Računalništvo, telefonija
26.07.2013 08:28

Deli z drugimi:

Share

FBI izbral Lexmark za ponudnika storitev tiskanja

Družba Lexmark International je z ameriškim Zveznim preiskovalnim uradom (FBI) sklenila triletno pogodbo o upravljanju področja tiskanja. Po pogodbi, vredni več kot 30 milijonov ameriških dolarjev, je Lexmark uradu FBI optimiral tiskalniško infrastrukturo ter vzpostavil nadzor nad področjem tiskanja. FBI želi na ta način zmanjšati količino nepotrebnega izpisovanja dokumentov, dvigniti varnostni nivo dokumentov ter informacij in uvesti naprednejšo avtorizacijo uporabnikov, ki uporabljajo tiskalniške rešitve.
FBI izbral Lexmark za ponudnika storitev tiskanja
FBI izbral Lexmark za ponudnika storitev tiskanja

Za znatno znižanje stroškov tiskanja in dvig učinkovitosti je poskrbela že zamenjava skoraj 20 tisoč tiskalniških naprav, ki jih je uporabljal urad FBI, z naprednimi barvnimi in črno-belimi tiskalniki ter večopravilnimi napravami Lexmark. Vse tiskalniške naprave so povezane tudi v FBI-jevo IT-infrastrukturo, ki temelji na tehnologijah računalništva v oblaku.

Lexmarkova programska oprema za upravljanje omreženih tiskalniških naprav Markvision Enterprise v novo optimiziranemu okolju skrbi za večjo preglednost izpisovanja dokumentov, saj nudi zanesljiv nadzor nad napravami ter njihovim delom, skrbnikom pa redno postreže z vrsto poročil glede dela naprav. Lexmark je zaposlenim v uradu FBI na 142 lokacijah po svetu dobavil tudi pametne dostopne kartice, s katerimi še lažje upravljajo svoje tiskalniške in dokumentne naloge.

“Obstaja več tehtnih razlogov, zakaj je Lexmark prva izbira v kar osmih izmed desetih največjih zveznih agencijah. Naše rešitve s področja tiskanja in dela z dokumenti namreč gradijo na desetletjih izkušenj, ki smo jih pridobili tudi na področju vladnih služb in ustanov, zato le-tem lahko občutno izboljšamo učinkovitost dela z dokumenti ter jih podpremo pri razvoju prihodnjih rešitev,” je povedal Lexmarkov podpredsednik ter vodja oddelka tiskalniških rešitev in storitev Marty Canning.

Vladne službe ZDA so doslej z uporabo Lexmarkovih rešitev in storitev prihranile že več kot 2,5 milijardi ameriških dolarjev, stroškovni prihranki s področja tiskanja in upravljanja z dokumenti pa naj bi na račun naprednih rešitev in storitev, ki znižujejo stroške izpisa in zajema dokumentov, do leta 2020 dosegli 10 milijard ameriških dolarjev.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več