07.06.2018 17:17

Futuresource potrdil, da je Epson vodilni ponudnik profesionalnih projektorjev v regiji EMEAR

Epson je postal vodilni proizvajalec profesionalnih projektorjev za segment Pro AV in instalacijskih projektorjev s svetilnostjo višjo od 6.000 lumnov, kažejo sveži podatki o tržnih deležih, ki jih je objavilo podjetje Futuresource. Epson sedaj obvladuje 26,7 odstotkov trga profesionalnih projektorjev, pri čemer je v samo letu dni pridobil 11 odstotnih točk, v letošnjem letu pa je pričakovati nadaljnjo rast.

Epsonova fenomenalna rast v vseh segmentih projektorjev je botrovala temu, da je podjetje postalo vodilni proizvajalec poslovnih projektorjev v regijah EMEAR in CIS. Tržni delež družbe Epson v regijah EMEAR in CIS znaša 31,3 odstotkov, podjetje pa je v šestih letih dvignilo količino prodanih projektorjev za 120 odstotkov.

V svetu je Epson obdržal naziv največjega proizvajalca projektorjev, ki ga ima že 17 let zapored, skupna globalna prodaja projektorjev od leta 2006 pa znaša 22,3 milijonov enot. Epson je postal tudi vodilni ponudnik projektorjev v segmentu projektorjev s svetilnostjo, višjo od 6.000 lumnov.

Tvrtko Ljubić, vodja oddelka poslovnih izdelkov v regiji Epson Balkans, je povedal: “Epson je danes brez dvoma vodilni proizvajalec projektorjev v regiji EMEAR – prehitel je tekmeca Panasonic. Hitra rast tržnega deleža v segmentih profesionalnega prikaza slike in projektorjev, namenjenih poslovnim uporabnikom, je rezultat našega stalnega poslušanja strank in uporabnikov, katerim nato ponudimo najboljše izdelke, izdelane z lastnimi tehnologijami. Dodatno pa naši uporabniki ne pričakujejo le vrhunskih izdelkov, temveč tudi vrhunske storitve in podporo, ki jim jo zagotavljamo s sijajnimi prodajnimi in tehničnimi strokovnjaki. Naše naložbe v regiji EMEAR so največje na trgu. Morda rešitev na trgu ne ponudimo vedno prvi, a poskrbimo, da so naši izdelki, ko pridejo na tržišče, najboljši, kar konec dneva potrjujejo tudi prodajne številke. Pred dvema letoma smo predstavili svoje prve laserske projektorje, vključno z modelom s svetilnostjo 25.000 lumnov, letos pa na sejmu ISE navdušili s prvim 4K-projektorjem. V tem hipu imamo najboljšo ponudbo projektorjev v segmentu Pro AV. Kmalu bomo predstavili tudi nov kompaktni profesionalni projektor s svetilnostjo 20.000 lumnov in inovativne rešitve za digitalno oglaševanje, ki skupaj s kombinacijo Epsonove programske opreme omogočajo napredno projekcijo tudi uporabnikom, ki niso tehnično podkovani.“

Hitra rast tržnega deleža sledi letošnjim najavam številnih novih projektorjev za profesionalno rabo, poslovnih projektorjev in projektorjev, namenjenih izobraževalnim ustanovam. Med njimi so:

• Epson prvi projektor z ločljivostjo 4K. EB-L12000Q je zmogljiv 3LCD laserski projektor s svetilnostjo 12.000 lumnov, namenjen najemom ali fiksnim namestitvam na dogodkih, festivalih, turističnih atrakcijah, velikih dvoranah, sejmih, nakupovalnih središčih. Med drugim lahko uporablja tudi s 4K-združljive objektive družine projektorjev Epson EB-L1000 in je tako maksimalno prilagodljiv.
  • Epsonov prvi projektor v priljubljeni kategoriji kompaktnih projektorjev z ločljivostjo WUXGA ter svetilnostjo 20.000 lumnov je model EB-L20000U. Še zmogljivejša različica s 25.000 lumni svetilnosti je Epsonov laserski projektor EB-L25000U, ki je bil predstavljen že pred dvema letoma. Oba modela si delita ohišje, ki je bilo zasnovano za vgradnjo v standardizirane industrijske jeklene konstrukcije, zato ju je enostavno namestiti v obstoječo infrastrukturo. Oba nudita izjemno zanesljivost delovanja, sliko pa lahko projicirata pod katerimkoli kotom.
  • Nova družina 3LCD laserskih projektorjev, ki je namenjena sejnim sobam, izobraževalnim ustanovam in turističnim atrakcijam, premore modele EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U in EB-L400U. Omenjeni projektorji zamenjujejo obstoječe projektorje s klasičnimi žarnicami, namenjeni pa so okoljem, ki zahtevajo med 4.500 in 6.000 lumni svetilnosti, poleg tega pa že osnovni modeli nudijo nekatere napredne funkcije, kot sta povezljivost HDBaseT in zrcalna slika.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132