Računalništvo, telefonija
31.03.2016 15:00
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hibrid med računalnikom, robotom in kosilnico – da ali ne?

Prišla je pomlad in tudi tehnični navdušenci morate v tem času poseči po nekaterih opravilih okrog hiše. Med nujno potrebnimi, a obenem precej osovraženimi opravki je košenje trave. Če tudi vas kar strese, ko pomislite na utrujajočo košnjo na vročem soncu, imamo rešitev – lahko si omislite pametnega robota, ki to naredi namesto vas! Na portalu Ceneje.si smo vam pripravili kratek pregled vseh potrebnih informacij.
Hibrid med računalnikom, robotom in kosilnico – da ali ne?
Hibrid med računalnikom, robotom in kosilnico – da ali ne?

Tehnološko napredna (high-tech) poslastica nekoliko drugače …

Dejstvo je, da lepo pokošena trata zahteva kar nekaj trdega dela, robotske kosilnice pa omogočajo, da se trava pokosi praktično sama od sebe brez vašega nadzora. Pametni roboti se med drugim ustavijo, ko naletijo na oviro med košnjo, sami spremenijo smer poti in vedo, kdaj se morajo napolniti. Na nadzorni plošči preprosto nastavite vse potrebno, drugo naredi kosilnica sama!

Robotske kosilnice ponujajo številne tehnološko napredne funkcije, s katerimi se lahko vozijo po najbolj težavnem terenu in tudi po 50-stopinjskih klancih. Polnilno postajo postavite praktično kamorkoli, in ko je blizu izpraznjenju, robot sam poišče pot do nje. Načeloma takšne kosilnice porabijo izjemno malo energije in so v primerjavi s klasičnimi veliko bolj varčne in prijazne do okolja, ker ne proizvajajo škodljivih emisij. Velik del robotskih kosilnic omogoča tudi povezavo z aplikacijo na pametnih telefonih. Kosilnico z nastavitvami enostavno vklopite in upravljate, ne glede na to, kje se nahajate.

Pet trenutno najbolj iskanih robotskih kosilnic

Preverili smo, katere robotske kosilnice si v tem trenutku največkrat ogledujejo uporabniki portala za primerjavo ponudb Ceneje.si.

1. GARDENA R40LI (1399 evrov)

Prvo mesto zaseda kosilnica R40LI, ki zagotavlja negovano trato na površinah do 400 kvadratnih metrov in nagibih do 25 odstotkov. Delovati začne sama od sebe ob nastavljenem času, tudi če dežuje. Opremljena je z občutljivim senzorjem za izogibanje oviram na vrtu, za varnost pa sta tu senzor za dvig in blokada – ko se kosilnica dvigne, se rezila nemudoma ustavijo.

2. GARDENA R70Li (1649 evrov)

Na drugem mestu se je znašla sorodnica prej omenjenega modela R40LI, nekoliko dražja kosilnica R70Li s povečano zmogljivostjo 700 kvadratnih metrov in intuitivno nadzorno ploščo s prikazovalnikom LCD. Opremljena je s tremi vrtečimi rezili, dvižnim senzorjem in senzorjem nagiba.

3. AMBROGIO L50 (1270,83 evra)

Sledi robotska kosilnica L50, ki s samo 7,9 kilograma omogoča vsakodnevno uporabo na površinah do 400 kvadratnih metrov. Za natančno košnjo skrbita štirikrako rezilo remer 250 milimetrov in pogon 4WD, posebnost tega modela pa je tudi zmogljivost na terenih s 50-odstotnim naklonom.

4. AMBROGIO L200B (2114,66 evra)

Gre za enega najbolj priljubljenih, skoraj legendarnih modelov kosilnic Ambrogio, ki zmore površine kar do 1.900 kvadratnih metrov, ponuja možnost daljinskega upravljanja in ima praktičen senzor za dež.

5. HONDA Miimo HRM500 (2789 evrov)

Na lestvici najbolj priljubljenih robotskih kosilnic se je znašel tudi Hondin model s 56-vatnim motorjem, ki omogoča košnjo debelejših zaplat v enem prehodu. Velika prednost Miimo kosilnice je, da je tako zelo tiha, da lahko kosi tudi ponoči.

CENEJE.SI SVETUJE: Zakaj po robotsko kosilnico?

Obstaja kar nekaj razlogov, ki govorijo v prid hibridom med kosilnicami in roboti.

1. Preverjena tehnologija, ki deluje

Obstaja že na tisoče in tisoče zadovoljnih strank po vsem svetu, ki redno uporabljajo robotsko kosilnico.

2. Več prostega časa

Z uporabo robota pridobite dodaten čas, ki ga lahko izkoristite za druženje, izlete in druge prijetne aktivnosti.

3. Lepša trata

Za zdravo travo ne smete pokositi več kot tretjino njene višine, kar posledično pomeni pogosto košnjo in veliko dela. Z robotsko kosilnico na drugi strani košnja dvakrat na teden ni več težava.

4. Manjši strošek

Večja ko je vaša trata, večji je prihranek ob uporabi robotske kosilnice.

5. Obvezen del opreme za vsakega tehnološkega navdušenca

Robotske kosilnice so trenutno najboljša tehnološko napredna rešitev, da se izognete košnji. Prijatelji vam bodo zagotovo zavidali vašo novo pridobitev.

* Cene na dan 31. marca 2016


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več