25.02.2012 12:16
Posodobljeno 12 let nazaj.

HP predstavil prvo 27-palčno integrirano delovno postajo

Delovna postaja HP Z1 ustvarja novo kategorijo delovnih postaj in oblikovalcem odpira nove možnosti za ustvarjanje
HP predstavil prvo 27-palčno integrirano delovno postajo

HP je predstavil prvo integrirano delovno postajo z 68,6-centimetrskim (27-palčnim) zaslonom. Delovna postaja je namenjena računalniško podprtemu oblikovanju, obdelavi digitalnih vsebin, zabavi, arhitektom, uporabi v izobraževanju ter samostojnim strokovnjakom. Ne glede na uporabo, delovna postaja zagotavlja izjemno hiter izris in visoko zmogljivost. Uporabniki lahko izbirajo med številnimi grafičnimi karticami in procesorji, naprave pa so temeljito preizkušene in potrjene za združljivost z vodilnimi specializiranimi panožnimi aplikacijami.

HP Z1 ustvarjalcem zagotavlja zmogljivost, ki jo potrebujejo, ne glede na to, ali gre za inženirje, arhitekte, fotografe ali video ustvarjalce.

Delovna postaja je opremljena s profesionalnimi grafičnimi karticami Quadro, pomnilnikom ECC, štirijedrnimi procesorji Intel Xeon in rešitvami neodvisnih ponudnikov programske opreme. Užitek ob delu zagotavlja zelo tiho delovanje. Uporabniki lahko preprosto dodajo trdi disk, nadgradijo pomnilnik ali dostopajo do grafične kartice. Ohišje je namreč mogoče odpirati brez orodja. Uporabniki lahko izbirajo med različnimi vrstami rešitev za shranjevanje podatkov, kar vključuje diske SATA (hitrosti 7200 ali 10,000 obratov/sekundo), diske SSD, konfiguracije RAID, čitalnik pomnilniških kartic in optične pogone. 68,6-centimetrski (27-palčni) bel zaslon LED z ločljivostjo 2560 x 1440 točk podpira več kot milijardo barv in zagotavlja vidni kot do 178 stopinj. Monitor je opremljen tudi s tehnologijo IPS.

Dvojni zvočniki na sprednji strani računalnika in tehnologija SRS Premium SRS zagotavljajo visokokakovosten zvok. Uporabniki se lahko udeležijo video konferenc v visoki kakovosti. Kamera omogoča tudi snemanje videa v visoki ločljivosti. Uporabniki lahko delajo na daljavo ter ob tem dostopajo do visoko zmogljivih grafičnih aplikacij za izris dvodimenzionalne in tridimenzionalne grafike. Orodje HP Performance Advisor skrajša čas, ki ga uporabniki porabijo za odpravljanje napak. Nudi združeno poročilo o strojni in programski opremi na delovni postajo, na podlagi katerega je mogoče delovno postajo z enim samim klikom prilagoditi različnim delovnim obremenitvam.

Nova delovna postaja HP Z1 bo predvidoma na voljo po vsem svetu od aprila. Računalnik bo na voljo po cenah od 1599 EUR naprej.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

OD A – Ž d.o.o.