Računalništvo, telefonija
30.10.2012 09:51
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Garmin® predstavlja fēnix – outdoor GPS uro

fēnix™, GPS navigacijska ura s senzorji ABC (višinomer, barometer, kompas). Brezžično se lahko poveže z zunanjim senzorjem temperature tempe™, senzorjem srčnega utripa, senzorjem kadence, preko Bluetooth pa komunicira tudi z izbranimi pametnimi telefoni.
Garmin® predstavlja fēnix - outdoor GPS uro
Garmin® predstavlja fēnix - outdoor GPS uro

Garmin International Inc., enota Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), globalno vodilni v satelitski navigaciji, predstavlja fēnix, svojo prvo GPS-uro namenjeno najzahtevnejšim uporabnikom, alpinistom, outdoor navdušencem, avanturistom. Ura, katera nudi celovite navigacijske zmožnosti v priznani Garmin-GPS kvaliteti, je bila razvita v sodelovanju s profesionalnimi gorskimi vodniki in postavlja nove standard na področju outdoor ur z optimiziranimi ABC (ang. Altimeter, Barometer, Compass) senzorji.

Vgrajeni senzorji nudijo informacijo o smeri gibanja, nadmorski višini in spremembah vremena. Z uporabo Garminove vodilne GPS tehnologije prostoročni navigator gornikom nudi zaupanje potrebno med navigacijo po zahtevnem terenu, med vzponom na goro in spustom v varno zavetje gorske koče. Robustna in stilska vodotesna ura (do 50 m) je pravi spremljevalec, tako v betonski, stekleni in jekleni džungli, kot na brezpotjih do najdrznejših avantur.

“Sodelujemo s profesionalnimi gorskimi vodniki celotne alpske regije, da lahko z uro fēnix postavljamo nov mejnik v alpinističnem svetu. Ura zajema Garminovo vodilno in priznano outdoor tehnologijo v robustni, zapestni GPS-uri na katero se ambiciozni alpinisti in outdoor navdušenci 100% zanesejo,” pravi Martin Resch, Garminov outdoor produktni vodja za EMEA (Evropa, Bližnji vzhod, Afrika) regijo. “Zmožnost ˝prostoročnega˝ gibanja in hkraten dostop do informacije o nadmorski višini, poziciji in prihajajočih vremenskih spremembah, bosta navdušila vsakega avanturista. Od sedaj so vse informacije potrebne za varno navigacijo do cilja in nazaj, z novo uro fenix, na voljo na vašem zapestju.”

Planiranje, navigacija in beleženje sledi: fēnix je popoln navigacijski pripomoček, ki uporabniku omogoča planiranje poti, kreiranje načrtovanih poti in markiranje točk. Outdoor navdušenci se lahko navigirajo do GPS koordinat ob sledi ali načrtovani poti, do točk ali v katerekoli izbrani smeri. Navigacijska puščica nudi jasno usmerjanje v želeni smeri, Garminova funkcija TracBack® omogoča varno vrnitev po isti poti nazaj domov z jasno prikazano sledjo na zaslonu naprave. To pohodnikom dviga samozavest na poti do njihovih ciljev. Z uporabo aplikacije BaseCampTM, bodo fēnix uporabniki enostavno planirali izlete in delili svoje avanture s prijatelji in drugimi uporabniki. Naprava ima prednaloženo tudi osnovno karto sveta s prikazom bližnjih večjih mest. fēnix je opremljen s povezavo ANT in Bluetooth® za brezžični prenos sledi, točk, načrtovanih poti in geocache-ov z združljivimi napravami Garmin. Mobilna aplikacija Basecamp omogoča uporabnikom enostaven prenos točk in sledi za prikaz le-teh na podrobnejši karti in večjem ekranu vašega pametnega telefona [1].

Višinomer, barometer in kompas: fēnix opremljen z ABC senzorji (ang. Altimeter, Barometer, Compass) uporabnikom nudi pomembne »real-time« informacije. Vgrajeni višinomer prikazuje podatke o nadmorski višini za popoln nadzor o vzpenjanju in spuščanju, barometer s prikazom kratkoročnega trenda spremembe zračnega tlaka lahko uporabite za napoved, 3-osni elektronski kompas pa poskrbi za prikaz pravilne smeri ne glede na to ali se gibljete ali ne. Z uporabo GPS sprejemnika lahko fēnix samodejno umeri ABC senzorje in glede na lokacijo uporabnika prikazuje čas dneva. Z uporabo Garminovega novega zunanjega temperaturnega senzorja tempeTM (brezžična povezava ANT) fēnix kot prva outdoor ura nudi točne podatke o temperaturi okolja.ž

Merjenje uspešnosti: Podobno kot Garminove svetovno vodilne GPS tekaške ure tudi fēnix nudi celovit »real-time« nadzor uspešnosti za gorske tekače in turne smučarje. S funkcijama »lap« in »autolap« ter prikazom pomembnih podatkov kot so razdalja, vertikalna hitrost in tempo, lahko ambiciozni športniki med treningi spremljajo svoj napredek. fēnix omogoča tudi uporabo senzorja srčnega utripa za nadzor le-tega in senzor hitrosti/kadence za uporabo na kolesu. Vsi podatki so uporabniško nastavljivi za posamezne profile uporabe.

Narejen, da vzdrži najtežje pogoje: fēnix je narejen za uporabo v najtežjih outdoor pogojih v kombinaciji izjemno trdnega, na udarce odpornega ohišja z mineralnim steklom za zaščito pred praskami. Ponaša se z velikim LCD zaslonom z LED osvetlitvijo in robustnim poliuretanskim paščkom. Ura je vodotesna do globine 50 metrov. V GPS načinu delovanja znaša avtonomija naprave do 16 ur, z vključeno funkcijo UltraTrac® pa se le-ta podaljša do 50 ur (odvisno od nastavitev). V načinu ura, fēnix z enim polnjenjem baterije deluje do 6 tednov in nudi osnovne funkcije ure kot so alarm, zvočna in vibra opozorila, štoparica, odštevalnik časa in svetovna ura z možnostjo prikaza časa za več časovnih pasov hkrati.

Garmin fēnix je v osnovnem kompletu na voljo s črnim paščkom, kot dodatna oprema pa bodo na voljo tudi v različnih barvah (oranžen, olivno zelen) in materialih (usnjen, tekstilen).

fēnix je najnovejši produkt v Garminovem rastočem outdoor segmentu, ki se osredotoča na razvoj tehnologij in inovacij za izboljšanje izkušenj outdoor avanturistov. Naj gre za golf, planinarjenje, pohodništvo, turno smučanje, lov ali Geocaching, Garminove outdoor naprave postajajo nepogrešljiv pripomoček za uporabnike različnih nivojev zahtev in potreb.

Za več informacij o napravi fēnix in ostalih Garmin napravah obiščite www.garmin.si, www.garmin.com/fenix, http://www.garmin.com/us/products/onthetrail/, www.garmin.blogs.com, http://twitter.com/garmin.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več