200 barvnih strani. Tiskalnik ima več funkcij, vključno z dvostranskim tiskanjem, sprednjim predalom za 250 listov papirja, samodejnim podajalnikom papirja kapacitete 30 listov (ADF), veliko hitrostjo tiskanja 15 str./min ter povezavo Wi-Fi.

EcoTank ITS L4150

Tiskalnik ponuja odlično rešitev za sodobna gospodinjstva – model je zanesljiv in ga je enostavno uporabljati ter vsebuje napredni sistem za polnjenje črnila in nove stekleničke s črnilom izdelane tako, da zmanjšajo tveganje razlivanja. Poleg povezljivosti Wi-Fi in Wi-Fi Direct lahko tiskalnik prejema dokumente za tiskanje iz pametnih naprav prek aplikacije Epson iPrint.

EB-L1505U

Prvi WUXGA LCD laserski projektor na svetu s svetilnostjo 12.000 lumnov zagotavlja dolgotrajno delovanje v velikih prostorih. Zahvaljujoč Epsonovi tehnologiji 3LCD in enako intenzivni beli ter barvni svetilnosti ima slika bogate in žive barve. S fleksibilno nastavitvijo in minimalnim potrebnim vzdrževanjem ta projektor ločljivosti 4K ponuja rešitev v primerih, kjer je zahtevana vrhunska kakovost projekcij z enostavno namestitvijo.

WorkForce Pro WF-C869RDTWF

Zahvaljujoč enotam s črnilom z izjemno velikim izkoristkom, je možno natisniti 84.000 strani brez zamenjave črnila, kar je 4,5-krat več tiskanih izvodov kot to omogočajo laserski tiskalniki in kopirne naprave. Pri tem modelu je čas, potreben za vzdrževanje, krajši za 98 odstotkov, saj je treba črnilo zamenjati redko kdaj.

WorkForce DS-780N

Varen in inteligenten kompaktni omrežni optični bralnik DS-780N, ki pospeši potek dela tako, da omogoča hitro optično branje in delitev dokumentov s pomočjo omrežja. Samodejni podajalnik dokumentov za 100 listov in velike hitrosti optičnega branja 45 str./min/90 slik/min v ločljivosti 300 dpi omogočajo takojšnjo delitev in shranjevanje optično prebranih datotek. DS-780N omogoča celovit nadzor uporabe, izboljšanje poteka dela in povečanje učinkovitosti ter obdelave.

SureColor SC-T7200

Tiskalnik velikega formata SureColor SC-T7200 maksimizira produkcijo v dinamičnem proizvodnem grafičnem, CAD in GIS segmentu. Vrhunske možnosti obdelave slik in velika hitrost tiskanja so odgovor na potrebe trga, ki ceni maksimalno učinkovitost in fleksibilnost. Epsonove tiskalne glave PrecisionCore TFP ni potrebo menjavati, kar skupaj s črnilom UltraChrome XD, zagotavlja najvišjo raven učinkovitosti in donosnosti, hkrati pa nudi podporo različnim medijem.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več