Računalništvo, telefonija
03.11.2017 09:30

Deli z drugimi:

Share

Epsonovi tiskalniki in pisarniški sistem PaperLab na seznamu 100 najbolje zasnovanih izdelkov

Epsonovi tiskalniki in pisarniški sistem PaperLab na seznamu 100 najbolje zasnovanih izdelkov
Epsonovi tiskalniki in pisarniški sistem PaperLab na seznamu 100 najbolje zasnovanih izdelkov

Družba Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, »Epson«) je bila obveščena, da so bili njeni brizgalni tiskalniki ET-4750, L6190/L6191/L6198 in ET-2750 ter pisarniški sistem za izdelavo papirja s suhim procesom PaperLab A-8000 vključeni na seznam 100 najbolje zasnovanih izdelkov (Good Design Best 100). Nagrade za dobro zasnovo (Good Design Awards) so podeljene izdelkom, ki bogatijo naše življenje in družbo. Leta 2017 je Epson prejel nagrade za dobro zasnovo za sedem izdelkov, med katerimi sta bila dva projektorja, štirje tiskalniki in pisarniški sistem za izdelavo papirja, vendar so na seznam 100 najboljših uvrščeni samo izdelki z najboljšo ali najnaprednejšo zasnovo.

Izdelki na seznamu najboljših 100 bodo predstavljeni na razstavi Good Design Exhibition 2017 (»G Exhibition«), ki se bo odvijala od 1 .do 5 .novembra na različnih lokacijah v večnamenskem kompleksu Tokyo Midtown. Najboljših 100 izdelkov se poteguje tudi za nagrade Good Design Grand Award, Good Design Gold Award in Good Design Special Awards. Prejemniki nagrad bodo objavljeni 1 .novembra 2017.

Manabu Kawahara, generalni direktor za zasnovo v oddelku za Epsonove rešitve za tisk, pravi: »Stranke hvalijo naše visokozmogljive tiskalnike s sistemom posod s črnilom, ker lahko z njimi natisnejo toliko strani, kot jih potrebujejo, ne da bi pri tem skrbele glede stroškov. Veliko pozornosti smo namenili videzu in uporabnosti brizgalnih tiskalnikov ET-4750, L6190/L6191/L6198 ter ET-2750. Ta tiskalnik je pripadnik nove generacije tiskalnikov s sistemom posod s črnilom in ponuja več kot samo stroškovno učinkovitost. Je kompakten, eleganten, preprost za uporabo in uporabnikom povzroča manj preglavic, ko zmanjka črnila. Še naprej bomo z rešitvami za tiskanje izboljševali kakovost življenja in dela ter zasnovali tiskalnike, ki bodo presegali pričakovanja strank.«

Epsonovi izdelki, vključeni na seznam 100 najbolje zasnovanih izdelkov:

Brizgalni tiskalniki ET-4750, L6190/L6191/L6198, ET-2750

Ta večnamenski brizgalni tiskalnik A4 je opremljen z velikimi posodami s črnilom ter je izjemno produktiven in stroškovno učinkovit. Posode in stekleničke s črnilom so zasnovane za čisto ter hitro polnjenje, tiskalnik pa je intuitiven in preprost za uporabo. Posode se nahajajo spredaj, tako da so lažje dostopne, kar olajša preverjanje količine črnila. Preprosto vstavite stekleničko s črnilom in mehanizem samodejno znova napolni posodo do vrha. Posoda sega izven tiskalnika in kaže svojo izjemno zmogljivost, preprosta, okrogla oblika ohišja pa izraža robustnost in trajnost ter se odlično prilega v vse bivalne prostore.

Komentarji sodnikov

Epson je izbral zasnovo z visokozmogljivimi posodami s črnilom, s čimer je želel uporabnikom olajšati težave v zvezi s pomanjkanjem črnila in stroški kartuš s črnilom. Posode s črnilom se nahajajo na sprednji strani tiskalnika. Oblika in barva enote s posodami s črnilom se nevsiljivo prilegata tiskalniku. Posode le ošinete s pogledom in ugotovite količino preostalega črnila, ponovno polnjenje pa je preprosto. Oblika je hkrati privlačna in uporabna. Poleg tega je oblika stekleničke in posode s črnilom edinstvena za vsako barvo črnila, tako da ne morete polniti posod s črnilom napačne barve. Pri zasnovi stekleničk s črnilom Epson ni sprejemal kompromisov. Mehanizem za samodejno zaustavitev preprečuje iztekanje črnila, ko stekleničko odstranite iz posode, tudi če je šoba obrnjena navzdol, kar preprečuje polivanje črnila. Všeč nam je bila tudi privlačno zasnovana prilagodljiva nadzorna plošča, mehko zaokrožena oblika tiskalnika ter njegov gladek in čist videz.

PaperLab A-8000 (prodaja se samo na Japonskem)

PaperLab A-8000 je prvi pisarniški sistem za izdelavo papirja, ki uporablja suhi proces 1za varno uničevanje uporabljenih dokumentov in izdelavo novih listov papirja. Epsonova tehnologija s suhimi vlakni omogoča izdelavo papirja brez uporabe velikih količin vode, ki jih zahteva običajen postopek izdelave papirja. Ker sistem PaperLab ne potrebuje dovoda vode, se ga lahko namesti v zaledno pisarno ali na katerokoli mesto, kjer je dovolj prostora za recikliranje uporabljenega papirja. Sistem PaperLab spreminja delovanje pisarne: povečuje varnost informacij, izdeluje papir različne teže in velikosti ter zmanjšuje vpliv na okolje.

Komentarji sodnikov

Brezpapirno poslovanje je danes vroča tema. Sistem PaperLab je izjemna rešitev, ki ima morda odgovor na vprašanje o rabi papirja v prihodnosti. Posebej hvalevredno je dejstvo, da lahko s sistemom recikliramo uporabljeni papir kar v pisarni in hkrati povečamo varnost informacij.

Drugi Epsonovi izdelki, ki so prejeli nagrade Good Design Award za leto 2017:

  • Projektor EB-1795F
  • Projektorji serije EB-L1000
  • Poslovni brizgalni tiskalnik WorkForce Pro WF-3720/4720/4740
  • Brizgalni tiskalnik EP-50V (prodaja se samo na Japonskem)
  • Večnamenski barvni brizgalni tiskalnik A3 WorkForce Enterprise WF-C20590/C17590

Nagrade Good Design Award

Good Design Award je celovit sistem nagrajevanja dobre zasnove izdelkov, ki iz velikega nabora različnih razvojnih fenomenov nagradi najbolje zasnovane izdelke. Gosti jo japonski inštitut za promocijo oblikovanja, ki deluje kot javna ustanova. Predhodni sistem, Good Design Selection System (ali G Mark System), je leta 1957 ustanovilo Ministrstvo za mednarodno trgovino in industrijo (trenutno Ministrstvo za gospodarstvo, trgovino in industrijo), ki je na tem področju delovalo približno 60 let.

Prejemnikom nagrade Good Design Award se podeli simbol G Mark, ki je že več kot pol stoletja znak dobre zasnove (http://www.g-mark.org/?locale=en).


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več