Računalništvo, telefonija
09.12.2010 17:42

Deli z drugimi:

Share

Fujitsujevi standardi varnosti

Nov varnostni standard skrbi za zaščito zasebnih in zaupanja vrednih okolij v oblaku, brez dodatnih stroškov za podjetja
Z novim ETERNUS-om CS bodo vaši podatki na varnem.
Z novim ETERNUS-om CS bodo vaši podatki na varnem.

Fujitsu je postavil nov standard varnosti za zasebna in zaupanja vredna okolja oblaka. Nov standard varnosti zajema številne dodatne kriterije, ki dopolnjujejo ponudbo v sklopu infrastrukture kot storitve (“Infrastructure as a Service”) in odstranjuje zadržke do uporabe storitev oblaka.

Neodvisna raziskava družbe Forrester Research, Inc. z naslovom “Varnost in oblak” (org. Security And The Cloud) navaja, da so prav pomisleki glede varnosti najpogostejši razlog zaradi katerega se podjetja ne odločijo za storitve na temelju oblaka. Raziskava še dodaja, da bo imel prihod varnih storitev na temelju oblaka velik vpliv na področju varnostnih rešitev.

Tudi nedavna raziskava, ki jo je izvedel Fujitsu potrjuje, da 88 odstotkov ljudi skrbi kdo ima dostop do njihovih podatkov. Z zagotavljanjem enakega nivoja varnosti podatkov v zasebnih, zaupanja vrednih in hibridnih okoljih oblaka, kot ga podjetja uživajo v svojih podatkovnih centrih, Fujitsu pričakuje dvig uporabe storitev na temelju oblaka.

Višji nivo varnosti Fujitsu zagotavlja s standardnimi paketi varnostnih mer, vključno z odkrivanjem in preprečevanjem vdorov, požarnim zidom in zavarovanim spletnim strežnikom. Za dodatne nivoje varnosti v zasebnih in zaupanja vrednih okoljih oblaka, pa so na voljo še dodatne storitve.

Fujitsujeva globalna mreža oblaka

Z zaupanja vrednim oblakom Fujitsu označuje okolja v svojih podatkovnih centrih, ki si jih deli omejeno število podjetij z ločenimi mrežami, virtualnimi strežniki in shranjevanjem podatkov. Nasprotno, se zasebni oblak nanaša na okolje enega samega podjetja in njemu posvečenem IT sistemu, ki se nahaja pri uporabniku ali v Fujitsujevem podatkovnem centru.

Svetovna mreža podatkovnih centrov temelji na visokem nivoju varnosti (Tier 3+ ), prav tako pa tudi Fujitsujevo nudenje storitev oblaka. Vsi Fujitsujevi podatkovni centri nudijo, v skladu s standardom, široko podporo vsem kritičnim infrastrukturam, z osnovami kot so podpora mrežnih komponent z energijo in linijami dostopa. ISO certifikat potrjuje varnost informacijske tehnologije, združljivost okolij in transparentnost kakovosti upravljanja.

Da bi se zavarovali pred nepooblaščenim dostopom ali napadom na podatkovne baze uporabnikov, Fujitsu zagotavlja V-LAN dostop v kombinaciji s požarnim zidom in visoko zavarovanim dostopom, vključno z varnimi VPN tuneli. Fizične lokacije podatkovnih baz uporabnikov upoštevajo tudi izpolnjevanje lokalne in evropske zakonodaje. Varnostni standard zajema popolno šifriranost podatkov v oblaku, uporabnik pa ima izključno pravico do lastništva ključev.

Obsežne varnostne storitve

Fujitsujeve storitve na področju računalništva v oblaku vključujejo 13 različnih paketov varnosti za zaupanja vredna in zasebna okolja oblaka. Uporabnikom, ki iščejo dodaten nivo funkcionalnosti in upravljanja podatkov, Fujitsu ponuja dodatne mere in orodja – vključno s popolnim šifriranjem podatkov in visoko zavarovanim dostopom preko enkratnih gesel, ki jih uporabnik lahko prejme preko SMS sporočila ali posebnega simbola. Podjetja, ki želijo izvajati nadzor nad pretokom podatkov v in iz njihovega oblaka lahko izberejo tudi filtriranje nezaželene pošte in vsebine kot tudi zavarovano arhiviranje elektronske pošte, s čimer si zagotovijo, da so elektronska sporočila shranjena v skladu z zakonodajo in hkrati preprosta za iskanje.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več