Računalništvo, telefonija
08.09.2019 22:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei Mate 20 X (5G) je pionir na področju omrežja pete generacije

Huawei Mate 20 X (5G) je pionir na področju omrežja pete generacije
Huawei Mate 20 X (5G) je pionir na področju omrežja pete generacije

Pametni telefon Mate 20 X (5G), ki se ponaša z možnostjo delovanja v mobilnih omrežjih pete generacije (5G), je kot prvi na svetu pridobil certifikat priznane organizacije GCF (Global Certification Forum).


Strokovnjaki so preizkusili pametni telefon Huawei Mate 20 X (5G) ter izvedli serijo testov, ki so potrebni, da naprava z možnostjo delovanja v komunikacijskih omrežjih 2G, 3G, 4G in 5G dokaže napredne zmožnosti in zmogljivosti. GCF je ena najbolj uglednih organizacij za podeljevanje certifikatov v mobilni industriji. Združuje predstavnike vodilnih operaterjev, proizvajalcev mobilnih naprav, dobaviteljev polprevodniških komponent, organizacij za preizkušanje in izdelovalcev naprav za testiranje. Zaradi najbolj celovitega in strogega postopka testiranja večina operaterjev v postopku vključevanja naprave v omrežje od izdelovalca zahteva certifikat GCF.

Zaradi odličnega in vsestranskega komunikacijskega čipa Balong v 7 nm tehnologiji ter zmogljivega procesorja Kirin 980, pametni telefon Huawei Mate 20 X (5G) ponuja odlično povezljivost v omrežje pete generacije 5G.

Podpira standarda NSA – nesamostojno pokrivanje področji, kjer že je omrežje LTE – in SA – samostojno pokrivanje področji, kjer omrežja LTE ni – zato velja za prvega na svetu s tovrstno zmogljivostjo. Ima pa tudi reži za kartici SIM, ki sta lahko sočasno povezani v omrežje 5G, ali v starejše generacije mobilnih omrežij (4G, 3G in 2G).

Zmogljiv pametni telefon Huawei Mate 20 X (5G) ima vse potrebno za mobilno revolucijo, ki jo napovedujejo omrežja pete generacije. Opremljen je z najnovejšo različico operacijskega sistema EMUI 9.1, zaslonom velikosti 18,3 cm (7,2 palca) s tankimi robovi ter tremi zadnjimi kamerami Leica. Glavna ima ločljivost 40 milijonov svetlobnih pik, ultra širokokotna 20, kamera s teleobjektivom pa 8 milijonov. Opremljen pa je tudi z odličnim sistemom za upravljanje z energijo, ki ga odlikujejo hitro polnjenje z močjo 40 W, baterija kapacitete 4200 mAh ter inovativno grafitno-tekočinsko hlajenje.

Huawei je tudi sodeloval z operaterji po vsem svetu ter skupaj z njimi še pred uradnim začetkom prodaje izvedel obsežno testiranje učinkovitosti delovanja pametnega telefona Huawei Mate 20 X (5G) v omrežjih pete generacije, da bi uporabnikom ponudili čim boljšo uporabniško izkušnjo.

Od meseca maja, ko je telefon debitiral v Švici, je dobil priznanje mobilnih operaterjev zaradi podpore standardov SA in NSA omrežja 5G. Do zdaj ga je Huawei predstavil v več državah Evrope, Jugovzhodne Azije in Bližnjega vzhoda, kjer so operaterji že pristopili k izgradnji omrežji naslednje generacije. Zaradi Huaweieve vodilne vloge pri razvoju omrežji 5G in dokazano kakovostjo in zmogljivostjo naprav, bo pametni telefon Huawei Mate 20 X (5G) uporabnikom omogočil vstop v razburljivo novo dobo hitrega prenosa podatkov, ter jim prinesel novo izkušnjo uporabe pametnih telefonov.

Več o telefonu Hauwei Mate 20 X (5G): https://consumer.huawei.com/si/phones/mate20-x-5g/


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več