Računalništvo, telefonija
29.11.2012 16:15

Deli z drugimi:

Share

ERP so povezali s Pošto Slovenije

SAOP-ov dokumentni sistem eRegistrator v povezavi z akreditiranimi storitvami za varno hrambo, kot je E-Arhiv Pošte Slovenije, poenostavlja celovito uvedbo zakonsko skladnega brezpapirnega poslovanja.
Slovenski ERP sistem z zakonsko skladnim brezpapirnim poslovanjem
Slovenski ERP sistem z zakonsko skladnim brezpapirnim poslovanjem

Podjetje SAOP je kot prvi proizvajalec poslovnih informacijskih sistemov za podjetja in javne ustanove ponudil lasten dokumentni sistem eRegistrator, ki uporabnikom poslovnih rešitev iCenter omogoča izvedbo celovitega internega brezpapirnega poslovanja.

Z uporabo eRegistratorja pridobijo organizacije vrsto koristi, od nižjih stroškov poslovanja do izboljšanja poslovne učinkovitosti in zmanjšanja poslovnih tveganj. SAOP eRegistrator je že povezan z akreditiranimi storitvami varne hrambe E-Arhiv Pošte Slovenije, kar uporabnikom omogoča, da se tudi pri poslovanju s poslovnimi partnerji in končnimi strankami zanašajo le še na elektronsko dokumentacijo.

„Z razvojem dokumentacijskega sistema eRegistrator smo podjetjem in javnim ustanovam zagotovili, da na enem mestu dobijo vse, kar potrebujejo za učinkovito brezpapirno poslovanje,“ je dejal Sandi Boršo, direktor prodaje in marketinga v SAOP.

Akreditirana varna hramba je ključna pri brezpapirnem poslovanju

Eden ključnih korakov je bila sklenitev strateškega partnerstva s Pošto Slovenije ter integracija eRegistratorja z njenimi akreditiranimi storitvami varne hrambe, kar bistveno poenostavi uvedbo pravno veljavnega brezpapirnega poslovanja.

»Ponosni smo, da nas je SAOP izbral za poslovnega partnerja, saj bodo uporabniki njihovega iCenter eRegistratorja pridobili enostavnejši način brezpapirnega poslovanja, skladno z zakonskimi predpisi,« je povedal mag. Branko Godec, vodja oddelka za informacijske storitve v Pošti Slovenije d. o. o.

eRegistrator podjetjem zagotavlja pravno veljavno brezpapirno poslovanje po Zakonu o elektronskem poslovanju (ZEPEP), Zakonu o davčnem postopku (ZDP) in Zakonu o davku na dodano vrednost (ZDDV).

Neposredna povezava eRegistratorja ter storitev E-Arhiv Pošte Slovenije jim ob tem omogoča dodatne avtomatizacije dokumentnih procesov in da brezpapirno poslovanje uskladijo še z Zakonom o varovanju digitalnega in arhivskega gradiva in arhivih (ZVDAGA).

„Zmožnost akreditirane varne hrambe je ključnega pomena za brezpapirno poslovanje slovenskih podjetij in javnih ustanov, saj so tako shranjeni dokumenti že z zakonom veljavni v vseh pravnih in drugih postopkih,“ je povedal Boris Kodelja, vodja projekta v SAOP.

Podprli so celoten življenjski cikel dokumentacije

eRegistrator uresničuje visoka pričakovanja glede brezpapirnega poslovanja, saj z njegovo uporabo organizacije ne le zadostijo zakonskim okvirom, temveč tudi izboljšajo delovne postopke in uredijo poslovanje.

Novi dokumentni sistem namreč omogoča elektronski zajem in digitalno podpisovanje vse dokumentacije, ki se uporablja pri poslovanju, bodisi dokumentov, ki so predmet poslovanja s poslovnimi partnerji, bodisi dokumentov, ki nastajajo znotraj poslovnih procesov.

Z eRegistratorjem organizacije na enem mestu upravljajo s skenirano papirno dokumentacijo, elektronskimi prejetimi dokumenti ter z dokumentacijo, ki nastaja znotraj poslovnega informacijskega sistema.

SAOP-ov dokumentacijski sistem, ki ga ponuja ERP informacijski sistem iCenter, podpira celoten življenjski cikel dokumentacije in vse delovne tokove, od zajema oziroma nastanka dokumenta, procesne obravnave, shranjevanja in upravljanja z različicami.

Na osnovi vgrajenega signirnega in klasifikacijski načrta, ki uporabnikom že ponuja osnovno prednastavljeno ogrodje za organizacijo dela z elektronskimi dokumenti, se izvaja tudi samodejni prenos e-dokumentov v E-Arhiv.

Sistem eRegistrator zagotavlja visoko zaupnost in varnost podatkov, saj do vseh dokumentov, tudi v E-Arhivu, dostopajo le tisti registrirani uporabniki, ki imajo za to ustrezne pravice.

Dokumentni sistem eRegistrator je SAOP podrobneje predstavil na www.icenter.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več