Računalništvo, telefonija
15.11.2016 16:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson PaperLab prihaja v Evropo

Epson PaperLab prihaja v Evropo
Epson PaperLab prihaja v Evropo

PaperLab revolucionira pisarniško recikliranje, saj s pomočjo suhega procesa pretvarja odpadni papir v papir za tiskanje.

Epson, svetovni tehnološki vodja in inovator, bo naslednje leto prvič v Evropi prikazal PaperLab, prvi kompaktni pisarniški sistem za proizvodnjo papirja na svetu, sposoben proizvajati nov papir iz varno razrezanega odpadnega papirja ob minimalni uporabi vode.

Koncept PaperLab bo prvič v Evropi predstavljen na sejmu CeBIT 2017 (v Hannovru, 20.-24. marca) kot del glavne predstavitve Epsonovih najnovejših inovativnih, kompaktnih, ekološko učinkovitih in visoko natančnih tehnologij za delovno mesto. Epsonov globalni predsednik, Minoru Usui, bo na CeBIT-u predstavil PaperLab in odkril Epsonovo najnovejšo ponudbo inovativnih tehnologij za delovno mesto.

»Z lansiranjem PaperLaba Epson potrjuje svojo privrženost razvoju resnično inovativnih, ekološko učinkovitih tehnologij, oblikovanih, da spreminjajo vedenja in prakse delovnega mesta,« je komentiral Minoru Usui, predsednik Epsona. »PaperLab lahko reciklira odpadni papir v pisarni s pomočjo suhega procesa ter tako ustvarja pisarniški ‘eko-sistem’, ki zmanjšuje izpuste CO2, povečuje prihranke pri zbiranju odpadkov in logistiki; zagotavlja varno odstranjevanje zaupnih dokumentov ter varčuje z vodo, ki se v tradicionalnih procesih recikliranja uporablja v ogromnih količinah.«

Organizacije bodo lahko s pomočjo PaperLaba proizvajale papir različnih velikosti, debeline in vrst, od pisarniškega papirja in papirja za vizitke, do papirja, ki je obarvan in nadišavljen.

»V Epsonu smo kot del naše predanosti trajnosti izrisali svojo Okoljsko vizijo 2050 (Environmental Vision 2050), katere je cilj 90-odstotno zmanjšanje izpustov CO2 v toku celotnega življenjskega cikla proizvodov in storitev do leta 2050,« je nadaljeval Usui. »V vmesnem času je Epson uvedel številne okoljske pobude v skladu s svojo Podjetniško vizijo Epson 25 (Epson 25 Corporate Vision), ki mu pomagajo pri uvajanju dolgoročnega strateškega osredotočanja na trajnost, s štirimi fokusi, ki pokrivajo produkte, proizvodnjo, okoljsko skupnost in nove perspektive. Kot del svojega premika iz »poslovne družbe« v »socialno družbo« ima Epson cilj zagotoviti svojim strankam učinkovite, kompaktne in natančne tehnologije.«

Epson je že naredil velike korake proti zmanjšanju okoljskih vplivov svojih produktov in proizvodnih procesov. Glede svojih trajnostnih zmogljivosti je v fiskalnem letu 2015 že dosegel 43-odstotno zmanjšanje CO2, 33-odstotno zmanjšanje odpadkov in 55-odstotno zmanjšanje porabe vode.

Lastnosti PaperLaba

  • Pisarniški proces recikliranja: Papir se običajno reciklira v obsežnem procesu, ki tipično zajema transport odpadnega papirja iz pisarne v obrat za proizvodnjo (recikliranje) papirja. S PaperLabom išče Epson rešitev za skrajšanje in lokalizacijo novega procesa recikliranja v pisarni.
  • Varno uničenje zaupnih dokumentov: Do sedaj so organizacije morale najeti zunanje izvajalce, da bi poskrbele za odstranitev zaupnih dokumentov, ali so jih morale same razrezati. S PaperLabom so organizacije vendarle sposobne varno odstraniti dokumente v sami pisarni, namesto da bi jih izročale zunanjemu izvajalcu. PaperLab razbije dokumente v papirna vlakna, tako da bodo informacije na njih povsem uničene.
  • Zelo hitra proizvodnja različnih vrst papirja: PaperLab proizvede prvi list papirja v približno treh minutah, potem ko je naložen z odpadnim papirjem in je pritisnjen gumb Start. Sistem lahko proizvede okrog 14 listov A4 na minuto in 6.720 listov v toku osemurnega delovnika. Uporabniki lahko proizvedejo različne vrste papirja skladno s svojimi potrebami, od pisarniškega papirja A4 in A3 različne debeline, do papirja za vizitke, barvnega papirja in celo odišavljenega papirja.
  • Okolijske zmogljivosti: PaperLab proizvaja papir brez uporabe vode. Običajno je potrebna skodelica vode, da bi se izdelal list papirja A4. Glede na dejstvo, da je voda dragocen globalni vir, je Epson ocenil, da je potreben suhi proces. Dodatno, recikliranje papirja v sami pisarni krajša in poenostavlja cikel recikliranja. Uporabniki lahko pričakujejo, da bodo kupovali manj novega papirja in zmanjšali izpuste CO2, ki nastanejo zaradi njegovega transporta.


PaperLab tehnologija

Epsonova osnova kompaktnih, energetsko varčnih in visoko natančnih tehnologij omogoča podjetju, da ustvari majhne, energetsko učinkovite proizvode, ki nudijo izjemno točnost in zmogljivost. S tiskalniškimi poslovnimi operacijami, ki segajo od uporabniškega in pisarniškega sektorja, do komercialnega in industrijskega, Epson razpolaga z obsežno kompetentnostjo na področju črnil in medijev ter prav tako s sposobnostjo, da proizvaja zanesljive in trpežne sisteme, ki delujejo stabilno.

Poleg tega je Epson razvil tudi »tehnologijo suhih vlaken« (Dry Fiber Technology) brez vode, novo skupino tehnologij za PaperLab. Tehnologija suhih vlaken se sestoji iz treh ločenih tehnologij: vlakninjenja, vezave in formiranja.

Vlakninjenje

S pomočjo izvirnega mehanizma se odpadni papir pretvarja v dolga, tanka bombažasta vlakna. V postopku se trenutno in v celoti uničijo zaupni dokumenti. Ker ne uporablja vode, PaperLab ne zahteva niti vodovodne napeljave. Zaradi tega in kompaktne velikosti ga je lahko namestiti v zaledni pisarni ali v prostoru za opremo.

Vezava

Vlakninastemu materialu se dodaja vrsta različnih veziv, da se poveča jakost vezave ali belina papirja, ali se dodajajo barva, vonj, dodatki za negorljivost ali druge lastnosti potrebne za določeno aplikacijo..

Formiranje

Uporabniki lahko proizvajajo liste pisarniškega papirja A4 ali A3 ter celo papir za vizitke zahvaljujoč tehnologiji formiranja, ki omogoča nadzor gostote, debeline in velikosti papirja.

Epson se trudi pomagati uporabnikom povečati operativno učinkovitost s ponudbo poslovnih črnilnih tiskalnikov visoke hitrosti, nizke moči in z nizkimi stroški po strani. Podjetje verjame, da bo z uvajanjem PaperLaba za pretvarjanje uporabljenega papirja v nov papir pomagalo pisarnam vseh vrst, da temeljito spremenijo način, kako razmišljajo o papirju.



Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PANTEH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PANTEH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PANTEH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več