Računalništvo, telefonija
08.04.2020 12:00

Deli z drugimi:

Share

Huawei P40 lite na voljo v Sloveniji, prve kupce čaka tudi odlično darilo

Huawei P40 lite na voljo v Sloveniji, prve kupce čaka tudi odlično darilo
Huawei P40 lite na voljo v Sloveniji, prve kupce čaka tudi odlično darilo

Telefon Huawei P40 lite, ki ga je Huawei prvič pokazal svetu pred dobrim mesecem dni, je od danes na voljo pri slovenskih prodajalcih. Prvi kupci, ki bodo telefon kupili pri Telekom Slovenije, A1 ali Telemachu pa bodo ob naročilu dobili kot darilo še pametno športno zapestnico Huawei Band 4. Pri Huaweiu niso pozabili niti na tiste, ki bi želeli telefon naročiti v prosti prodaji, saj tudi prve kupce, ki bodo P40 lite kupili v Big Bangu, čaka enako darilo. Točne informacije glede nagrad sicer kupci dobijo na posameznih prodajnih mestih.


Huawei P40 lite odlikujejo osupljiva zasnova, inovativni sklop štirih zadnjih kamer, velika baterija in zmogljiv procesor Kirin 810.

Opremljen je s sklopom štirih zadnjih kamer v edinstveni matrični postavitvi. Glavna kamera ločljivosti 48 milijonov svetlobnih pik podpira najnovejšo Huaweievo tehnologijo lepljenja v hitri seriji posnetih fotografij za doseganje neverjetnih barv, 8-milijonska kamera z ultra širokim objektivom pa ponuja kar 120° vidni kot, zato je idealna za fotografiranje pokrajine, arhitekturnih znamenitosti ali večjih skupin ljudi. Kamera za bližinsko fotografijo ima objektiv za fotografiranje predmetov, ki so oddaljeni samo 4 cm, kamera za beleženje podatkov o globini pa pomaga pri umetniškem učinku zamegljenega ozadja.

Sklop štirih kamer »Quad AI Camera« podpira nočni način fotografiranja »Super Night Mode« za kakovostne fotografije v slabih svetlobnih razmerah ali celo mraku tudi brez stojala. Pametni telefon Huawei P40 lite odlikuje še z umetno inteligenco okrepljen video urejevalnik »AI Video Editor«, s katerim lahko video obrežete, dodate glasbeno podlago in objavite na družbenih omrežjih neposredno z naprave.

Zabava, ki se nikoli ne neha

Procesor telefona Kirin 810 s svojo napredno zasnovo zagotavlja odlično zmogljivost in energijsko učinkovitost, kar nadgrajujejo še zmogljivosti umetne inteligence na sistemski ravni. Zahtevam procesorja popolnoma sledi tudi hitri delovni pomnilnik velikosti 6 ali 8 GB. Prav tako je zagotovljena podpora tehnologiji GPU Turbo, ki z zmanjšanjem zakasnitev in drugih izboljšav, prinaša popolnoma novo izkušnjo igranja mobilnih iger. Če urejate video posnetke, uporabljate aplikacije ali igrate igre, vedno boste lahko uživali v brezhibni uporabniški izkušnji.

Pametni telefon Huawei P40 lite dovoljuje, da v vmesnik igre dodate sporočilno storitev WhatsApp ter prilagodi velikost in položaj njenega okna na zaslonu. Na ta način lahko uživate v zabavi, ki jo nudijo mobilne igre, ne da bi zamudili pomembna sporočila prijateljev.

Vrhunske zmogljivosti zaokrožuje baterije visoke kapacitete 4200 mAh, ki jo odlikuje certifikat nemškega podjetja TÜV Rheinland za rešitev hitrega polnjenja »SuperCharge«. Ta baterijo do 70 % napolni v vsega 30 minutah.

Osupljiva zasnova

Huawei P40 lite je opremljen tudi z vrhunskim zaslonom brez zareze »Punch FullView«. Sprednja kamera je skrita za majhno luknjico v zgornjem levem kotu zaslona, ki s 16,25-centimetri (6,4-palci), polno razločljivostjo HD+ in široko barvno paleto ponuja nepozabno vizualno izkušnjo. Zaradi ozkih robov pa doseže tudi visoko razmerje med zaslonom in telesom kar 90,6 %.

Pametni telefon Huawei P40 lite ima vgrajen sistem EMUI 10, ki ni samo poln naprednih pametnih funkcij, temveč vključuje tudi intuitivni in prijazen uporabniški vmesnik. Revijalni prikaz vsebin pripomore k boljši čitljivosti, temni način pa je Huawei prilagodil ergonomiji človeškega očesa.

Telefon je na voljo v polnočni črni, rožnati Sakura in zeleni barvi po priporočeni maloprodajni ceni 279 evrov.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več