16.10.2019 11:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Hlajenje brez nevarnosti korozije: Hladilne enote Rittal Blue e+

Hladilne enote Blue e+ so zdaj standardno na voljo iz nerjavnega jekla. Hladilne enote imajo hladilne moči od 1,6 kW do 5,8 kW. S to izboljšavo so še posebej primerne za uporabo v prehrambeni in predelovalni industriji, kjer je potrebna visoka stopnja zaščite pred korozijo.
Hlajenje brez nevarnosti korozije: Hladilne enote Rittal Blue e+

Nove različice Rittal Blue e+ hladilnih enot iz nerjavnega jekla so bile posebej izdelane za uporabo v zahtevnih pogojih uporabe. Z ohišjem iz nerjavnega jekla so še posebej primerne za uporabo na področjih, kjer je pomembna visoka stopnja zaščite pred korozijo. Značilen primer je prehrambena industrija, kjer je potrebno pogosto čiščenje pa tudi določen sektor predelovalne industrije. Različice hladilnih enot iz nerjavnega jekla ustrezajo razredu zaščite IP55. Podobno kot prejšnje hladilne enote Blue e+ tudi te enote uporabljajo energetsko učinkovito hibridno tehnologijo in so na voljo s petimi različnimi hladilnimi močmi v razponu od 1,6 kW do 5,8 kW.

Hibridna tehnologija za varčevanje z energijo

Hibridna tehnologija je sestavljena iz kombinacije toplotne cevi in običajnih kompresorjev. V številnih primerih, ko je zunanja temperatura sorazmerno nizka, toplotna cev zagotavlja zadostno hladilno moč. Njihova poraba energije je zelo nizka, saj za delovanje ni potreben kompresor. Dodatno hlajenje s kompresorjem se uporablja samo v primeru večje hladilne moči. Ker imajo vse komponente hlajenja s kompresorjem nadzorovano hitrost, je njihovo delovanje tudi zelo energetsko učinkovito. Poleg tega je histereza temperature zelo majhna, kar podaljšuje življenjsko dobo komponent v ohišju. Na splošno, odvisno od okolice in pogojev uporabe, enote Blue e+ porabijo v povprečju za 75 odstotkov manj energije kot običajne hladilne enote s kompresorji. Ker delujejo na različnih napetostih, so primerne za uporabo po vsem svetu, saj se lahko priklopijo na vse običajne vire napajanja.

Uporabnikom prijazno delovanje

Uporabniku prijazno in intuitivno delovanje s sodobnim zaslonom na dotik, ki se uporablja za vnos osnovnih nastavitev in za prikaz sporočil o stanju. Poleg neposrednega upravljanja hladilne enote je na voljo tudi aplikacija za pametni telefon, ki ponuja skoraj popolnoma enak uporabniški vmesnik. Druga razpoložljiva možnost je IoT vmesnik, ki omogoča preprosto integracijo hladilne enote v okolje industrije 4.0 (IoT).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

Jamada skupina d.o.o.