Računalništvo, telefonija
18.04.2018 14:44
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei objavil finančne rezultate za leto 2017

Huawei objavil finančne rezultate za leto 2017
Huawei objavil finančne rezultate za leto 2017

Huawei je objavil revidirane finančne rezultate za leto 2017, ki poročajo o dobri rasti podjetja. Skupni letni prihodki družbe so znašali 603,6 milijarde CNY (92,5 milijarde USD glede na obrestne mere ob koncu leta), kar je 15,7 % več kot leta 2016. Čisti dobiček je znašal 47,5 milijarde CNY (7,3 milijarde USD), kar je 28,1 % povečanje glede na prejšnje leto.


V potrošniškem segmentu sta se znamki Huawei in Honor prodajali s polno hitrostjo, kar je povzročilo hitro rast v njunih segmentih. Huawei je v letu 2017 dobavil 153 milijonov pametnih telefonov (vključno s Honor), v letnih prihodkih pa je poročal znesek 367 milijard CNY (36,4 milijard USD), kar je za 31,9 % več kot leto poprej.

Ustvarjanje sožitja med blagovnima znamkama Huawei in Honor

Leta 2017 je dvojna strategija blagovne znamke Huawei in Honor intenzivno napadla trg. Skupaj obe blagovni znamki nudita celosten nabor vodilnih izdelkov. S poudarkom na inovativnih lastnostih in vrhunskih izkušnjah, je blagovna znamka Huawei dosegla številne prodore na trgu višjega razreda, postregla širšemu občinstvu in se trudila, da bi potrošnikom ponudila najboljše uporabniške izkušnje. Honor je prinesel elegantno novo tehnologijo, ki si prizadeva postati izključno spletna mobilna blagovna znamka, ki trdno stoji v srcu mlajših generacij. V letu 2017 so dosegli:

  • Vodilni izdelki v seriji Huawei P in Mate so bili zelo uspešni med potrošniki po vsem svetu, kar je okrepilo Huaweijev vpliv na svetovnem trgu. Skupna prodaja serij Huawei P10 in Huawei Mate 9 je presegla 20 milijonov enot.
  • Serija telefonov Nova in obe vodilni seriji znamke Honor (serija V in serija digitalnih paradnih konjev) sta še dodatno okrepili svojo prisotnost s presenetljivo kombinacijo tehnologije in estetike. Postali sta trend med mladimi, modno osveščenimi potrošniki in sta na splošno doživeli dober sprejem.
  • Leto 2017 je bilo tudi leto preboja na trgu za seriji G in Y ter več modelov srednjega razreda znamke Honor. Močna kombinacija zmogljivosti in cenovne konkurenčnosti je privedla do hitre in obsežne rasti.

Poznavanje blagovne znamke, njena prepoznavnost in ugled med svetovnimi potrošniki rastejo in tržni delež se hitro povečuje. Nekateri veliki dosežki v letu 2017 vključujejo:

  • Pametni telefoni Huawei in Honor so si skupaj zagotovili več kot 10 % svetovnega tržnega deleža. Sedaj je Huawei trdno uvrščen med prvimi tremi najboljšimi svetovnimi proizvajalci telefonov.
  • Poznavanje blagovne znamke se je iz 81 % v letu 2016 povišalo na 86 % v letu 2017. Izven Kitajske se je poznavanje blagovne znamke povečalo iz 64 % na 74 %.
  • Število potrošnikov, ki se zanimajo za naprave Huawei na trgih izven Kitajske, se je v letu dni povečalo za 100 %, kar je Huawei prvič postavilo med prve tri največje svetovne ponudnike v tej kategoriji.
  • Vodilni izdelki so po predstavitvah ostali najbolje prodajani kar je povečalo tržni delež vrhunskih modelov s ceno preko 500 USD za več kot 10 %.

Pametne naprave Huawei so bile dobro sprejete tudi na regionalnih trgih. Poudarki v letu 2017:

  • Huawei (vključno z znamko Honor) je obdržal največji delež na trgu pametnih telefonov na Kitajskem. Prav tako so postali najbolj priporočena blagovna znamka v industriji mobilnih telefonov na Kitajskem – to se je zgodilo prvič za kitajsko blagovno znamko. To nagrado jim je podelila vodilna agencija Chnbrand na podlagi China Net Promoter Indexa (C-NPS).
  • V Evropi so pametni telefoni Huawei pridobili veliko priznanj potrošnikov v državah kot so Nemčija, Finska, Danska, Španija in Italija, kar je izboljšalo njihov tržni delež in ugled.
  • V azijsko-pacifiškem območju je Huawei naredil nove preboje na Japonskem, v Maleziji in na Tajskem, kjer tržni deleži še naprej rastejo. V ključnih državah, kot je Japonska, se je zanimanje za blagovno znamko podvojilo.
  • V Latinski Ameriki, na Bližnjem vzhodu in v Afriki je trgovanje s pametnimi telefoni znamke Huawei vztrajno naraščalo in doseglo 15 % tržni delež. V ključnih državah, vključno z ZAE, Savdsko Arabijo, Južno Afriko, Mehiko in Kolumbijo, se je Huawei uvrstil med najboljše tri znamke. Vrzel med najboljšimi blagovnimi znamkami in znamko Huawei pa se še naprej zmanjšuje.

Izboljšanje uporabniške izkušnje

Huawei Consumer Business Group se je v letu 2017 osredotočil na izboljšanje uporabniške izkušnje, medtem ko sta se tržni delež in prepoznavnost blagovne znamke stalno povečevala. Osredotočili so se na inovacije izdelkov, mobilne storitve ter preoblikovanje kanalov in storitev za stranke. S tem nenehno nadgrajujejo uporabniško izkušnjo in krepijo temelje kot vrhunska svetovna blagovna znamka.

Pri inovacijah izdelkov se osredotočajo na praktične potrebe potrošnikov ter scenarije običajne rabe s pomočjo umetne inteligence (UI), kar jih vodi do višje zmogljivosti izdelka in oblikovanje inteligentnih telefonov, ki so resnično sposobni razumeti uporabnika. Oktobra 2017 so predstavili serijo Huawei Mate 10, ki je resničen mejnik v industriji. Ta naprava je prvi pomemben korak v razvoju od pametnih telefonov k inteligentnim telefonom:

  • Serija Huawei Mate 10 je opremljena s kamerama, ki uporabljata umetno inteligenco, prav tako pa se na umetno inteligenco naslanja pametno upravljanje baterije. Tukaj so še inteligentni pomočnik ter intuitivna funkcija HiTouch. Te funkcije prinašajo izkušnjo, ki so tako pozitivne kot tudi osebe – to pa nato podira omejitve tradicionalnih pametnih telefonov.
  • EMUI 8.0 uporablja tehnologijo umetne inteligence za nemoteno delovanje Androida ter s tem tudi na dolgi rok ohranja hitrost delovanja.

Pri mobilnih storitvah se je Huawei s svojo trgovino za aplikacije, AppGallery, zavezal gradnji varne in zanesljive platforme, ki uporabnikom zagotavlja štiri stopenjski varnostni mehanizem. V letu 2017 je bilo zabeleženih 61 milijard prenosov preko AppGallery, ki je ponudila tudi več kot 600 plačljivih aplikacij v 18 kategorijah. V letu 2017 je napredek lastnih aplikacij Huawei in programskih storitvah vključeval naslednje:

  • Huawei Pay podpira več kot 66 bank in je na voljo v 20 modelih, vključno s pametnimi telefoni in pametnimi urami. Lahko se uporablja za javni prevoz v Pekingu, Šanghaju, Guangzhou, Shenzhen, Suzhou, Wuhan, Guangxi in mnogih drugih mestih.
  • Huawei Video, Huawei Music in Huawei Reader so pridobili večje število potrošnikov.
  • Skytone, storitev za prenos podatkov v tujini, je postal dosegljiv v več kot 80 državah in regijah. S to storitvijo lahko potrošniki dostopajo do mobilnega interneta po vsem svetu brez kartice SIM.

Z vrhunskimi mobilnimi storitvami se uporabniška baza še naprej širi. V zadnjem četrtletju 2017 je število uporabnikov mobilnih storitev Huawei preseglo 340 milijonov, na trgih zunaj Kitajske pa več kot 30 milijonov. V maloprodaji je od decembra 2017 Huawei imel več kot 45.000 maloprodajnih trgovin po vsem svetu. Število se je v letu dni povečalo za približno 10 odstotnih točk. Še naprej se osredotočajo na preprosto in prepričljivo izkušnjo ter boljšo kakovost in ne le količino. Posebne aktivnosti vključujejo:

  • Odprtje trgovin z vrhunsko izkušnjo v Italiji, ZAE, Maleziji, na Tajskem in v številnih drugih državah, s čimer je skupno število takšnih trgovin po vsem svetu preseglo 3.000. To je več kot 200 % povečanje v enem letu.
  • Preoblikovanje delovanja, poenostavljenje pogojev in optimizacija strukture kanalov.
  • Prenos več pooblastil na regionalne prodajne ekipe, učinkovitejše delovanje kanalov in motiviranje partnerjev.

V službi za podporo strankam nenehno širijo pokritost storitev na več regij in preučujejo nove oblike storitev, ki uporabnikom omogočajo lažjo in bolj osebno izkušnjo. Med temi aktivnostmi beležijo:

  • Od četrtega četrtletja 2017 je Huawei Consumer Business Group imel več kot 1.400 servisnih centrov v 105 državah in regijah (vključno s skoraj 800 lastnimi servisi blagovne znamke Huawei). Njihove trgovine ponujajo vrsto osnovnih servisnih storitev. Potrošniki za popravilo lahko obiščejo kar trgovino. Lahko se vnaprej dogovorijo za svetovalni obisk, naročijo storitve na domu ali pa napravo pošljejo v popravilo kar preko pošte. V trgovinah so na voljo tudi storitve z dodano vrednostjo, kot so zavarovanje zaslona, ​​razširjena jamstva in trgovanje.
  • Spletne storitve: spletni servisni center za stranke je zdaj na voljo v 111 državah in regijah v 65 jezikih. Storitve so na voljo preko telefonske linije, interneta, družbenih medijev, elektronske pošte in različnih modulov za samopomoč. Vse to potrošnikom omogoča dostop do bolj priročne, pravočasne in učinkovite podpore.
  • V letu 2017 je Huawei sprejel 329 zahtev potrošnikov za lokalno optimizacijo izdelkov in storitev.

Sprejemanje prihodnosti z odprtim sistemom

Pametni telefoni so pomembni za vstop v inteligentni svet prihodnosti in bodo kot taki doživeli razvoj od pametnega do inteligentnega. Pametni telefoni bodo presegli funkcijo orodja in postali podaljšek človeškega telesa ter tako potrošnikom zagotovili pomoč, ki jo poganja umetna inteligenca. S pomočjo učenja in analize podatkov bodo inteligentni telefoni igrali pomembno vlogo v vsakdanjem življenju. Delovali bodo kot gospodinjski pomočniki, osebni trenerji, medicinske sestre, vozniki, tajniki in učitelji, ki potrošnikom zagotavljajo bolj pozorno in osebno izkušnjo.

V skladu s to vizijo Huawei Consumer Business Group predstavlja inteligentne izdelke in inovativne sisteme.

  • Leta 2017 so izdali Kirin 970, procesor s čipom za z umetno inteligenco (Neural Processing Unit, NPU). Ta čip se nahaja v pametnih telefonih Huawei Mate 10 in 10 Pro, kjer odpira ozka grla v zmogljivosti in postavlja temelje za nove načine interakcij med človekom in računalnikom. V letošnjem letu so to predstavili tudi na modelih Huawei P20 in P20 Pro.
  • Procesorji Kirin so osnova za ekosistem HiAI. Ta gradi na izraziti prednosti, ki jo ima Huawei na področju umetne inteligence pri čipih, napravah in v oblaku. Ta ekosistem združuje čipe Kirin, pametni vmesnik EMUI in pametne storitve v mobilni platformi za umetno inteligenco. Platforma je odprta razvijalcem po vsem svetu in jim daje osnovo za nov svet inteligentnih aplikacij.

Da bi ponudili pametno izkušnjo v vseh scenarijih, je Huawei vse bolj prisoten na področju osebnih in tabličnih računalnikov, nosljivih napravah, pametnih domovih in vozilih. To vključuje naslednje:

  • Pošiljke tabličnih računalnikov Huawei so kljub počasnemu trgu doživele 40 % rast v enem letu. To je Huawei postavilo med tri največje svetovne proizvajalce glede na tržni delež.
  • Lansirali so drugo generacijo prenosnika MateBook; MateBook X pa je osvojil vrsto nagrad na sejmu CES Asia, vključno z nazivom Best PC or Tablet and Best Experience za odličen dizajn in visoko zmogljivost.

Pametni domovi bodo ključni del inteligentnega sveta. Huawei Consumer Business Group pospešuje uvajanje in delovanje pametnega domačega sistema HiLink, ki zajema tri stopnje razvoja.

  • Prva stopnja zajema večjo povezljivost, ki bo zajela vse priključene naprave.
  • Druga stopnja je polna povezljivost v kateri bodo ljudje, naprave in storitve povezani v zaprti zanki.
  • Tretja stopnja je inteligentna povezljivost med katero bodo naprave sposobne samostojnega učenja in inteligentnega sodelovanja v različnih zapletenih situacijah.

S pametnim domačim sistemom HiLink Huawei tesno sodeluje z več kot 80 blagovnimi znamkami, ki ponujajo več kot 50 kategorij izdelkov. V ta ekosistem je bilo s pomočjo partnerjev lansiranih več kot 300 izdelkov s področja pametnega doma, hišnih naprav, in nepremičnin.

Huawei Consumer Business Group verjame, da se konkurenca začne in konča s potrošniki. S tem v mislih bodo v letu 2018 nadaljevali z inovacijami pri ključnih tehnologijah in vodili razvoj inteligentnih naprav – vključno z umetno inteligenco ter navidezno in obogateno resničnostjo. S celostnim pristopom, ki optimizira sožitje med čipi, napravami in oblačnimi storitvami, je njihov končni cilj zagotoviti izkušnje, ki jih potrošniki še niso videli ter nenazadnje voditi industrijo pametnih naprav.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več