Računalništvo, telefonija
25.04.2019 08:10
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei objavil poslovne rezultate za prvo četrtletje 2019

V prvem četrtletju letošnjega leta (Q1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 178,7 milijarde juanov (približno 23,65 milijarde evrov), kar je 39 % več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal približno 8 %, kar je nekoliko več kot v enakem obdobju lani.
Huawei objavil poslovne rezultate za prvo četrtletje 2019
Huawei objavil poslovne rezultate za prvo četrtletje 2019

Huawei je ohranil osredotočenost na informacijsko telekomunikacijo infrastrukturo (IKT) in pametne naprave, povečeval učinkovitost in kakovost poslovanja, kar je prispevalo k odličnim poslovnim rezultatom v prvem četrtletju letošnjega leta.

2019 bo leto obsežnega uvajanja mobilnih omrežij pete generacije (5G), kar pomeni, da bo imel Huawei Carrier Business Group izjemno priložnost rasti. Do konca meseca marca je Huawei z vodilnimi svetovnimi mobilnimi operaterji podpisal 40 komercialnih pogodb ter dobavil že več kot 70 tisoč baznih postaj za omrežje 5G.

V prvem četrtletju 2019 je Huawei Enterprise Business Group predstavil svojo digitalno osnovo ter pobudo »Huawei Inside«. Huawei se namreč zavzema za izgradnjo temeljev digitalne Kitajske in jedra digitalnega sveta z zagotavljanjem digitalnega okolja skupaj z vseprisotno povezljivostjo ter razširjeno inteligenco. Razvili so tudi prvo dostopno točko Wi-Fi 6 s podporo za omrežje 5G na svetu. Do konca prvega četrtletja je Huawei dobavil več izdelkov Wi-Fi 6, kot katero koli drugo podjetje na svetu.

Huawei Consumer Business Group še najprej potrošnikom nudi inovativne izdelke, katerih »vrednost« znajo prepoznati. Njihova strategija je zagotoviti inteligentno uporabniško izkušnjo v vseh scenarijih uporabe naprav. V prvem četrtletju 2019 je Huawei dobavil 59 milijonov pametnih telefonov. Tudi v drugih poslovnih segmentih, kot so osebni računalniki, nosljive naprave in naprave pametnega doma, potrošniki izdelkom Huaweija priznajo vodilno vlogo, inovativnost ter vrhunsko uporabniško izkušnjo.

Tudi Huawei Cloud ostaja zvest inovacijam. Namenili so se zgraditi najboljši mogoči hibridni oblak ter pametni industriji ponuditi celovit seznam rešitev umetne inteligence (AI). Več kot milijon zaposlenih v velikih podjetjih in razvijalcev se je tako že odločilo za sodelovanje s podjetjem Huawei Cloud. V letošnjem prvem četrtletju so storitve ponudili v Singapurju, na umetni inteligenci temelječo rešitev za klasifikacijo umetniških slik ModelArts pa je orodje Stanford DAWNBench prepoznalo kot najboljšo na področju strojnega učenja.

Huawei je sicer nedavno predstavil tudi nova paradna telefona P30 in P30 Pro, ki ju odlikuje napredna kamera Leica, prav tako pa visoka zmogljivost delovanja in baterije.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več