29.03.2018      13:09
ART.SIS

HPE ProLiant Gen10 in Microsoft ROK strežniške licence

Živimo v dobi digitalne transformacije, ki prinaša vedno večje količine podatkov, potrebo po absolutni mobilnosti, internetu stvari in aplikacij, ki endemično živijo v oblaku. Vsi našteti trendi podjetjem omogočajo številne nove priložnosti, pred IT strokovnjake pa postavljajo nove izzive. Dinamično poslovno okolje zahteva, da se informacijske tehnologije karseda hitro prilagajajo, včasih pa celo prehitevajo implementacijo novih poslovnih modelov in s tem pogosto same narekujejo smer razvoja.

Večina strokovnjakov se strinja, da lahko optimalno dinamiko in učinkovitost na eni strani ter varnost in kontrolo nad informacijskimi viri na drugi strani najlažje zagotovimo s tako imenovanim hibridnimi sistemi, torej deloma z lastno, deloma pa z oblačno infrastrukturo. To je pravzaprav precejšen odklon od trendov, ki so še pred nekaj leti napovedovali konec lastnim, manjšim podatkovnim centrom in selitev vseh aplikacij in IT servisov v oblak.

Če torej želimo lastne in oblačne vire ustrezno združevati v odvisnosti od trenutnih poslovnih potreb, potrebujemo strežniško opremo, ki je temu prilagojena. Pri pri podjetju Hewlett Packard Enterprise so nedavno predstavili novo, že deseto generacijo strežnikov ProLiant, ki temeljijo na x86 procesorski tehnologiji. Pri njihovem razvoju so ciljali predvsem na troje:

• prilagodljivost - izboljšanje podpore doseganju poslovnih ciljev z infrastrukturo, ki je programsko definirana ("software-defined infrastructure"), s čimer prinaša inteligentno avtomatizacijo in znižuje kompleksnost,
  • varnost - boljše varovanje podatkov in s tem organizacije,
  • ekonomičnost - konzumacija le tistih IT virov, ki so v nekem trenutku potrebni.

HPE ProLiant Gen10 strežniki prinašajo do 70-odstotno povečanje performanc in za tretjino večje število jeder po zaslugi novih Intel Xeon (»scalable«) procesorjev. Da bi do popolnosti izkoristili njihovo moč, so povečali pasovno širino spominskih modulov (HPE SmartMemory moduli s 2666 MT/s), nekatere modele strežnikov pa lahko nadgradimo tudi s pomnilniškimi moduli NVDIMM (HPE Persistent Memory), ki združujejo klasični RAM pomnilnik in bliskovni pomnilnik Flash RAM. Vključena je zadnja generacija orodij za upravljanje in nadzor, kot so HPE OneView 3.1, HPE iLO 5 in iLO Amplifier Pack, za povečano varnost pa skrbi tehnologija Silicon Root of Trust, ki na primer preprečuje zlonamerno kodo z »Run-time Firmware« verifikacijo, uvaja najnovejšo verzijo tehnologije »Trusted Platform Module« (TPM), detekcijo fizičnega vdora v ohišje strežnika in varne mrežne vmesnike.

Izberite HPE ProLiant Gen10 strežnike z Microsoft ROK licencami

Hewlett Packard Enterprise in Microsoft sta poskrbela za popolno usklajenost vodilne strežniške platforme z najbolj razširjenim strežniškim operacijskim sistemom, Windows Server 2016. Da bi zagotovili, da kupci HPE ProLiant strežnikov kupijo prave verzije Microsoft Windows Server licenc, sta partnerski podjetji oblikovali široko ponudbo HPE OEM Microsoft Reseller Option Kit (ROK) licenc, ki prinašajo številne koristi skozi partnersko mrežo, kot so ugodnejše pogoje nakupa, izbor različnih licenčnih možnosti, hkratno naročilo skupaj s strojno opremo in enotno tehnično podporo. Na ta način je celovita investicija v strojno in programsko opremo predvidljivejša, varnejša ter preprečuje zaplete napačnega naročanja ali kombiniranja produktov. Pooblaščeni Hewlett Packard Enterprise partnerji lahko že pred dobavo namestijo Windows Server operacijski sistem po izbiri kupca, s čimer jim zelo olajšajo in pohitrijo postopek implementacije opreme v svoje produkcijsko okolje.

Kako se HPE ROK licence razlikujejo od drugih Microsoft Windows Server verzij?

HPE ROK licence so popolnoma enakovredne klasičnim Windows Server licencam, ki jih kupci nabavijo neposredno skozi Microosft prodajno mrežo. Razlika je v tem, da so na podlagi OEM pogodbe z Microsoftom produkti prilagojeni oziroma optimizirani posebej za namestitev na HPE ProLiant strežnike in so licenčno tudi zaščiteni v BIOS-u strežnika. To pomeni, da jih lahko kupimo samo skupaj z novim HPE strežnikom, po potrebi potrebi pa zraven dokupimo še dodatne licence, ki omogočajo kreiranje večjega števila virtualnih strojev, licencirajo večje število procesorskih jedr ter Windows Server Client Access Licenses (CAL-e).

Več informacij: www.hpe.com/servers/ws2016

Kakšne koristi vam prinašajo HPE ProLiant strežniki skupaj s HPE ROK licencami?

Kupci potrebujejo orodja, ki so jim v pomoč pri hitri in učinkoviti implementaciji strežnikov. Podjetje Hewlett Packard Enterprise tako svojim kupcem nudi tako imenovano orodje "Intelligent Provisioning" (HPE IP), ki poskrbi, da resnično skrajšamo potreben čas, saj so vsa orodja in gonilniki že vnaprej naloženi na ProLiant strežnik. V primeru, da sistem ugotovi, da so na voljo nove verzije, se le-te samodejno prenesejo s posebnega spletnega portala.

Uradna spletna stran proizvajalca: https://www.hpe.com/us/en/servers/gen10-servers.html#Portfolio

V podjetju ATR.SIS vam nudimo celovit nabor storitev vzpostavitve in vzdrževanja strežniške infrastrukture, ne glede na velikost vašega podjetja. Za več informacij, ponudbo za dobavo in/ali implementacijo strežniške opreme vas vabimo, da nam pišete preko kontaktnega obrazca oziroma nas pokličete na 01/620 22 50.

(oglasno sporočilo)

Povezave:HPE

Na katerem od naštetih portalov preživite največ časa?

Koliko časa zapravite na YouTubu?

OnePlus razvija lastno pametno televizijo
Jan.Ethelwulf  |  Pisec tega članka ni opravil mature iz s...
Vse več uporabnikov zapušča Facebook 4
boris  |  Je kar zelo veliko uporabnikov