30.01.2012 18:42

Fujitsu in Open-Xchange

Open-Xchange je dosegel številko 1,5 milijonov hkratnih uporabnikov na enem Fujitsujevem strežniškemu sistemu PRIMERGY CX1000
Fujitsu je predstavil novo platformo za spletne gostitelje in telekomunikacijska podjetja, ki podpira 1,5 milijonov naprednejših uporabnikov

Fujitsu je predstavil rezultate neodvisnega testa na področju spletnega gostiteljstva in telekomunikacij. Ti pričajo o neprimerljivi računalniški zmogljivosti inovativnega strežniškega sistema Fujitsu PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension. Testi kapacitete, ki jih je izvedel Open-Xchange kažejo, da lahko en sam standarden, 19-inčen strežniški sistem PRIMERGY CX10001, podpire do 1.5 milijonov hkratnih uporabnikov – kar je enakovredno podpori celotne odrasle populacije mesta Hamburg z enim samim kvadratnim metrom podatkovnega centra.

Rezultati testa izpostavljajo Fujitsujevo edinstveno rešitev za spletne gostitelje in telekomunikacijska podjetja, ki se soočajo z ekstremnimi izzivi na področju podatkovnih centrov, kot so zagotavljanje storitve enemu milijonu uporabnikov in hkrati ohranjanje dobičkonosnosti, kljub visokim nepredvidljivim stroškom napajanja in hlajenja strežnikov v podatkovnih centrih. Tretjo dimenzijo dodaja potreba po zniževanju rabe omejenega in pogosto dragega vira – prostora v podatkovnem centru – ter hkratnega optimiziranja operativnih stroškov, ki so povezani z energijo, vročino in prostorom.

Fujitsu je zasnoval strežniški sistem PRIMERGY CX1000 z namenom ponujanja največje računalniške moči, kot jo lahko omogoči en kvadratni meter, po najnižji možni ceni. 38 strežniških vozlov v standardnem ohišju zagotavlja prihranke pri rabi energije in hlajenju. Inovativna arhitektura Cool-Central™ omogoča, da so strežniška ohišja sistema PRIMERGY CX1000 postavljena drug ob drugega, s čimer lahko pri odtisu podatkovnega centra prihranimo do 40 odstotkov. Omenjena arhitektura tudi zmanjša zasedenost prostora z odstranitvijo potrebe po topli coni v podatkovnem centru.

Jürgen Geck, glavni vodja tehnologije Open-Xchange in področja poslovne elektronske pošte ter sodelovanja na področju programske opreme za ponudnike oblaka, je dejal: “Open-Xchange namerava ponovno podvojiti svojo bazo uporabnikov, in sicer na 80 milijonov plačanih elektronskih poštnih nabiralnikov do konca leta 2012. Zato potrebujemo IT arhitekturo s pomočjo katere se lahko naši uporabniki zanesejo, da bomo dosegli rast in dohodkovne cilje. Zaradi istega razloga je Fujitsujev PRIMERGY CX1000 prava izbira za spletne gostitelje in telekomunikacijska podjetja, ki lahko sedaj izkoriščajo prednosti visoko zmogljive, cenovno učinkovite in dokazane rešitve za skupinsko delo odprtega vira, ki temelji na programski opremi Open-Xchange.”

Jens-Peter Seick, starejši podpredsednik, razvoj produktov pri Fujitsu Technology Solutions, je dejal: Fujitsujevi strežniški sistemi PRIMERGY Cloud eXtension omogočajo novo gospodarnost na področju podatkovnih centrov za spletno gostiteljstvo in gostiteljstvo na temelju oblaka. Podjetjem omogoča, da trošijo manj za energijo, prostor v podatkovnem centru in operativne stroške – ter dosežejo visoko število uporabnikov, ki jih podpirajo.”

(1) Testi kapacitete, ki jih je izvedel Open-Xchange Engineering Lab (www.open-xchange.com) so pokazali, da je en strežniški vozel PRIMERGY CX122 S1 (Dual Intel Xeon 5620, 48 GB RAM) sposoben podpreti 50,000 naprednejših uporabnikov pri skupinski dnevni rabi aplikacije OpenXchange. Z 38 strežniškimi vozli, lahko PRIMERGY CX1000 podpre 1,5 milijonov naprednejših uporabnikov, z enim primerkom CX1000.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več