Računalništvo, telefonija
26.03.2014 15:15

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu s profesionalnimi sistemi hrambe podatkov

Podjetje Fujitsu Slovenija je na dogodku Eternus - poslovno usmerjeni sistemi za shranjevanje podatkov predstavilo letošnje novosti na področju profesionalnih sistemov hrambe podatkov. Nova generacija pomnilniških sistemov ETERNUS DX S3 je izdelana za potrebe podjetij, ki se soočajo s hitro naraščajočimi količinami podatkov in potrebami po njihovi varni hrambi ter čim hitrejši obdelavi.
Fujitsu s profesionalnimi sistemi hrambe podatkov
Fujitsu s profesionalnimi sistemi hrambe podatkov

Nova generacija sistemov Eternus uvaja sistem kakovosti storitve (QoS), ki loči med prioritetnimi nalogami za poslovanje. S tem za poslovanje kritičnim aplikacijam zagotavlja takojšen dostop do podatkov, hkrati pa skupen sistem hrambe podatkov lahko uporabljajo vsi sistemi in aplikacije v podjetju. Posledično sta izkoriščenost in učinkovitost sistema hrambe podatkov znatno višji, kar do 40 odstotkov, podjetje pa ne izgublja dragocenih virov z nakupom presežnih kapacitet za hrambo podatkov. Skalabilnost novih sistemov je izjemna, zato ob minimalnih operativnih stroških nudi hitro in enostavno razširitev zmogljivosti, podatki pa se še vedno upravljajo iz enega mesta.

Diskovni sistemi Fujitsu ETERNUS DX S3, ki so opremljeni z do 10-jedrnimi procesorji Intel Xeon, v primerjavi s svojimi predhodniki, sistemi S2, nudijo kar 5-krat več zmogljivosti, merjenih v vhodno-izhodnih operacijah (IOPS) ter trikrat večjo pasovno širino obdelave podatkov in tako meje mogočega v svetu diskovnih sistemov premikajo še nivo višje. Prilagodljiva arhitektura, podprta z izjemnimi zmogljivostmi predpomnilnika (do 5,6 TB), vmesniki SAS3 ter vodilom 16 Gbit FibreChannel Infiniband, se odlično obnese tako v SAN kot NAS okoljih. Tehnologije kompresiranja podatkov, deduplikacije ter optimizacije porabe energije pa še dodatno poskrbijo za stroškovno učinkovito izvajanje poslovnih nalog ob brezhibni uporabniški izkušnji.

Programska oprema ETERNUS SF V16 upraviteljem IT v podjetjih omogoča popoln nadzor nad delovanjem diskovnega sistema in nastavljanje njegove odzivnosti glede na aplikacijo, podatkovno bazo, nalogo, napravo – od 1 do 10 milisekund. Podjetja lahko z implementacijo teh rešitev močno konsolidirajo sisteme hrambe podatkov in dosežejo znatne prihranke, v nekaterih primerih lahko že zamenjava starejših diskovnih sistemov za sodobni ETERNUS DX S3 pomeni takojšnjo povrnitev naložbe.

“Podjetja se danes soočajo z vrsto izzivov, ko gre za varno hranjenje in obdelovanje poslovnih podatkov. Veliko jih premore ločene sisteme za hrambo podatkov in analitiko, saj se želijo izogniti situacijam, ko bi številne poizvedbe po podatkih ovirale sprotno delo. A takšen pristop je zelo drag (dvoje sistemov zahteva večje naložbe, več skrbnikov, večjo kapaciteto) in časovno potraten (kopiranje podatkov iz enega sistema v drugega in nazaj, delo skrbnikov). Diskovni sistemi Fujitsu ETERNUS DX S3 podjetjem omogočajo, da en sam sistem gosti vse poslovno-informacijske sisteme ter aplikacije in podatke,” je povedal direktor Fujitsu Technology Solutions Slovenija Franc Trtnik.

V poslovnih okoljih raste tudi uporaba virtualizacije. Njena brezmejna uporaba pa prav tako prinaša izjemna bremena na področje infrastrukture, še posebno virtualizacija namizij navadno od podjetij zahteva visoke naložbe v sisteme za hrambo podatkov.

Na dogodku Eternus – poslovno usmerjeni sistemi za shranjevanje podatkov je kot gost nastopil tudi Dejan Grubić, sistemski inženir iz podjetja VMware, ki je udeležencem dogodka predstavil številne možnosti upravljanja virtualnih okolij. Ob uporabi orodja VMware vCenter Operations Management Suite lahko podjetja konsolidirajo svoja okolja za hrambo in obdelavo podatkov ter uvedejo tudi hibridno strategijo lokalne in oblačne hrambe podatkov. Napredna rešitev za upravljanje virtualnih strojev in sistemov hrambe podatkov premore vrsto možnosti proaktivnega nadzora delovanja rešitev za virtualizacijo in zato pomembno varčuje z viri podjetja, hkrati pa upraviteljem prihrani veliko časa pri upravljanju različnih strežnikov ter skrbi za njihovo vzdrževanje ter zagotavljanje skladnosti.

V raziskavi, ki jo je izvedlo podjetje Forrester, lahko z naprednim orodjem VMware za upravljanje virtualnih okolij podjetja kar za 70 odstotkov povišajo učinkovitost svojih IT-rešitev, hkrati pa za 30 odstotkov zmanjšajo porabo virov. Do 45 odstotkov se zmanjša tudi poraba časa, potrebnega za zagotavljanje skladnosti IT-okolja z najrazličnejšimi varnostnimi ter regulatornimi pravili in politikami.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več