Računalništvo, telefonija
02.09.2015 13:08

Deli z drugimi:

Share

Epsonovi projektorji za vso družino

Novi projektorji za gledanje filmov v visoki resoluciji doma ali za pomembne predstavitve v pisarni.
Epsonovi projektorji za vso družino
Epsonovi projektorji za vso družino

Podjetje Epson je danes predstavilo novo generacijo video projektorjev, ki so idealni za domačo ali pa pisarniško uporabo: modele EB-U32, EB-U04, EB-W32, EB-W31, EB-W04, EB-X31, EB-S31 in EB-S04. Novi projektorji ponujajo značilnosti, ki bodo zadovoljile vse družinske člane, ne glede na to ali jih uporabljate za gledanje filmov, družinskih fotografij ali pa pomembne poslovne predstavitve. Projektorji omogočajo sliko vrhunske kakovosti, so enostavni za uporabo in se ponašajo z dizajnom in prenosljivostjo. Edini problem pri teh projektorjih bo dogovor; kdo jih bo prvi uporabljal! Doma ali v pisarni, vsi si želijo videti vrhunsko vsebino slikovitih barv, ki so videti odlično tudi pri dnevni svetlobi. Ti modeli, zahvaljujoč 3LCD tehnologiji in enaki moči bele in barvne svetlilnosti, omogočajo trikrat svetlejšo sliko v primerjavi z DLP projektorji z enim čipom1(CLO).

Poleg tega je slika detajlna, ima ostre in jasne odtenke v črni barvi in nudi definiran prikaz senc s kontrastnim razmerjem 15,000:1 pri vseh novih modelih.


Prijateljem lahko pripravite zabavo enakovredno kinoprojekciji na ekranu do 300 inčev (7,62m). Filmi, športni dogodki in podobni spektakli bodo bolj ostri in jasni, model EB-U04 pa bo omogočil še Full HD sliko.

Projektorji se namestijo enostavno in vključijo v trenutku, prenašanje aparata iz sobe v sobo ali iz pisarne v pisarno ne predstavlja problema saj pri vseh modelih prejmete torbico. Zahvaljujoč funkciji vodoravnega in navpičnega trapeznega popravka slike (keystone) se lahko projektor postavi v različne prostore ne da bi se pri tem popačila projekcija.

Povezovanje pametnih naprav s projektorjem je tako enostavno kot uporabljanje QR kode. Uporabnik lahko takoj po prevzemu aplikacije iProjection začne s projiciranjem fotografij in dokumentov s pametne naprave2. Poleg tega vsi modeli omogočajo priključitev s pomočjo HDMI vmesnika3 za enostavno reprodukcijo digitalnih avdio in video vsebin visoke kakovosti.


V Epsonu se zavedajo, da danes uporabniki ne želijo izgubljati časa z vzdrževanjem naprav, kar jim s temi novimi modeli res ne bo treba. Tudi pri uporabi projektorjev za vsakodnevno gledanje filmov bo preteklo 15 let preden bo potrebno zamenjati žarnico ali filter4.

Čeprav se lahko vsi novi projektorji uporabljajo ob vseh priložnostih, sta modela EB-U32 in EB-W32 projektirana za pisarniško uporabo. Vsestranski model EB-U32 deluje v WUXGA resoluciji in tako omogoča fleksibilnost pri prikazovanju korporativne vsebine v osnovni ločljivosti, z vključenim Full HD. Novi projektorji se lahko uporabljajo takoj po odprtju, ob razponu vgrajenih možnosti povezovanja za produktivne sestanke.

Oba pisarniška modela lahko prenašata vsebino na več projektorjev ali preko spleta, tako da lahko gledate projekcijo hkrati na več lokacijah. Uporabniki lahko na teh lokacijah lastne vsebine delijo brezžično preko pametnih naprav. Te napredne funkcije so dostopne tudi preko ostalih modelov ob uporabi adapterja ELPAP10 Wireless LAN Key. Funkcija razdeljenega zaslona (split screen) uporabnikom omogoča istočasno predvajanje iz dveh različnih virov, zato lahko s sodelovanjem več uporabnikov kombinirate delo in zabavo.

Celotna kolekcija novih projektorjev (EB-U32, EB-U04, EB-W32, EB-W31, EB-W04, EB-X31, EB-S31, EB-S04 na tržišču je dostopna od 1. septembra 2015.

1 Barvna svetilnost (Color Light Output) izmerjena v skladu z IDMS 15.4. Barvna svetilnost bo glede na pogoje varirala. Primerjava najboljših Epsonovih 3LCD projektorjev za delo in izobraževanje z najboljšimi DLP projektorji z enim čipom po podatkih NPD-ja od junija 2013 do maja 2014. In po podatkih PMA Research za obdobje od 1. trimesečja do 3. trimesečja 2013

2 Lastnosti zahtevajo brezžično povezavo preko adapterja ELPAP10 Wireless LAN Key (za modele EB-U04, EB-W31, EB-W04, EB-X31, EB-S31, EB-S04).

3 EB-U32 in EB-U04 imata dva HDMI vhoda. Ostali modeli imajo en HDMI vhod.

4 Delovna doba žarnice in filtra od 10.000 h v Eco načinu. Temelji na povprečnem trajanju filma (105 minut), delovanje v Eco načinu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PANTEH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PANTEH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PANTEH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več