Računalništvo, telefonija
04.05.2017 14:33
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson na sejmu FESPA tisk povezuje z oblikovalci visoke mode, oblačil in dekoracij

Epson na sejmu FESPA tisk povezuje z oblikovalci visoke mode, oblačil in dekoracij
Epson na sejmu FESPA tisk povezuje z oblikovalci visoke mode, oblačil in dekoracij

Epson se je povezal z modnimi in drugimi oblikovalci ter na sejmu FESPA 2017 pokazal potencial svojih digitalnih barvnih sublimacijskih tiskalnikov SureColor, ki znajo tiskati neposredno na blago. Razstavni prostor A1-D45 podjetja Epson lahko na sejmišču v nemškem mestu Hamburg obiščete med 8. in 12. majem.

Del razstavnega prostora bo tudi modni kotiček, na katerem bo ženska oblačila visoke mode (haute couture) predstavljal oblikovalec Richard Quinn, ki je svoje kreacije na blago, tkanino oziroma folijo Mylar natisnil z barvnim sublimacijskim tiskalnikom Epson SureColor SC-F. Odkar je lani diplomiral na Central St Martins v Londonu, je Richard prejel mednarodno nagrado 2017 H&M Design Award, postal eden stotih kulturnih vplivnežev ‘Dazed100’ po izboru revije Dazed Magazine za letošnje leto in prejel oznako ‘One to Watch’ s strani Britanskega modnega sveta. Richard trenutno postavlja lasten digitalni razstavni in tiskalniški studio v Londonu, kjer bo ob uporabi Epsonovih tehnologij oblikoval, tiskal in izdeloval kolekcije oblačil, svoje storitve organizacije delavnic s področja digitalnega tiska pa nudil tudi drugim oblikovalcem. Na sejmu FESPA bo v akciji predvsem tiskalnik SureColor SC-F9200, ki bo tiskal Richardove živobarvne dizajne, oblikovalec pa bo prva dva dni obiskovalcem sejma na voljo za klepet in razlago svojih izkušenj in tehnik tiskanja na blago.

“Digitalni tisk mi daje veliko kreativne svobode in mi omogoča, da svoje oblike, namenjene oblačilom, natisnem na blago in folijo Mylar pa tudi druge izdelke,” pravi Richard Quinn in nadaljuje: “Všeč so mi starodobni in cvetlični motivi, z barvnim sublimacijskim tiskom tiskalnika SureColor SC-F pa je nadvse enostavno tiskati na izdelke, čez šive ter pregibe in celo znotraj predmetov, npr. rokavic. Tako lahko živahne učinke kombiniram z barvami in najrazličnejšimi materiali ter izdelki.”

Epsonova odprta omara z oblačili bo prav tako del razstavnega prostora in bo opremljena z inovativnimi zasloni na dotik, ki jih je razvilo podjetje YRStore. Preko teh zaslonov bodo lahko obiskovalci izdelali lastne motive za tisk na srajce, majice s kratkimi rokavi, spodnje majice, kape itd. Na tem mestu bodo prav tako na ogled čudovite stvaritve oblikovalca Richarda Quinna in francoskega specialista za zanimive majice s kratkimi rokavi Ranitex. V predstavitvene namene bo tiskalnik SureColor SC-F2000 DTG s tiskom v živo dokazoval, zakaj je tako priljubljen med izdelovalci oblačil in trgovci z oblačili.

Sodobno oblikovane dekoracije bo predstavila Evgenia Guliev iz Univerze v nemškem Niederrheineimu. Deset študentov oblikovanja iz Univerze v angleškem Birminghamu bo v praksi dokazovalo izjemno prilagodljivost Epsonove brizgalne tehnologije pri izdelavi najrazličnejših vrst dekorativnih predmetov. Tapete, kavči, blazine in celo svetilke v Epsonovi loži in predelih za goste so bili s sapo jemajočimi motivi potiskani z Epsonovimi najnovejšimi eko-solventnimi tiskalniki SureColor SC-S ter barvnimi sublimacijskimi tiskalniki SC-F.

10-barvni 64-palčni tiskalnik SureColor SC-S80600 bo opremljen z rdečo, belo in kovinsko barvo ter bo v visoki kakovosti tiskal vzorce 2,2 m širokih tapet Digimura Tactile, ustrezno obdelane vzorce (z rešitvijo Fotoba) tapet pa bodo lahko obiskovalci odnesli s seboj. Za razliko od večine tiskalnikov na tržišču lahko tiskalniki iz družine SureColor SC-S tiskajo na tapete, saj jim krmilnik in sistem za nadzor napetosti medija omogočata, da bodo vse natisnjene vrstice ustrezno poravnane.

“Digitalni tisk je dozorel tudi v modni industriji ter industrijah izdelave oblačil in dekoracij. Oblikovalci in proizvajalci vedo, da se lahko zanesejo na Epsonovo brizgalno tehnologijo, ki jim zagotavlja najboljšo kakovost in zanesljivost tiska ter pristne barve,” pravi Richard Barrow, produktni vodja oddelka LFP Signage v podjetju Epson Europe, in dodaja: “Družine Epsonovih eko-solventnih, vodnih in barvnih sublimacijskih tiskalnikov SureColors so nepremagljive, ko gre za kakovost tiska, učinkovitost, prilagodljivost, porabo črnila in nizke stroške lastništva – vse to bomo znova dokazali na sejmu FESPA.”


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več