Računalništvo, telefonija
19.07.2018 12:05

Deli z drugimi:

Share

GPU Turbo: za vse navdušence nad igricami

GPU Turbo: za vse navdušence nad igricami
GPU Turbo: za vse navdušence nad igricami

Vse zahtevne uporabnike mobilnih telefonov bo navdušila najnovejša pridobitev na telefonih Huawei: prihod nadgradnje GPU Turbo. Gre za tehnologijo grafičnega pospeševanja, ki je bila zasnovana povsem na novo in bo prevetrila zmožnosti pametnih telefonov pri procesiranju grafično zahtevnih aplikacij, kot so igre. Na voljo bo kot del nadgradnje vmesnika EMUI za več različnih naprav Huawei. GPU Turbo bo omogočal uporabnikom, da bodo uživali v znatno izboljšani zmogljivosti pri igranju iger, brez potrebe po menjavi naprave.


Industrija se sooča z izzivom, kjer grafični čipi (GPU) niso sposobni dohajati zahtev grafično bolj intenzivnih aplikacij, kot so igre in navidezna resničnost (VR). Pristop, ki ga je ubral Huawei, ko je na novo zastavil arhitekturo procesiranja grafike na sistemskem nivoju, je povsem sveža metoda, ki odraža predanost podjetja inovacijam in podpori napravam tudi daljše obdobje po prihodu na trg. Inženirji podjetja Huawei so si iztočnice za tehnologijo sposodili kar pri avtomobilski turbini, ki uporablja cilinder, s katerim v motor prisilno polni dodaten zrak, kar daje motorju dodaten sunek moči brez dodatne rabe goriva. Enak koncept je bil apliciran na tehnologijo GPU Turbo, ki si je ime sposodila prav v enako poimenovani tehnologiji turbin v avtomobilih.

Zmogljivost pospeši z optimizacijo rabe programskih in strojnih virov

GPU Turbo bo dvignil prečko zmogljivosti grafičnega čipa v več napravah Huawei, pri čemer bosta prvi prišli na vrsto seriji Mate 10 in P20 v avgustu. Z namestitvijo posodobitve GPU Turbo se izboljša delovanje grafičnega procesiranja do 60 %, medtem ko se poraba energije celotnega sistema (SoC) zmanjša do 30 %. To blagodejno vpliva na grafično zahtevna opravila, ki običajno hitro praznijo baterijo.

Nadgradnja prikazuje, kako Huawei s pomočjo inovacij naslavlja težave, s katerimi se srečujejo uporabniki. Izboljšanje zmogljivosti bodo najbolj občutili uporabniki, ki igrajo grafično intenzivne igre. GPU Turbo bo v začetku podpiral igri PUBG Mobile in Mobile Legends: Bang Bang – dve najbolj priljubljeni več igralski igri, ki imata vsaka po več milijonov aktivnih igralcev. Podpora za več iger bo najavljena kasneje.

»Grafična zmogljivost postaja ključni element mobilnih naprav, saj poganja širok nabor aplikacij in še posebej iger,« je povedal Ryan Lui, pomožni podpredsednik v marketingu programske opreme pri Huawei Consumer Business Group. »Igranje iger na mobilnih napravah spremlja največ inovacij, saj uporabniki uživajo v vse bolj dovršenih, lepih in grafično zahtevnih igrah. GPU Turbo omogoča igralsko izkušnjo na najvišjem nivoju, pri čemer pa odpira možnosti tudi za druge zahtevne aplikacije, kot so na primer energetsko učinkovito nakupovanje s pomočjo obogatene in navidezne resničnosti, učenje in zabava.«

Predstavitev tehnologije GPU Turbo prihaja na kritični točki – v trenutku, ko je mobilno igranje iger v ostrem porastu. V letu 2017 je bil čas, ki so ga uporabniki porabili za igranje iger na mobilnih napravah, dvakrat višji kot na PC-ju in skoraj štirikrat višji od klasičnih konzol, po podatkih organizacije IDC. Segment mobilnih iger globalno predstavlja kar 46,1 milijarde ameriških dolarjev oz. 42 % celotnega trga iger. Po poročilu organizacije Newzoo, ki skrbi za raziskave trga iger ter mobilnih in e-športnih industrij, je ta imel kar 108,9 milijarde ameriških dolarjev prometa v letu 2017. Številke kažejo kar 19 % porast v primerjavi z lanskim letom.

Poleg mobilnih iger pa GPU Turbo omogoča tudi optimizacijo vmesnika EMUI in njegove uporabniške izkušnje za naprave Huawei. Izboljšanje zmogljivosti bo prav tako blagodejno vplivalo na prihajajoče tehnologije, povezane z navidezno in obogateno resničnostjo. To bo odprlo možnosti za virtualne učilnice, nakupovanje na spletu, telemedicino in druge aplikacije. Uporabniki bodo lahko, na primer, opravili ogled s pomočjo obogatene ali navidezne resničnosti, kot bi bili dejansko tam osebno. GPU Turbo daje strojni opremi dodatno pomoč pri zagotavljanju, da te grafično zahtevne aplikacije tečejo kar se da gladko.

Huawei bo začel pošiljati nadgradnjo na svoje naprave v avgustu, pri čemer bodo najprej na vrsti Mate 10, Mate 10 Pro, Porsche Design Mate 10, P20 in P20 Pro ter Porsche Design Mate RS.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več