07.11.2017 14:42

Fenomen »šminke na prašiču«: Kako se izogniti iluziji digitalne preobrazbe.

Skupina Datalab, vodilno podjetje za poslovno-informacijske sisteme v Jugovzhodni Evropi, 16. in 17. novembra organizira Mednarodno PANTHEON konferenco. Glavni namen letošnje konference bo pokazati učinkovite metode in korake na poti do vaše uspešne digitalne preobrazbe s poslovnim sistemom PANTHEON.

Posebni gost konference je g. Joe Peppard, avtor knjige »The Strategic Management of Information Systems: Building a Digital Strategy« in redni profesor na ESMT Berlin v Nemčiji ter docent na univerzi Južne Avstralije.

Kdaj lahko govorimo o tem, da je digitalizacija neke organizacije zgolj iluzija?

V zadnjih dneh sem pregledoval svoje podatke o tem, kako (ne)uspešno podjetja vodijo svojo pot do t. i. digitalne preobrazbe. Preseneča me ambicija nekaterih podjetij; kaj počnejo in kaj so dosegla. Druga žal tiščijo svoje glave v pesek, opotekajoča se brez pravih smernic, ali pa je njihov napredek le iluzija. Eden izmed trendov, ki jih opažamo, je nekaj, čemur pravim fenomen “šminke na prašiču”. To so organizacije, kjer je digitalizacija le iluzija. Na prvi pogled imajo nekaj novih in lepih aplikacij, če pa pogledamo globlje v samo podjetje, pa slednje tava v temi. Pod pretvezo “digitalne iniciative” se lahko marsikaj dogaja, medtem ko v resnici obstaja pomanjkanje kohezije, dejanski napredek pa je le minimalen.

Celoten intervju se nahaja v priponki ter na spletni strani.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DATALAB SI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DATALAB SI d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DATALAB SI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

ARTIO PRINT & DESIGN