22.11.2012 09:54

Fujitsu: Na Windows 8 smo pripravljeni!

All-in-One Esprimo X913-T je izredno zmogljiv

Pred časom je luč sveta ugledal najnovejši operacijski sistem iz Microsofta: Windows 8. Svet računalništva hitro sledi in v trgovinah najdemo že precej računalnikov s sistemom Windows 8 – med njimi tudi računalnike iz podjetja Fujitsu

All-in-One Esprimo X913-T

Esprimo X913-T poganja Windows 8 in ima 23-palčni, na dotik občutljiv zaslon, ki mu za razliko od večine All-in-One računalnikov lahko nastavljamo tudi naklon. Izbiramo lahko med Intel ® i5 s 3 MB predpomnilnika ter frekvenco do 3,6 GHz ali Intel® i3 ter Intel® Pentium. V pomnilniški reži lahko vstavimo do 16 GB delovnega pomnilnika, kar zadošča tudi najbolj zahtevnim. Za hiter dostop do podatkov skrbi vodilo Serial ATA III, ki z SSD diskom zmore hitrosti do 6 GB/s, izberemo lahko tudi klasični trdi disk različnih velikosti in hitrosti. Za vrhunsko sliko skrbi grafična kartica Intel HD Graphics z do 1,7 GB delovnega pomnilnika ter IPS matrika zaslona. Na napravi so vsi standardni priključki ter dve USB 3.0 reži, meri pa 554 x 225 x 433 mm (šgd).

Lifebook T902 – zmogljiv in prilagodljiv!

Prenosnik Lifebook T902 se lahko pohvali s popolno prilagodljivostjo in zmogljivim Intel i7 vPro procesorjem, ki deluje na frekvenci do 3,6 GHz. Delovni pomnilnik lahko napolnimo z 8 GB prostora, enota za shranjevanje pa dopušča SSD disk 128 GB oz. trdi disk do 500 GB. Omeniti je potrebno še ShockSensor, ki bo zaščitil trdi disk v primeru padca. Grafika Intel HS 4000 omogoča prikaz do 1920 x 1200 slikovnih pik.

Stylistic Q572 – Windows tablica

Tablico poganja najnovejši Windows 8 ali Windows 8 Pro, ki upravlja z dvojedrnim AMD procesorjem Z-60. V tablico lahko vstavimo do 4 GB pomnilnika. S preglednim 10,1-palčni ekranom ločljivosti 1366 x 768, upravlja grafična kartica AMD Radeon HD 6250. Na voljo je tudi izmenljiva baterija in bralnik pametnih kartic.

Stylistic Q702 hybrid tablet PC

Hibridna tablica prav tako teče na Windows 8, izbiramo pa lahko med jedri Intel Core i3, i5 in Core vPro. Vgradimo lahko do 4 GB pomnilnika ter različne trde diske. Na ohišju najdemo vse pomembne priključke, kot so USB 3.0 in HDMI izhod, bralnike za spominske kartice SD ter bralnik prstnih odtisov. Glavna posebnost je seveda dodatna tipkovnica, s katero tablični računalnik nemudoma spremenimo v povsem običajen prenosni računalnik.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

INFO-KOD d.o.o.