Računalništvo, telefonija
24.06.2019 21:10
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson predstavil najmanjši laserski 3LCD-projektor na svetu

Epsonov prvi prenosni laserski projektor je bil zasnovah za kar največjo prilagodljivost, oblika in uporabnost sta podrejeni zahtevam domačih uporabnikov. EF-100W/B je Epsonov najmanjši laserski projektor1, saj njegova najdaljša stranica meri vsega 23 cm. Projektor bo na voljo od junija dalje.
Epson predstavil najmanjši laserski 3LCD-projektor na svetu
Epson predstavil najmanjši laserski 3LCD-projektor na svetu

EF-100W/B premore Epsonovo lasersko tehnnologijo projiciranja svetlih in živih barv, vgrajena pa je v lahko in kompaktno ohišje, ki je na voljo v črni ali beli barvi.

Z uporabo laserskega vira svetlobe in vgradnjo hladilnega ter napajalnega sklopa ob rob naprave so Epsonovi inženirji razvili projektor kompaktnih mer, ki ga je moč postaviti v katerikoli položaj in z njim projicirati sliko. To uporabnikom zagotavlja večjo prilagodljivost, saj lahko sliko projicirajo na steno, strop ali tla. Projektor lahko prikaže sliko do diagonale 150 palcev (380 cm) in je idealna izbira za vse, ki imajo radi veliko sliko. Laserski vir svetlobe tudi v dnevni svetlobi zagotavlja svetlo in živobarvno sliko, uporabnikom pa ni treba zatemnjevati prostorov in ugašati luči, niti uporabiti platna. Popačeni sliki pa se uporabnik izogne z uporabo funkcije za samodejno prilagajanje nastavitev slike.

Projektor ne potrebuje vzdrževanja, življenjska doba laserskega vira svetlobe pa je do 20.000 ur. Uporabniki na ta način prihranijo pri vzdrževanju, saj lahko z njim deset let2 brezskrbno projicirajo vsebine.

Obliko, podrejeno prenosljivosti, projektor EF-100W/B dopolni z možnostjo hitre in enostavne namestitve. Uporabnik lahko zažene vodiča, ki mu pojasni, kako namestiti projektor, in predstavi ključne lastnosti. V pomoč pri upravljanju z uporabniku prijaznim uporabniškim vmesnikom je tudi daljinski upravljalnik

Poenostavljen je tudi dostop do vsebin, ki se nahajajo na telefonih, tablicah, DVD-predvajalnikih, igralnih konzolah ali prenosnih računalnikih – te se s projektorjem povežejo preko kabla HDMI. Podobno enostavno je tudi predvajanje pretočnih vsebin, saj lahko uporabnik naprave, kot so Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku ter Apple TV enostavno priklopi na zadnjo stran projektorja.

Prilagodljiva zasnova se pozna tudi na področju predvajanja zvoka, kjer ima uporabnik na voljo predvajanje zvoka preko vgrajenih zvočnikov, izhoda za slušalke ali pa pošiljanja zvoka po Bluetooth povezavi na drugo napravo (npr. zunanji zvočnik ali zvočno polico). Projektor premore tudi t. i. zvočni način, v katerem s sliko dopolni predvajanje zvočnih ritmov.

Projektor EF-100W/B je bil zasnovan za stilsko zavedne uporabnike. Projektor bele barve EF-100W premore srebrne vložke, medtem ko model EF-100B črno barvo razbija z bakreno obrobo. Oba modela premoreta zaobljene robove, minimalno število gumbov in kakovostno obdelavo.

Amy Ng, produktna vodja v Epson Europe, je povedala: “Ta projektor v naš portfelj izdelkov prinaša nov veter, saj je povsem drugačen od ostalih. Ne le, da je zelo stilski, je tudi nadvse uporaben in praktičen po zaslugi kompaktnih mer in kakovostnega laserskega vira svetlobe. Prepričani smo, da bo osvojil ne le domače uporabnike temveč tudi manjša podjetja in prodajalce na terenu, zanimiv utegne biti tudi za profesionalne fotografe in oblikovalce, ki bi svoje delo želeli stranki pokazati takoj. Tudi butiki in kozmetični saloni bi z njim lahko kreativno in na dostopen način razveseljevali stranke.”

Ključne lastnosti:

• Stilska zasnova (EF-100W v belo-srebrni kombinaciji/EF-100B v črni in bakreni kombinaciji)

• Kompaktne mere (ŠxDxV:210 x 227 x 88 mm)

• Nizka teža (2,7 kg)

• Dolga življenjska doba in visoka kakovost laserskega vira svetlobe (20.000 ur/12.000 ur2)

• Živobarvna in realistična slika tudi v dnevni svetlobi ( tehnologija 3LCD, svetilnost 2.000 lm, dinamično kontrastno razmerje 2.500.000 : 1)

• Velikost projicirane slike (do 150 palcev)

• HD-ločljivost

• Možnost projiciranja na skoraj katerokoli površino in v katerokoli smer (laser vir svetlobe, hladilna in napajalna rešitev vgrajeni s strani)

• Enostavna namestitev (vodič po korakih, daljinski upravljalnik)

• Samodejna nastavitev slike (odprava trapezaste slike – navpično +/- 45, vodoravno +/- 40 stopinj)

• Enostavno zalaganje z vsebinami (1x HDMI 2.0, 1x USB-vmesnik)

• Vgrajena zvočna rešitev (vgrajen je zvočnik jakosti 5W, zvočna Bluetooth povezava, izhod za slušalke)

• Nizka glasnost delovanja (26 / 29 db)

O podjetju Epson

Epson je globalni tehnološki velikan, ki si prizadeva postati nepogrešljiv za družbo, tako da povezuje ljudi, stvari in informacije preko učinkovitih, kompaktnih in natančnih tehnologij. Podjetje je osredotočeno na spodbujanje inovacij in preseganje pričakovanj kupcev na področjih brizgalnih tiskalnikov, vizualnih komunikacij, oblačil in robotike. Epson je ponosen na svoj prispevek k uresničevanju trajnostne družbe in svoja stalna prizadevanja za uresničevanje ciljev Združenih narodov za trajnostni razvoj.

Skupina Epson, ki jo vodi japonska korporacija Seiko Epson, dosega letno prodajo več kot 10 milijard ameriških dolarjev.

global.epson.com


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več