Računalništvo, telefonija
27.11.2019 20:00

Deli z drugimi:

Share

Huawei namenil 100 milijonov evropskim IKT podjetjem!

Huawei namenil 100 milijonov evropskim IKT podjetjem!
Huawei namenil 100 milijonov evropskim IKT podjetjem!

Na prireditvi Huawei eco-Connect Europe 2019 je Huawei napovedal program razvoja evropskega ekosistema umetne inteligence, v katerega namerava v naslednjih petih letih vložiti 100 milijonov evrov. V Huaweiju so prepričani, da to odpira novo poglavje za informacijo industrijo.


Jiang Tao, podpredsednik oddelka za inteligentno računalništvo, je ob tem dejal: »Huawei je zavezan naložbam v Evropsko računalniško industrijo, ki podjetjem in razvijalcem omogočajo, da izdelke Ascend AI izkoristijo za tehnološke in poslovne inovacije. V naslednjih petih letih bo Huawei vložil 100 milijonov evrov v program evropskega ekosistema umetne inteligence in spodbudil informacijska podjetja, več kot 200 tisoč razvijalcev, 500 partnerjev v industriji programske opreme in 50 univerz ter raziskovalnih inštitutov, k hitrejšemu razvoju inovacij.«


Štiri pobude programa so naslednje:

1/ Huawei bo sodeloval s partnerji pri razvoju in spodbujanju industrije umetne inteligence v Evropi. Sodelovali bodo s ključnimi organizacijami na treh področjih:

  • Z Evropsko zvezo za umetno inteligenco (European AI Alliance) in institutom ETSI (European Telecommunications Standards Institute) se bodo trudili izboljšati predpise in standarde etike in varnosti umetne inteligence.
  • Sodelovanje z združenjem BDVA (Big Data Value Association) bo usmerjeno v promocijo javno zasebnega partnerstva kot spodbudo za raziskave s področja umetne inteligence in oblikovanje vertikalnih povezav med industrijskimi organizacijami.
  • Spodbujali bodo univerzitetne ekosisteme umetne inteligence skozi akademske platforme, kot je na primer fundacija Falling Walls.

2/ Huawei bo spodbujal rešitve partnerjev iz industrije programske opreme (ISV). Središča zmogljivosti umetne inteligence OpenLabs v Münchnu in Parizu jih podpirajo pri dostopu do programske opreme in pomagajo pri razvoju ter skupnem trženju.

3/ Huawei bo za skupnost razvijalcev (Ascend Developer Community) organiziral tehnološka srečanja in natečaje ter jim nudil tehnološko podporo.

4/ Huawei namerava za partnerje organizirati tečaje umetne inteligence, izdajati učna gradiva in vzpostaviti skupne laboratorije po Evropi. Trije tečaji umetne inteligence za univerze bodo med drugim pokrivali teoretične osnove umetne inteligence, programsko arhitekturo okolja Ascend ter navodila za razvoj programske opreme. Štiri učna gradiva učenja razvoja v okolju Ascend pa bo Huawei izdal v letu 2020. Poleg tega namerava Huawei s partnerskimi univerzami in raziskovalnimi inštituti vzpostaviti skupne laboratorije za razvoj algoritmov in bazičnih aplikacij.

Umetna inteligenca je naslednja velika stvar tehnološke industrije, njeno delovanje pa zahteva zmogljive računalniške sisteme in rešitve v oblaku. Huawei je temu segmentu namenil sisteme in rešitve pod skupnim imenom Atlas, ki so na voljo evropskim podjetjem. Zanj sta se že odločili podjetji iz Nizozemske in Italija, Story Temple in AGS Italy, ki sta s kitajskim tehnološkim velikanom podpisali memoranduma o soglasju, saj nameravata uporabljati okolje Atlas za svoje rešitve umetne inteligence.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več