Računalništvo, telefonija
03.04.2013 14:18

Deli z drugimi:

Share

Funai od Lexmarka kupil tehnologijo brizgalnih tiskalnikov

Podjetje Funai Electric Company je od družbe Lexmark odkupilo celotno področje rešitev brizgalne tehnologije ink-jet. V nakup so vključene tudi raziskave in razvojne študije, več kot 1500 ameriških in mednarodnih patentov, tehnologije tiskanja in zajemanja dokumentov ter proizvodni obrat na Filipinih. Funai bo za nakup omenjenih virov, ki bo zaključen v prvi polovici letošnjega leta, odštel približno 100 milijonov ameriških dolarjev.
Funai od Lexmarka kupil tehnologijo brizgalnih tiskalnikov
Funai od Lexmarka kupil tehnologijo brizgalnih tiskalnikov

Podjetje Funai Electric Company je od družbe Lexmark odkupilo vso tehnologijo in vire, potrebne za razvoj, izdelavo in prodajo brizgalnih tiskalnikov, večopravilnih naprav ter potrošnega materiala. Nakup, ovrednoten s kupnino v višini približno 100 milijonov ameriških dolarjev (oziroma 9,5 milijarde jenov), bo predvidoma zaključen še pred poletjem.

Funai sodi med večje OEM-proizvajalce na področju elektronike, s podjetjem Lexmark pa sodeluje že od leta 1997. Podjetje je v preteklem poldrugem desetletju tudi izdelovalo brizgalne tiskalnike za družbo Lexmark. Nakup vse Lexmarkove tehnologije s področja brizgalnih tiskalnikov bo podjetju Funai omogočilo ponudbo brizgalnih tiskalnikov in potrošnega materiala pod lastno blagovno znamko. K hitrejši uveljavitvi na trgu bodo vsekakor prispevali tudi najsodobnejši proizvodni obrati, visoka vlaganja v raziskave in razvoj ter vsi pridobljeni patenti.

“Z nakupom Lexmarkove tehnologije smo dobili izjemno priložnost za ponujanje lastnih pisarniških rešitev. Sodobne brizgalne tiskalnike in druge naprave bomo ponudili pod lastno blagovno znamko in tudi v prihodnje razvijali brizgalno tehnologijo,” je povedal predsednik in direktor podjetja Funai Tomonori Hayashi.

Lexmarkove stranke in distributerji opreme ne bodo deležni prekinitve storitev ali podpore, saj bodo še naprej sodelovali neposredno z Lexmarkom. Funai bo ostal proizvajalec Lexmarkovega potrošnega materiala in kartuš za brizgalne tiskalnike, medtem ko bo Lexmark še naprej skrbel za poprodajno tehnično podporo kot tudi izpolnjevanje garancijskih zahtevkov.

“S prodajo brizgalne tehnologije in z njo povezanih virov Lexmark nadaljuje uresničevanje svoje vizije, ki mu narekuje prehod iz tehnične družbe v podjetje, osredotočeno na poslovne rešitve. Vsem obstoječim uporabnikom naših brizgalnih naprav pa bomo tudi v prihodnje nudili celovito podporo,” je dodal Lexmarkov predsednik uprave in izvršni direktor Paul Rooke.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18