Računalništvo, telefonija
25.05.2015 17:11

Deli z drugimi:

Share

Fotona z naprednimi rešitvami Novell posluje učinkoviteje

V družbi Fotona d. d., ki velja za enega pionirjev na področju laserskih tehnologij na svetu, so se odločili za nadgradnjo rešitve za skupinsko delo ter podpreti mobilno poslovanje. Zaposlenim so želeli omogočiti dostop do poslovnih vsebin od koderkoli ter hkrati še poenostaviti vsakdanja opravila. Podjetje Unistar LC je poskrbelo za implementacijo in integracijo več poslovnih programskih rešitev Novell, ki blestijo na področjih sodelovanja zaposlenih in upravljanja vsebin v poslovnih okoljih, saj dvigajo produktivnost zaposlenih in poskrbijo za varnejše poslovanje.
Fotona
Fotona

Rezultat projekta prenove okolja Novell in implementacije ter integracije novih rešitev je poenotena uporabniška izkušnja in znatno višja produktivnost zaposlenih. Strokovnjaki podjetja Unistar PRO so družbi Fotona d.d. najprej posodobili sistem za skupinsko delo in elektronsko pošto. Novell Groupwise 2014SP1 prinaša boljšo uporabniško izkušnjo, predvsem preglednejši uporabniški vmesnik ter vrsto naprednih funkcionalnosti, sistemskim skrbnikom pa omogoča enostavnejše delo in nadzor. Skupinsko delo z dokumenti, razvoj in shranjevanje načrtov za svoje izdelke so zaupali Novell Vibe. Ta še dodatno poenostavlja delo z dokumenti in drugimi vsebinami, zaposlenim pa so na voljo funkcionalnosti nadzora poteka del(a), sprotno obveščanje o spremembah in številne drobne izboljšave, ki poenostavijo in pohitrijo delo. V Unistar PRO so poleg napredne integracije vseh sistemov opravili še avtomatizacijo z njimi povezanih poslovnih procesov ter poskrbeli za izobraževanje zaposlenih in skrbnikov.

Implementacija rešitev Novell Filr ter Novell iPrint Mobile je zaposlenim omogočila, da varno dostopajo do poslovnih datotek in vsebin tudi z mobilnih naprav, omogočeno je tudi tiskanje neposredno s teh naprav. Prek rešitve Novell Service Desk lahko zaposleni in drugi uporabniki javljajo napake, ki se pojavijo na njihovi strojni opremi. Integracija z rešitvijo Novell ZENworks Configuration Management so vsi podatki o uporabniški opremi oddelku IT dostopni takoj, kar informatikom omogoča hitrejše in učinkovitejše odpravljanje napak.

»Z implementiranimi funkcionalnostmi okolja Novell smo zelo zadovoljni, saj nam zagotavljajo učinkovito upravljanje, spremljanje in nadziranje informacijskih storitev, hkrati pa omogočajo hitro odzivnost v primeru napak na opremi uporabnikov,« je povedal Zoran Čertanc, sistemski inženir v družbi Fotona d. d..

Družba Unistar LC d.o.o. je sicer dolgoletni partner družbe Fotona, saj že več kot desetletje skrbi za implementacije, optimizacije, svetovanje, vzdrževanje in izobraževanje za rešitve Novell/SUSE. Strokovnjaki Unistar PRO obvladajo implementacijo rešitev za skupinsko delo ter upravljanje z vsemi IT-viri podjetja. Z rešitvami Novell podjetja pogosto optimizirajo tudi področja podatkovnih in drugih strežnikov, upravljanja vsebin in tiskalniške storitve. Rešitve, kot so Novell Open Enterprise Server, Filr, iPrint, File Management Suite, GroupWise, Vibe ter ZENworks, v Sloveniji uporabljajo predvsem organizacije v bančnem in zavarovalniškem sektorju, zdravstvu, javni upravi ter gospodarstvu.

»Novell ima edinstven pristop k upravljanju poslovnih okolij. Cilj njegove programske opreme ter storitev je jasen – upravljati tisto, kar je pomembno za varno in učinkovito poslovanje. Za Novell in Unistar PRO ni dovolj, da so poslovna okolja le produktivna, v današnjih časih morajo biti predvsem varna ter upravljiva. To vodilo je bilo v ospredju tudi pri posodobitvi Novell okolja v družbi Fotona d.d., ki danes posluje izredno učinkovito,« razlaga vodja programa Novell v podjetju Unistar PRO Mare Selan.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več