Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

31.10.2020      8:30
Informacijska varnost

ESET Cloud Office Security za Microsoft 365

ESET je ponudil novo varnostno rešitev, ki vzpostavlja učinkovito zaščito poslovne komunikacije in dokumentov v storitvah za osebno produktivnost in sodelovanje Microsoft 365.

ESET Cloud Office Security je samostojna programska storitev, ki na najsodobnejši način ščiti najbolj razširjene storitve za poslovno komunikacijo in sodelovanje v oblaku Microsoft 365. Uporabnike Microsoftovih oblačnih aplikacij ščiti pred varnostnimi tveganji, ki jih povzročajo napadi prek e-pošte, zlonamerna programska oprema in spletne prevare. Uporabnikom omogoča nemoteno izvajanje delovnih nalog, s čimer organizacijam zagotavlja doseganje pričakovane ravni učinkovitosti in produktivnosti, zaradi katerih so sploh izvedle investicije v sodobna oblačna digitalna orodja.

»Varovanje e-pošte ter vsebin, ki so shranjene v oblaku, je že postalo ena glavnih skrbi podjetij in javnih ustanov. Brez močne protivirusne zaščite storitev v oblaku so organizacije na široko odprte za kibernetske napade. Prav zato smo še toliko bolj ponosni, da lahko nudimo takšno dovršeno varnostno rešitev za širok spekter organizacij, ki uporabljajo storitve Microsoft 365,« je povedala Petra Veber, direktorica operacij v podjetju Si splet (ESET Slovenija).

Boljša zaščita pred kibernetskimi grožnjami za veliko večino organizacij

Storitve Microsoft 365 uporabljajo organizacije po vsem svetu. To nenazadnje pomeni, da je računalništvo v oblaku postalo sestavni del shranjevanja podatkov ter informacijskih sistemov številnih podjetij, ne glede na velikost. Po podatkih raziskovalne hiše Gartner storitve Microsoft 365 že uporablja ali jih ima namen uporabiti kar 84 odstotkov podjetij in javnih ustanov, zato je še posebej pomembno, da so ustrezno zaščitene.

E-pošta je še vedno temelj poslovne komunikacije, pri čemer ostaja eden najbolj učinkovitih kanalov za razširjanje zlonamerne programske opreme. Posledice kibernetskih napadov prek e-pošte so za organizacije lahko katastrofalne, še posebej, če potekajo v kombinaciji z orodji za digitalno sodelovanje. ESET Cloud Office Security poskrbi za dodatno plast zaščite e-pošte ter dokumentov in drugih poslovnih podatkov, ki so shranjeni v Microsoft 365. Takšna zaščita je porok za sproščeno delo vseh sodelavcev, pri čemer omogoča samodejno zaščito za e-poštne nabiralnike novih uporabnikov.

»Posebna prednost nove varnostne rešitve je popoln nadzor in preglednost zaznanih groženj. Uporabniki so o grožnji obveščeni istočasno, ko se jo odkrije, pri čemer lahko skrbniki sistema takoj izvedejo ustrezne ukrepe prek enostavne spletne konzole,« je izpostavila Petra Veber.

Zaščita e-pošte v Exchange Online in datotek v OneDrive

ESET Cloud Office Security varuje storitve Exchange Online s kombinacijo filtriranja neželene pošte, iskanja zlonamerne programske opreme ter odkrivanja prevar. Tako ščiti poslovno komunikacijo pred virusi in drugim zlonamernim programjem. Hkrati zmanjšuje škodljive učinke neželene e-pošte pri vsakodnevnem delu in preprečuje uporabo zunanje dohodne e-pošte kot kanala za tarčane napade. ESET Cloud Office Security prinaša tudi zaščito datotek v storitvi OneDrive. S tem zavaruje podatke organizacije in zmanjša tveganje širjenja zlonamerne programske opreme na druge naprave. Nadzorno-upravljavska konzola v oblaku je dostopna vedno in povsod ter poleg obveščanja o odkritih grožnjah ponuja tudi takojšen pregled in upravljanje tveganih objektov v karanteni.

Povezave:Eset

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Slovenija edina država v Evropi s popolno pre... 3
Fifi  |  Kakšna prepoved dronov neki? Od kdaj? Še...
Amazon vsak dan na novo zaposli 2800 delavcev 1
RK123  |  KO bo konec pandemije pa na veliko odpuš...
Prodaja pametnih telefonov: Xiaomi prehitel A... 1
slo81a  |  tega so se bali amerigoji.
ZTE še eno kitajsko podjetje, ki ogroža amer... 1
slo81a  |  amerikanci ogrožajo sami sebe.
Kako sestaviti Facebook oglas? 1
infos.kredit700  |  MNINE - FINANCE - STORITVEZa vse vaše po...