Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

02.10.2019      17:00
Huawei

Huawei izboljšuje planet za vse njegove prebivalce

Huawei se kot vodilno globalno tehnološko podjetje zaveda odgovornosti ter je prepričano, da z neoviranim dostopom do tehnologij in s sodelovanjem, lahko izboljša svet. To dokazujejo tudi številni projekti učinkovite rabe tehnologije v pozitivne namene.

»Pri Huaweiu želimo uporabiti tehnologijo za gradnjo mostov med ljudmi, ne zidov,« je dejal Walter Ji, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group za zahodno Evropo. »Ne glede kdo smo in od kod prihajamo, verjamemo, da tehnologijo lahko in moramo uporabiti, da izboljšamo svet. Zato smo se zavezali, da bomo z našimi tehnologijami in pametnimi telefoni to tudi storili.«

Ob tem je Huawei predstavil čustveni film, v katerem so predstavili šest projektov uporabe napredene tehnologije, ki ljudem vsak dan prinašajo nove možnosti.

StorySign: gluhi otroci se učijo brati

Huawei je skupaj z Evropsko zvezo gluhih, Britanskim združenjem gluhih ter podjetjema Penguin Books in Aardman Animations ustvaril »Story Sign«. Brezplačna aplikacija za pametne telefone pomaga gluhim otrokom pri učenju branja. Tehnologija umetne inteligence in dodane resničnosti namreč besedilo izbranih knjig prevede v znakovne jezike. Knjige so postale tako priljubljene, da so na seznam knjig v znakovnem jeziku držav zahodne Evrope in Avstralije, dodali še štiri naslove. Huawei pa je bil za svoj prispevek k projektu na mednarodnem festivalu kreativnosti Cannes Lions nagrajen s sedmimi priznanji.

Zaščita deževnega gozda

Huawei je v sodelovanju z neprofitno organizacijo Rainforest Connect razvil edinstveno tehnologijo poslušanja »zvokov« za odkrivanje in boju proti nedovoljeni sečnji v deževnih gozdovih Južne Amerike. Projekt pa je usmerjen tudi v zaščito ogroženih živalskih vrst, na primer ogrožene opice obešalke.

Ker so zvoki v deževnem gozdu preveč zapleteni, da bi jih človek razumel, so pametni telefoni snemali zvoke ter jih pošiljali v oblačno storitev velikih podatkov, kjer so jih analizirali s tehnologijo umetne inteligence. Analiza zvokov zdaj poteka v realnem času, storitev pa lokalne redarje obvešča o zvokih tovornjakov in motornih žag, da se lahko takoj odzovejo.

Pomagati slepim zaznati čustva

Skupaj s poljskim združenjem slepih in slabovidnih je Huawei ustvaril aplikacijo Facing Emotions, ki ljudem z okvaro vida pomaga »videti« čustva s pomočjo zvoka. Aplikacija s kamero pametnih telefonov Huawei in algoritmom umetne inteligence prebere obrazno mimiko osebe, s katero se slabovidna oseba pogovarja. Z zaznavo oči, nosa in ust telefon z uporabo umetne inteligence čustvo pretovori v specifičen zvok, s katerim se telefon oglasi.  In ta glas slabovidna oseba prepozna, kot čustvo, ki ga sicer ne more videti.

Povezovanje za izobraževanje

Huawei verjame, da se pot do trajnostne prihodnosti začne z izobraževanjem. 10 milijonom nigerijskih otrok starih med 5 in 14 let, ki ne hodijo v šole, je omogočil mobilno povezavo preko nizkoenergijskih oddajnikov. Zanje je namreč zgradil podeželsko omrežje RuralStar.

Umetna inteligenca odkriva znake poslabšanja vida

Huawei se je povezal z ustanovo DIVE Medical pri razvoju storitve Track AI, ki odkriva in diagnosticira zgodnje znake poslabšanja vida pri otrocih. Programska oprema za zaznavo motenj vida teče na prenosnem računalniku, ter nadzira in spremlja pogled vsakega očesa, medtem ko mali bolnik opazuje vizualne dražljaje za testiranje funkcij vida. Zbrane podatke nato obdela algoritem na pametnem telefonu ter prepozna morebitne znake poslabšanja vida.

Več o Huaweievih projektih: https://consumer.huawei.com/si/campaign/truestories/

Trenutno ni aktivne ankete

Obnovljeni računalniki s 3. leti garancije 2
bojan  |  men je pomembna hitrost računalnika ... ...