07.11.2017 19:00

Fujitsu, Lenovo in DBJ s skupnim podjetjem

Družbe Fujitsu Limited (“Fujitsu”), Lenovo Group Limited (“Lenovo”) in Japonska razvojna banka (“DBJ”) so objavile strateško sodelovanje in zagon skupnega podjetja, ki se bo osredotočalo na raziskave, razvoj, oblikovanje, proizvodnjo in prodajo računalniških naprav na svetovnem trgu.

Fujitsu bo svoj 51 % delež v podjetju (“FCCL”) prodal družbi Lenovo, 5 % delež pa DBJ. Po zaključenih transakcijah bo FCCL postalo skupno podjetje treh lastnikov in bo ohranilo ime Fujitsu Client Computing Limited.

Pregled strateškega sodelovanja

Transakcija bo predvidoma zaključena v prvem četrtletju poslovnega leta 2018. Fujitsu bo prejel 28 milijard japonskih jenov kupnine, 25,5 milijarde bo prispeval Lenovo, 2,5 milijarde pa DBJ*. Podjetje FCCL bo tudi v prihodnje vodil Kuniaki Saito, trenutni direktor in predsednik družbe.

Skupno podjetje FCCL bo še naprej prodajalo in tržilo izdelke pod blagovno znamko Fujitsu in uporabljalo obstoječo partnersko mrežo prodajalcev in storitev podpore po svetu.

Strateško sodelovanje družb Fujitsu in Lenovo cilja na dodatno krepitev prodaje izdelkov in še večjo konkurenčnost na japonskem in svetovnem trgu. Fujitsu bo še naprej skrbel za raziskave in razvoj ter visoko avtomatizirano proizvodnjo izdelkov, svojim prodajnim kanalom pa bo dodal prodajne kanale družbe Lenovo po svetu. Banka DBJ bo podpirala trajnostno rast poslovanja s finančno naložbo v podjetje in prispevala finančne nasvete.

Fujitsu bo poslovnim strankam po svetu še naprej zagotavljal inovativne, varne, zanesljive in visoko kakovostne izdelke lastne blagovne znamke in jim pomagal na poti digitalne preobrazbe s svojimi tehnološkimi rešitvami sooblikovati delovna mesta prihodnosti.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,