Računalništvo, telefonija
23.11.2017 11:03

Deli z drugimi:

Share

HPE Converged Systems

Dodatne prednosti, ki jih prinašajo HPE integrirani sistemi, so enostavnost upravljanja, ki se izvaja s pomočjo nove rešitve HPE OneView.
HPE Converged Systems
HPE Converged Systems

Pri podjetju Hewlett Packard Enterprise so predstavili generacijo izdelkov s področja konvergirane infrastrukture, imenovano HPE Converged Systems. Gre za portfelj integriranih, za posamezne namene optimiziranih sistemov, ki vsebujejo strežniške, diskovne, omrežne in programske podsisteme in so predkonfigurirani že v sami tovarni, s čimer je čas njihove implementacije bistveno krajši, kot pri klasičnih heterogenih postavitvah.

Dodatne prednosti, ki jih prinašajo novi integrirani sistemi, so enostavnost upravljanja, ki se izvaja s pomočjo nove rešitve HPE OneView ter enotna tehnična podpora na nivoju vseh podsistemov. S tem nenazadnje precej poenostavimo diagnostiko ob pojavu težav pri delovanju in pohitrimo njihovo odpravo. Pri HPE-ju obljubljajo, da je potrebnih zgolj 20 dni od naročila, pa do končane implementacije oziroma zagona delovanja novih sistemov. Podobno ugotavljajo tudi pri IDC-ju in sicer naj bi konvergirani sistemi prepolovili čas za zagon novih IT storitev, znižali možnost kritičnih napak za polovico ter ravno za približno toliko znižali infrastrukturne stroške. Seveda ob predpostavki, da je posamezno IT okolje dovolj veliko, da se nakup tovrstnih sistemov izide.

Na voljo so različne izpeljanke, ki so posamično namenjene virtualizaciji, računalništvu v oblaku, obdelavi velikih količin nestrukturiranih podatkov (“big data”) in gostovanju navideznih namizij.

Converged System 100 for Hosted Desktops je ena izmed prvih rešitev tega proizvajalca, ki temelji na mikrostrežniški arhitekturi Moonshot. Več informacij o HPE Converged Systems sistemih lahko najdete na uradni spletni strani.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več