Računalništvo, telefonija
02.06.2020 08:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Forrester vključil ESET v poročilo Now Tech

ESET z novo rešitvijo za forenzično pregledovanje računalniških omrežij Enterprise Inspector potrjuje svoje vodilne kompetence v segmentu poslovnih varnostnih rešitev za izboljšanje odkrivanja, preiskovanje opozoril in oddaljeno odpravljanje škode v kompromitiranih sistemih.
Ekosistem ESETovih produktov in tehnologij lepo ponazarja, kako velik korak je podjetje naredilo od priljubljenega protivirusnega programa NOD32 do celovitih poslovnih varnostnih rešitev.
Ekosistem ESETovih produktov in tehnologij lepo ponazarja, kako velik korak je podjetje naredilo od priljubljenega protivirusnega programa NOD32 do celovitih poslovnih varnostnih rešitev.

Podjetje ESET spet potrjuje, zakaj se je razvilo v vodilnega EU-ponudnika programskih rešitev in storitev za zaščito pred kibernetskimi grožnjami. Raziskovalno podjetje Forrester Research je namreč njegove rešitve uvrstilo v poročilo Now Tech: Enterprise Detection and Response Q1 2020 report. Poročilo ponuja pregled ponudnikov tehnologij na tržišču poslovnih rešitev za odkrivanje in odziv (EDR – Enterprise Detection and Response), in vpogled v njihovo ponudbo za lažje razumevanje vseh zmožnosti, ki so na voljo uporabnikom. Namenjeno je strokovnjakom, odgovornim za varnost in tveganja, pri čemer jim podaja koristne informacije, ki so jim v pomoč pri ugotavljanju ustreznosti posameznega ponudnika rešitve EDR glede na velikost podjetja in zahtevane funkcionalnosti.

………………………………………………………………………………………………….

Do poročila lahko dostopate tukaj – Now Tech: Enterprise Detection and Response Q1 2020 report

………………………………………………………………………………………………….

Vsak od 29 ponudnikov, ki so vključeni v poročilo ima edinstven fokus glede dejavnosti uporabnikov, geografsko pokritje ter nabor temeljnih kompetenc, kar vodi do različnih vključitvenih modelov, ki ustrezajo različnih uporabniškim potrebam.

»Sposobnost hitrega odkrivanja in odziva na kibernetske grožnje je nujna za zagotavljanje neprekinjenega poslovanja. Forresterjevo poročilo v teh zapletenih časih predstavlja uporabno orodje za vsa podjetja, ki želijo okrepiti svojo zaščito in postati odpornejša na varnostna tveganja. Še posebej za tista, ki razvijajo digitalno poslovanje,« je povedala Petra Veber, direktorica organizacije v podjetju Si Splet.

Ključna prednost rešitev EDR je zmožnost odkrivanja znakov, da se je nasprotnik izmaknil varnostnim mehanizmom in se skriva med plevelom v informacijski infrastrukturi. Forresterjevi raziskovalci so ESET vključili v poročilo kot EDR-rešitev s poslovno arhitekturo zaradi zasnove produkta ESET Enterprise Inspector, ki je namenjen hitremu – v manj kot eni sekundi – odkrivanju ter odzivu na anomalije pri obnašanju končnih točk računalniškega omrežja. Enterprise Inspector je del širšega nabora ESETovih varnostnih rešitev za zaščito pred ciljnimi napadi ter najnovejšimi naprednimi dolgotrajnimi grožnjami, pri čemer podjetjem ponuja forenzične vpoglede v delovanje njihovega računalniškega omrežja.

Več informacijo ESET Enterprise Inspector: https://www.eset.com/int/business/enterprise-inspector/


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več