Računalništvo, telefonija
19.09.2018 19:00

Deli z drugimi:

Share

Huawei predstavil najnovejši prilagojen operacijski sistem

Huawei predstavil najnovejši prilagojen operacijski sistem
Huawei predstavil najnovejši prilagojen operacijski sistem

Na sejmu IFA 2018 je Huawei predstavil EMUI 9.0 – naslednjo veliko nadgradnjo sistema, ki temelji na Androidu. Kot eden izmed prvih sistemov, ki temelji na Androidu Pie, ponuja EMUI 9.0 premium uporabniško izkušnjo, ki sloni na intuitivnem uporabniškem vmesniku in bogatih funkcijah. Dodatne funkcije bodo predstavljene skupaj s prihajajočo serijo Mate 20.


Najnovejši prilagojen operacijski sistem Huawei je bil zasnovan s ciljem, da daje bolj naraven in poenostavljen občutek kot kadarkoli prej. Huawei je na novo zasnoval in združil več nastavitev in s tem zmanjšal število korakov, ki jih mora uporabnik narediti, da opravi določeno opravilo. EMUI 9.0 je 12,9 % hitrejši od svojega predhodnika in zagotavlja hitrejše zaganjanje aplikacij. Na primer, EMUI 9.0 zažene Instagram kar 12 % hitreje, medtem ko se Spotify zažene 11 % hitreje. Z združevanjem vrhunskih zmogljivosti na novo predstavljenega procesorja Kirin 980, lahko EMUI 9.0 zagotovi neprimerljivo uporabniško izkušnjo na novi seriji Mate 20.

“Današnji pametni telefoni so založeni z obilico lastnosti do te mere, da je lahko to preveč naporno za vsakdanjega uporabnika. Mnogo uporabnikov je prav tako izrazilo nejevoljo glede vse večjega števila kompleksnih funkcij. Ravno zaradi tega smo si zadali razviti verzijo vmesnika EMUI, ki bi pomagal uporabnikom živeti bolj kakovostno. EMUI 9.0 se je rodil iz predanosti do ustvarjanja prijetne, konsistentne in preproste izkušnje. Vsaka sprememba, od poenostavitve menija z nastavitvami do optimizacije zmogljivosti ter vključitve novih funkcij digitalnega dobrega počutja (digital wellbeing) in produktivnosti, je tukaj zato, da EMUI 9.0 zagotovi dobro in uporabniku prijazno izkušnjo. Poleg tega pa Huawei s predstavitvijo EMUI 9.0 postaja eden prvih proizvajalcev telefonov, ki lansira svoje prilagoditve sistema Android Pie, kar priča o naši tesni povezanosti s podjetjem Google,“ je na ekskluzivnem medijskem dogodku povedal dr. Wang Chenglu, predsednik razvoja programske opreme pri Huawei Consumer Business Group.

EMUI 9.0 prinaša tehnologijo GPU Turbo 2.0, drugo generacijo inovativnih tehnologij za grafično pospeševanje, ki še bolje podpira še več iger. Najnovejša iteracija te rešitve zna inteligentno optimizirati intenzivne obremenitve in ponuditi napravi dodaten pospešek zmogljivosti na zahtevo, hkrati pa zmanjša porabo energije. Poleg igranja iger pa rešitev prav tako izboljša druga področja, ki so bistvena za kakovostno uporabniško izkušnjo, kot so odzivnost ekrana na dotik, omrežna povezljivost, način brez prekinitev med igranjem iger ter mnoge druge.

Pomembna dodana vrednost, ki prihaja z EMUI 9.0 pa je HiVision, ki omogoča aplikaciji za kamero, da prepozna večje znamenitosti in znana slikarska dela ter uporabniku postreže z informacijami s pomočjo obogatene resničnosti. Enostavno obrnite kamero telefona proti točki, kjer se nahaja neka zanimivost in uporabnik bo dobil informacije, ki obsegajo vse od zgodovine do zanimivih dejstev glede tega. EMUI 9.0 prav tako prinaša nov trezor za gesla (Password Vault), kjer lahko uporabniki varno shranijo svoja gesla za razne storitve in jih s pomočjo obraza ali prstnega odtisa kriptirajo ter jih nato enostavno pridobijo, kadar jih potrebujejo.

Ker je bil EMUI 9.0 zasnovan, da pomaga uporabnikom živeti bolj obogateno in uravnoteženo življenje, je digitalno dobro počutje (digital wellbeing) velik fokus novega sistema. EMUI 9.0 se ponaša z novim razdelkom Digital Balance (digitalno ravnotežje). Slednji sledi rabi naprave in omogoča uporabnikom, da si določijo časovno kvoto za vsako aplikacijo. Tukaj je še t.i. Wind Down (sprostitev), ki pomaga uporabnikom, da se sprostijo, preden se odpravijo v posteljo.

Ob uradni predstavitvi bo EMUI 9.0 podpiral najnovejše naprave Huawei. Dodatne funkcije bodo na voljo po predstavitvi modelov serije Mate 20. Več informacij bo najavljenih ob kasnejšem datumu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več