Računalništvo, telefonija
12.04.2017 10:00

Deli z drugimi:

Share

Epsonovi tiskalniki s sistemom Ink Tank dosegli prodajni mejnik 20 milijonov

Epsonovi tiskalniki s sistemom Ink Tank dosegli prodajni mejnik 20 milijonov
Epsonovi tiskalniki s sistemom Ink Tank dosegli prodajni mejnik 20 milijonov

Korporacija Seiko Epson (TSE: 6724, “Epson”) je sporočila, da je po svetu prodala že 20 milijonov svojih brizgalnih tiskalnikov s črnilnim sistemom Ink Tank.

Epson je tiskalnike s črnilnim sistemom Ink Tank prvič predstavil oktobra 2010 v Indoneziji. Danes so ti na voljo v 150 državah po svetu. Prodaja narašča v vseh regijah, kjer so na voljo, junija lani je skupna globalna prodaja omenjenih modelov tiskalnikov dosegla 15 milijonov tiskalnikov. Posebej dobro so se prodajali na trgih v razvoju. Raziskava družbe Epson je ugotovila, da so tiskalniki s črnilnim sistemom Ink Tank na omenjenih tržiščih dosegli okoli 10-odstotni tržni delež med vsemi tiskalniki (tako laserskimi kot brizgalnimi). V poslovnem letu 2015, ki se je za korporacijo zaključilo konec marca 2016, je skupna prodaja tiskalnikov na trgih v razvoju dosegla 45 milijonov naprav.

V Epsonu zadovoljno ugotavljajo, da so uporabniki tiskalnike vzeli za svoje, navdušeni so nad dejstvom, da ne rabijo več menjati kartuš s črnilom, nizkimi stroški tiskanja in znatno zmanjšano količino odpadkov, ki jih sicer ustvarja potrošni material.

Družba Epson je tiskalnike s črnilnim sistemom Ink Tank namenila različnim uporabnikom in za različne namembnosti. Med modeli najdemo tipične pisarniške tiskalnike kot tudi cenovno dostopne tiskalnike za domačo rabo. Epson si bo še naprej prizadeval za tehnološki napredek na področju tiskalnikov.

Podjetje napoveduje 25-odstotno letno rast prodaje omenjene družine tiskalnikov v poslovnem letu, ki se je končalo konec marca 2017, in ocenjuje, da bodo tiskalniki s črnilnim sistemom Ink Tank predstavljali okoli 40 % vseh prodanih brizgalnih tiskalnikov družbe Epson.

“Brizgalni tiskalniki s črnilnim sistemom Ink Tank visoke zmogljivosti uporabnikom omogočajo brezskrbno tiskanje, saj ti ne rabijo več skrbeti glede stroškov tiskanja ali pa da bi ostali brez črnila,” je povedal Koichi Kubota, izvršni direktor oddelka Printing Solutions Operations Division v družbi Epson, in nadaljeval: “Epsonova edinstvena brizgalna tehnologija Micro Piezo dosega visoke zmogljivosti ob izjemni zanesljivosti delovanja. Stranke cenijo tudi prijaznost do okolja: odpade menjava kartuš, zato ti tiskalniki ustvarijo zelo malo odpadkov. Vsi našteti dejavniki so prispevali k temu, da je Epson po svetu prodal že 20 milijonov teh tiskalnikov. Kot vodilni proizvajalec brizgalnih tiskalnikov si bo Epson tudi v prihodnje prizadeval razveseljevati stranke s tiskalniki, ki ponujajo kar največ za svojo ceno.”


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več