Računalništvo, telefonija
29.09.2015 09:14

Deli z drugimi:

Share

Huawei P8 Lite: navdušujoče razmerje med kakovostjo in ceno

Huawei P8 Lite: navdušujoče razmerje med kakovostjo in ceno
Huawei P8 Lite: navdušujoče razmerje med kakovostjo in ceno

Huawei se vztrajno prebija proti vrhu lestvice prodaje pametnih telefonov. Za trenutno tretje mesto se ima zahvaliti predvsem uspehu Androidnih modelov P8 ter P8 Lite. Slednji je cenovno dostopnejši od paradnega konja P8, vendar nikakor ni cenen, saj se po močnejšem bratu zgleduje v vseh pogledih in ohranja miselnost spoja elegantnega izgleda z dovršeno notranjostjo. Ni prehudo oskubljen, ugodno razmerje med ceno in zmogljivostjo pa je poskrbelo, da je tako v Evropi kot tudi Sloveniji postal najbolje prodajan Huaweijev izdelek.

Od daleč bi ga stežka ločil od močnejšega brata, saj sta primerljivih dimenzij in izgleda. Na prednji strani se bohoti petpalčen (12,7cm) IPS LCD-zaslon razločljivosti 1280 x 720, zadnja stran iz kakovostne plastike pa daje izgled brušene kovine. Tudi stranski rob z gumbi za vklop in izklop, jakost zvoka in režama za dve SIM-kartici ima kovinski videz ter ob rokovanju z napravo daje občutek čvrstosti. Lepo paše v roko in ne drsi, za nameček pa zaslon prekriva trpežni Gorilla Glass 3, ki bo ob morebitnem padcu poskrbel, da poškodbe ne bodo prehude. Če vas vseeno skrbi, so po novem za telefone Huawei v trgovini BigBang naprodaj kakovostni usnjeni in silikonski ovitki priznane italijanske znamke Puro.

Za gladko uporabniško izkušnjo skrbi Huaweijev lastni čip kirin 620 z osemjedrnim procesorjem, ki tiktaka pri frekvenci 1,2MHz. 2GB delovnega spomina omogočata tekočo večopravilnost, 16GB prostora za shranjevanje aplikacij, fotografij in videa pa je razširljivega z MicroSD karticami do velikosti 128GB. Čeprav ti podatki na papirju ne delujejo osupljivi, strojna oprema za prikazovanje v polovični HD-ločljivosti skrbi odlično in obenem ni preveč požrešna, tako da baterija kapacitete 2200mAh zlahka zdrži dan težke uporabe.

Na P8 Lite teče slovenski sistem Android 5.0 Lollipop s Huaweijevo kožico Emotion UI 3.1. Ta se konkretno razlikuje od privzete Androidne. Namesto tipskega predalčka z aplikacijami so vse postavljene neposredno na namizje, kjer jih je moč združevati v mapice. Najbolj navdušujoča so ozadja, ki se lahko dinamično menjajo. Pomikanje zaslona je gladko in brez zoprnega zamika in prekinitev, odpiranje in zapiranje aplikacij pa vedno urno.

Fotoaparat zajema slike v ločljivosti 13 megapikslov in prijetno preseneti. Sonyjevo tipalo posebno podnevi zajema podrobne slike naravnih barv in ima obilico učinkov ter filtrov – med drugim omogoča opremljanje fotografij z vodnimi žigi. Način HDR poskrbi za boljši izgled zasenčenih delov, tu pa je še učinkovito zajemanje panoramskih slik. Hvale vredno je še hitro fokusiranje in bližnjica za uren dostop do kamere, ko je zaslon ugasnjen. Tudi za snemanje video posnetkov v polni HD-ločljivosti pri 30 sličicah na sekundo je poskrbljeno. Kdor rad zajema selfieje pa bo vesel prednje 5MP kamere z vse bolj priljubljenim lepotnim načinom.

Pod črto je Huawei P8 Lite lično oblikovana in zmogljiva naprava, ki deluje krepko dražja od pri operaterju zastavljene cene 166 evrov. Prav neverjetno je, kako zmogljivi postajajo telefoni srednjega in nižjega segmenta, saj se zlahka kosajo z zastavonošami izpred nekaj let. Huawei pa se vedno močneje uveljavlja kot znamka, ki z ugodnimi cenami povzroča sive lase konkurenci. In veselje uporabniku, ki za nakup suverenega pametnega telefona ne bo moral pregloboko seči v denarnico.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več