Računalništvo, telefonija
29.01.2013 14:23

Deli z drugimi:

Share

HP predstavil novosti na področju shranjevanja podatkov

HP je danes v okviru dogodka HP StoreEverything predstavil novosti in najnovejše HP rešitve na področju shranjevanja podatkov. Nove HP rešitve so že na voljo pri v Sloveniji.
HP je danes v okviru dogodka HP StoreEverything predstavil novosti in najnovejše HP rešitve na področju shranjevanja podatkov. Nove HP rešitve so že na voljo pri v Sloveniji.

V zgornjem nadstropju novega ljubljanskega hotela je HP danes v okviru dogodka HP StoreEverything predstavil novosti in najnovejše HP rešitve na področju shranjevanja podatkov. Nove HP rešitve za shranjevanje podatkov so že na voljo v Sloveniji – Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT) na Gorenjskem je nove sisteme že integriral v svojo infrastrukturo.

Iztok Klančnik, generalni direktor HP Slovenija, je poudaril pomen področja diskovnih sistemov, zaradi naraščajočega obsega podatkov. Pri tem lahko dodamo, da je vsak ustvarjenih kar 2.2 milijona terabajtov novih podatkov in, da je bilo 90 % vseh shranjenih podatkov ustvarjenih v zadnjih dveh letih. V HP ob tem ugotavljajo, da veliko organizacij porabi tudi do 70 odstotkov svojih IT proračunov za kapacitete.

»Inovacije pomagajo strankam poenostaviti infrastrukturo za shranjevanje podatkov in se odzivati na nepredvidljive zahteve. To je v času občutljivih gospodarskih okoliščin odločilnega pomena za njihovo dobro poslovanje. Hkrati nove rešitve pomembno povečujejo vrednost, ki jo organizacije ustvarjajo s svojimi investicijami,« pojasnjuje Sašo Možina, vodja programa za shranjevanje podatkov v HP Slovenija. HP Converged Storage sicer uvaja nov pristop k shranjevanju podatkov, kjer je moč poenoteno arhitekturo aplicirati v več oblikah in velikostih, a hkrati ohraniti skupne podatkovne storitve za aplikacije.

Na današnjem dogodku so novinarjem in partnerjem predstavili naslednje novosti:

  • HP 3PAR StoreServ 7000 Storage, edini sistem srednjega zmogljivostnega razreda s štirimi kontrolerji na trgu. Omogoča vrhunsko razpoložljivost za shranjevanje podatkov in kakovostne storitvene funkcije. S storitveno podporo podatkovnim blokom in datotekam je sistem na voljo z HDD in SSD ali z izključno SSD konfiguracijo, ki je sposobna opraviti 320.000 vhodno-izhodnih operacij na sekundo. HP StoreServ 7200 je na voljo s ceno od 20.000 EUR, HP StoreServ 7400 od 28.000 EUR.
  • HP StoreAll Storage, zelo prilagodljiva platforma za dostopanje do podatkovnih gradnikov in datotek, ki zagotavlja poenostavljeno okolje za upravljanje z velikimi količinami podatkov in podatkov v računalniških oblakih. Rešitev zmanjšuje potrebo po dodatnih administratorjih in strojni opremi. HP StoreAll Storage je na voljo s ceno okoli 0,90 EUR za GB podatkov.
  • HP StoreOnce 2000 in 4000 Backup, s programsko opremo HP StoreOnce Catalyst, zagotavlja učinkovit prenos podatkov in visoko zmogljivost deduplikacije. S tem zmanjšuje stroške zaščite podatkov na oddaljenih lokacijah in podatkovnih centrih. Novi modeli opravljajo varnostno zaščito podatkov tudi do trikrat hitreje in za 35 odstotkov ceneje kot konkurenčni sistemi. Cene za HP StoreOnce 2000 Backup se začnejo pri 7.500 EUR, za HP StoreOnce 4000 Backup pri 17.000 EUR, licence za programsko opremo HP StoreOnce Catalyst so na voljo od 380 EUR.
  • HP StoreVirtual Storage, razširljiva platforma za shranjevanje podatkov v virtualiziranih okoljih. Optimizirana je za mala in srednje velika podjetja ter oddaljene poslovalnice. HP StoreVirtual Storage 4130, ki zaseda pol manj prostora (1U) kot njen predhodnik in s podvojeno kapaciteto diskovnih pogonov, je na voljo od 7.500 EUR.

Vse rešitve so kupcem in strankam že na voljo tudi v Sloveniji.

RC IKT nove rešitve že integriral v svojo infrastrukturo

V novih rešitvah za shranjevanje podatkov so koristi že prepoznali v Razvojnem centru za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT), ki je prvi tehnološki park na Gorenjskem. Podjetja vključena v RC IKT uživajo s pomočjo HP tehnoloških rešitev vse prednosti IKT ekosistema (IAAS), ki pomaga pri zagonu novih podjetij, pospešuje rast obstoječih podjetij in podpira IKT skupnost.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več