Računalništvo, telefonija
02.04.2018 09:04
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HPE revolucionarna strežniška arhitektura

HPE revolucionarna strežniška arhitektura
HPE revolucionarna strežniška arhitektura

V družbi HPE so že pred časom predstavili prvi komercialno dobavljiv HPE Moonshot strežniški sistem, ki je namenjen specifičnim okoljem in s svojo revolucionarno zasnovo prinaša velike prihranke v primerjavi s klasičnimi sistemi. Prvenstveno je namenjen velikim podatkovnim centrom, ki so mnogokrat na meji svojih zmožnosti in bi bila njihova nadaljnja širitev zaradi tradicionalne zasnove ekonomsko neupravičena.

HPE Moonshot strežniški sistemi na trg pravzaprav prihajajo že v drugi generaciji, prva je bila namenjena zgolj testnim okoljem. Njihov razvoj so narekovale specifične zahteve družabnih omrežij, računalništva v oblaku in okolij, za katere so značilne potrebe po masovnem procesiranju podatkov. Najbolj očitna posebnost so vgrajeni procesorji, ki smo jih doslej srečevali le v pametnih telefonih in tabličnih računalnikih. Takšna zasnova omogoča velike prihranke pri porabi energije (do 90%) in prostora (do 80%), saj lahko v eno standardno strežniško omaro vgadimo več sto strežnikov.

HPE Moonshot strežniški sistem sestavlja HPE Moonshot 1500 ohišje ter za namenske tipe uporabe optimizirani HPE ProLiant Moonshot strežniki. Pri vgrajenih procesorjih se HPE ni omejil na enega samega proizvajalca, saj bodo procesorje dobavljala tudi druga svetovna priznan podjejta, med njimi tudi Intel.

Vsako ohišje je sestavljeno iz tradicionalnih gradnikov, kot so LAN moduli, HPE Integrated Lights-Out (iLo) management moduli, napajalniki in ventilatorji (podobno, kot pri BladeSystem strežniških rezinah). Namen gradnikov, ki jih hkrati uporablja večje število strežnikov, je zmanjšati kompleksnost in porabo energije ter prostora. Prvi HPE ProLiant Moonshot strežniki bodo sprva na voljo z Intel Atom S1200 procesorjem. V HPE Moonshot 1500 ohišje višine 4,3U lahko vgradimo do 45 strežnikov, dve ethernet stikali in druge, prej omenjene standardne komponente.

Prvi kupci HPE Moonshot že uporabljajo za gostovanje spletnih aplikacij, “oblačne” postavitve, “scale-out” okolja, analitične aplikacije in nudenje telekomunikacijskih storitev. Kasneje se jim bodo pridružile strežniške izpeljanke, ki bodo namenjene “big-data” okoljem, “high-performance” računalništvu, poganjanju kompleksnih večigralskih spletnih iger, finančnim storitvam, genomiki, video obdelavam in analizam ter drugim aplikacijam.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več