Računalništvo, telefonija
12.05.2016 14:33

Deli z drugimi:

Share

Globalna raziskava: Internet stvari do leta 2020 v vsakem podjetju

Globalna raziskava: Internet stvari do leta 2020 v vsakem podjetju
Globalna raziskava: Internet stvari do leta 2020 v vsakem podjetju

Družba Schneider Electric, globalni specialist za upravljanje energije in avtomatizacijo, je predstavila svojo najnovejšo raziskavo – IoT 2020 Business Report, v kateri napovedujejo razvoj tržišča tehnologij interneta stvari. Ugotovitve raziskave kažejo, da bodo do leta 2020 velika podjetja kot pomembno poslovno orodje v veliki meri uporabljala internet stvari.

Presegli smo točko, v kateri smo se spraševali, kakšna bo vrednost interneta stvari. Podjetja morajo že sedaj sprejemati pomembne odločitve o načinih, s katerimi bodo maksimizirali vrednost teh tehnologij v svojih organizacijah,” je povedal dr. Prith Banerjee, tehnološki direktor družbe Schneider Electric. “Naša raziskava, IoT 2020 Business Report, je zamišljena kot smernica za uveljavitev tehnologij interneta stvari ter hkrati kot vodič, s pomočjo katerega bodo podjetja lahko izkoristila vse prednosti, ki se bodo na trgu pojavile v prihodnjih petih letih. Raziskava je še eden izmed dokazov naše predanosti ustvarjanju tehnologije, ki bo uresničila vizijo Life Is On – povsod, za vse in v vsakem trenutku.”


Raziskava temelji na globalnem raziskovanju percepcije razvoja tehnologije interneta stvari (IoT), pri katerem je bilo anketiranih skoraj 3000 direktorjev iz 12 držav, na strokovnemu znanju družbe Schneider Electric na področju vključevanja rešitev temelječih na tehnologiji interneta stvari ter na razmišljanjih Schneiderjevih partnerjev in uporabnikov. Rezultati raziskave kažejo, kako bodo tehnologije interneta stvari takoj prinašale nove vrednosti – tako organizacijam v javnem kot tudi v zasebnem sektorju.


Kar 75 odstotkov podjetij je optimističnih glede možnosti, ki jim jih internet stvari prinaša že letos. Med temi so:

  • Izboljšan odnos z uporabniki: 63 % organizacij načrtuje uporabo tehnologij interneta stvari za analiziranje uporabniških navad. Upajo, da bodo na ta način hitreje reševali težave, boljše ustregli uporabnikom in tako dosegli višjo stopnjo zadovoljstva potrošnikov. Boljši odnosi z uporabniki spadajo med prvih pet potencialnih prednosti tehnologije interneta stvari, uporabljenih v poslovanju.

  • Znižanje stroškov avtomatizacije poslovanja: Avtomatizacija zgradb in industrijskih objektov ima največji potencial za prihranke pri uporabi tehnologij interneta stvari (meni 63 odstotkov vprašanih). Skoraj polovica anketiranih (42 odstotkov) je izjavilo, da načrtujejo uvedbo sistemov za avtomatizacijo zgradb v sledečih dveh letih.

  • Prenosne tehnologije so temelj vrednosti internet stvari: Dve od treh podjetij (67 odstotkov) načrtuje uvedbo interneta stvari za prenosne naprave že v letošnjem letu. Nekoliko več kot ena tretjina (32 odstotkov) vprašanih, pa načrtuje uporabo tehnologij interneta stvari v aplikacijah za prenosne naprave v manj kot šestih mesecih. Kod glavni razlog navajajo prihranke, ki lahko dosežejo tudi do 60 %.

Več kot 80 % vprašanih meni, da bodo nova spoznanja in znanja, do katerih bo prišlo z obdelavo podatkov, pridobljenih z uporabo tehnologije interneta stvari, enakomerno in učinkovito izmenjana med vsemi zaposlenimi v organizaciji.

Več podrobnosti o družbi Schneider Electric in o raziskavi IoT 2020 Business Report ter Global IoT Survey lahko najdete na tej povezavi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več