Računalništvo, telefonija
04.02.2015 18:52

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu z novimi poslovnimi tablicami in prenosniki

Fujitsu je predstavil nove modele poslovnih prenosnikov LIFEBOOK 2-v-1 ter tablic STYLISTIC. Vse nove naprave odlikujejo izjemne zmogljivosti, trpežnost in vrsta naprednih varnostnih rešitev. Japonski proizvajalec z osmimi novimi napravami odgovarja na trend izbire pametnih naprav po okusu in potrebah zaposlenih v različnih poslovnih okoljih.
LIFEBOOK_T935
LIFEBOOK_T935

Prenova priljubljenih prenosnikov Fujitsu LIFEBOOK ter tablic STYLISTIC prinaša še več zmogljivosti in boljšo avtonomijo delovanja, eden izmed prenosnikov zmore z enim samim polnjenjem baterije delovati kar 24 ur. Naprave poganja peta generacija procesorjev Intel Core, premorejo na dotik občutljive zaslone in v poslovnih okoljih nepogrešljive varnostne module in bralnike pametnih kartic. Več prenosnikov LIFEBOOK je združljivih z razširitveno postajo LIFEBOOK Family Port Replicator, ki še močno razširi nabor vmesnikov in priključkov.

Med novimi prenosniki izstopa 14-palčni supertanki LIFEBOOK U745 poslovni Ultrabook, ki v 19 mm debelem in 1,55 kg težkem ohišju premore vse, kar od njega zahtevajo poslovni uporabniki, vključno z analognim RGB izhodom za konferenčne projektorje in klasičnim mrežnim priključkom. Tipkovnica pa z radodarnim, kar 1,7 mm ugrezom tipk, omogoča udobno tipkanje in večurno delo s prenosnikom. Vgrajen senzor ožilja dlani omogoča natančno identifikacijo uporabnika in napredno varovanje podatkov. Ta senzor je vgrajen tudi v ultramobilni LIFEBOOK S935, ki poleg odličnega 13,3-palčnega IGZO zaslona nudi kar 24-urno avtonomijo delovanja z dodatno baterijo. Gre za idealen prenosnik za mobilne poslovneže, saj že standardno vgrajena baterija visoke zmogljivosti zagotavlja do 15,8 ur avtonomije.

Fujitsu s prenosnikoma LIFEBOOK T935 ter LIFEBOOK T725 cilja na uporabnike, ki zahtevajo še večjo prilagodljivost poslovnih prenosnikov. Oba prenosnika sta v bistvu napravi 2-v-1, saj omogočata vrtenje zaslona okoli sredinske osi do kota 180 stopinj v vse smeri, s čimer se lahko preobrazita tudi v tablici. Prestižnejši LIFEBOOK T935, ki premore 13,3-palčni zaslon, ob 17 mm debeline tehta vsega 1,59 kg. Manjši LIFEBOOK T725, opremljen z 12,5-plačnim zaslonom, premore modularno gradnjo, kjer lahko poslovni uporabnik izbira med različno opremo (dodatno baterijo, dodatni disk/pogon SSD, optični pogon …). V najzmogljivejši različici lahko hramba energije v baterijah nudi kar do 15,5 ure avtonomije.

Zastavonoša med poslovnimi tablicami je model STYLISTIC Q775, ki poleg velikega, kar 13,3-palčnega zaslona IGZO polne visoke ločljivosti prinaša še senzor ožilja dlani in tako identifikacijo uporabnika in varovanje podatkov postavlja na izjemno visok nivo. Tablica je tudi odporna proti vodi (IPX5/7/8), prahu ter celo na različne kemikalije in tako namenjena poslovni rabi in rabi v razmerah, ki so do sodobnih računalnikov sicer neprijazne. Vgrajen ima Intel Core i5 ali i7 procesor pete generacije in nameščen operacijski sistem Windows 8.1 Pro. Z dodano tipkovnico, ki deluje tudi kot razširitvena postaja, pa se lahko spremeni v hibridni računalnik, primeren za vsa poslovna okolja. Kljub velikemu zaslonu in bateriji, ki ob izjemnih zmogljivostih zagotavlja 9 ur avtonomije, tablica še vedno tehta manj kot kilogram. Za povezovanje v mobilna omrežja je tablica lahko opremljena tudi z modemom LTE, ne manjkata niti sprejemnik signala GPS ter tehnologija NFC za brezstično komunikacijo.

“Podjetja so popustila zahtevam zaposlenih in jim omogočila samostojno izbiro poslovnih prenosnikov in tablic. V družbi Fujitsu to vidimo kot idealno priložnost za prenovo priljubljenih prenosnikov LIFEBOOK ter standardizacijo razširitvenih postaj, s katerimi poslovni uporabniki močno poenostavijo delo v poslovnem okolju. Gre za še en dokaz, kako praktične in k boljši uporabniški izkušnji naravnane inovacije delujejo v praksi,” je povedal podpredsednik računalniškega oddelka v podjetju Fujistu Jörg Hartmann.

Novi prenosniki, tablice in varnostna programska oprema bodo v Sloveniji na voljo od aprila.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več