Računalništvo, telefonija
23.03.2013 09:33

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu rešitve hranijo in ščitijo podatke ter pospešujejo njihovo rabo v poslovnih okoljih

Podjetje Fujitsu je včeraj na dogodku z naslovom Preoblikovanje podatkovnega centra svojim poslovnim partnerjem in strankam predstavilo rešitve hrambe Fujitsu ETERNUS DX ter naprave ETERNUS CS. Gre za rešitve, ki zanesljivo hranijo in ščitijo podatke, namenjene pa so podjetjem vseh velikosti. Fujitsu tako nudi napredno rabo sistemov za shranjevanje podatkov, s katerimi podjetja optimizirajo izdelavo varnostnih kopij ter uredijo področji arhiviranja in upravljanja s podatki.
Fujitsu rešitve hranijo in ščitijo podatke ter pospešujejo njihovo rabo v poslovnih okoljih
Fujitsu rešitve hranijo in ščitijo podatke ter pospešujejo njihovo rabo v poslovnih okoljih

Povprečna letna rast količine podatkov v zadnjih letih dosega 60 % in nič ne kaže, da bi se zaustavila. Pri tem kar tri četrtine vseh podatkov v poslovnih okoljih predstavljajo varnostne kopije podatkov. Potrebe po virtualizaciji in konsolidaciji strežnikov ter rabi rešitev računalništva v oblaku se hitro povečujejo. Direktorji informatike se tako soočajo z izzivi preobremenjenosti svojih oddelkov in infrastrukture, ki jo povzroča prav naraščajoča količina podatkov. Nove aplikacije in vse več virov informacij namreč zmogljivosti starejših IT-sistemov hitro spravijo do njihovih meja.

Klasični modeli shranjevanja podatkov sodobnim podjetjem ne služijo več, saj so lahko slabih in neustreznih zmogljivosti, varnostno pomanjkljivi in z vidika modernih poslovnih potreb skoraj popolnoma neprilagodljivi. Prav prilagodljivost je tista lastnost, ki odlikuje sodobne sisteme za upravljanje, hrambo in zaščito podatkov. Nove rešitve Fujitsu ETERNUS DX odlikujejo visoke zmogljivosti in skalabilnost, saj lahko rastejo skupaj s potrebami podjetja. Virtualizacija hrambe prinaša njeno hitro odzivnost ter visoko učinkovitost, medtem ko tesna integracija z vsemi sistemi podjetja in oblakom poskrbi za visoko razpoložljivost podatkov. Združljivost z najrazličnejšimi sistemi in drugimi napravami je jamstvo za visoko prilagodljivost rešitve in posledično nižje stroške implementacije in uporabe. Rešitve napredne hrambe in upravljanja podatkov Fujitsu ETERNUS DX so tako idealne za pospeševanje zmogljivosti podatkovnih baz, velike virtualizacijske projekte ter zahtevne poslovne analitike, ki potrebujejo hiter dostop do podatkov in odzivnost njihove shrambe.

»Fujitsu podjetjem poleg visoko učinkovitih strojnih in programskih rešitev nudi tudi možnost priprave strategije upravljanja s podatki in informacijami, ki temelji na primerih najboljših praks na posameznih področjih. Te so prispevala podjetja iz celega sveta in iz vseh panog industrije,« je povedal direktor Fujitsu Slovenija Franc Trtnik.

Fujitsu na področju varnosti podatkov sodeluje z vodilnimi podjetji v industriji. Strateško partnerstvo s podjetjem Symantec zori že več kot dve desetletji, s skupnimi rešitvami pa družbi poslovnim uporabnikom omogočata zniževanje tveganj z uporabo naprednih varnostnih rešitev ter optimizacijo upravljanja podatkov v podatkovnih centrih.

»Fujitsu je eden izmed naših najpomembnejših partnerjev. Skupaj oblikujemo rešitve, ki nudijo zaščito pred izgubo podatkov zaradi okvare strojne ali programske opreme in tako skrbimo za kar največjo razpoložljivost podatkov v poslovnih okoljih. Družba Symantec je tudi vodilno podjetje, ki podpira iniciativo t. i. odprte hrambe (ang. Open Storage iniciative). Gre za programski vmesnik, ki omogoča visokonivojsko pogovarjanje s strojno opremo. Na področju izdelave varnostnih kopij pa naše rešitve podpirajo napredno virtualizacijo in odpravljajo kompleksnost upravljanja z velikimi količinami podatkov,« je povedal predstavnik družbe Symantec Slovenija Silvester Drobnič.

V nadaljevanju je sledila predstavitev ene najboljših praks s področja shranjevanja in upravljanja s podatki v Sloveniji. Podjetje Fujitsu je namreč na Statističnem uradu Republike Slovenije (SURS) poskrbelo za prenovo infrastrukture za varnostno kopiranje podatkov. SURS varnostno kopiranje podatkov izvaja z rešitvijo ETERNUS CS800 S2, ki so jo implementirali strokovnjaki podjetij Fujitsu in Our Space Appliances. Omenjena rešitev uporablja napredno tehnologijo deduplikacije, s katero lahko zmanjša količino podatkov za varnostno kopiranje tudi do 95 odstotkov. Shranjevanje varnostnih kopij na visokozmogljivih sistemih za varnostno kopiranje v okolju SURS dosega hitrosti shranjevanja podatkov do 3,6 terabajtov na uro (TB/h) in tako prihrani približno 40 odstotkov časa glede na staro rešitev.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več