Računalništvo, telefonija
23.04.2013 18:47

Deli z drugimi:

Share

HP razširil možnosti vračila kartuš v Evropi

Z vključitvijo v program recikliranja odpadnih kartuš lahko uporabniki pomembno prispevajo k trajnostnemu tiskanju.
Do danes so  uporabniki v okviru tega programa vrnili več kot pol milijarde originalnih HP brizgalnih in laserskih kartuš.
Do danes so uporabniki v okviru tega programa vrnili več kot pol milijarde originalnih HP brizgalnih in laserskih kartuš.

HP je razširil možnosti vračila in recikliranja tiskalniških kartuš v Evropi in omogočil še več uporabnikom, da prispevajo k zmanjšanju okoljskega odtisa, povezanega s tiskanjem.

HP kot vodilni ponudnik na svetu na področju trajnostnega tiskanja neprestano sodeluje s proizvajalci, trgovskimi družbami in nevladnimi organizacijami pri razvoju rešitev z zmanjšanim okoljskim odtisom – vse od zasnove in proizvodnje do uporabe in recikliranja odpada.

Razširjene možnosti recikliranja za uporabnike

Program HP Planet Partners omogoča uporabnikom, da reciklirajo izrabljene originalne HP kartuše kot del zaključenega kroga recikliranja plastike. Do danes so uporabniki v okviru tega programa vrnili več kot pol milijarde brizgalnih in laserskih kartuš.

HP Planet Partners je brezplačen in na voljo uporabnikom v 34 evropskih, bližnjevzhodnih in afriških državah, tudi Sloveniji. Podrobnosti o možnostih sodelovanja v programu lahko uporabniki poiščejo na spletu. S tem in podobnimi programi po vsem svetu HP načrtuje reciklirati 1,6 milijona metričnih ton izdelkov in potrošnega materiala do konca leta 2015.

Rezultati recikliranja v milijardah

Zaprti krog recikliranja plastike, ki ga udejanja HP, uporablja plastiko recikliranih kartuš in ostalih odsluženih izdelkov za izdelavo novih originalnih HP kartuš. Do danes je HP recikliral 776.000 metričnih ton elektronike in svojih originalnih kartuš. Preprečil je tudi kopičenje 280 milijonov kartuš in več kot 2 milijardi odpadnih plastenk na deponijah.

Od leta 2010 je uporaba recikliranih plastik za proizvodnjo HP brizgalnih kartuš zmanjšala okoljski odtis te dejavnosti za 33 odstotkov, primerjajoč z uporabo novih plastik – tudi če upoštevamo vplive, povezane z zbiranjem, transportom in obdelavo odpadnih kartuš. Ocene so pokazale tudi, da je uporaba reciklirane plastike zmanjšala porabo vode za potrebe proizvodnje kartuš za 89 odstotkov.

Kot največji IT ponudnik na svetu je HP v edinstvenem položaju odgovarjati na izzive, povezane z zmanjšanjem porabe vode in količine smeti. Podjetje vse bolj prepoznava možnosti za spremembo načina življenja preko trajnostno naravnanih izdelkov in rešitev.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več