Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

31.07.2020      11:00
Huawei

Huawei razkril vizijo revolucionarne uporabniške izkušnje

Podjetje Huawei Consumer BG je razkrilo podrobnosti revolucionarne uporabniške izkušnje brezhibnega in z umetno inteligenco podprtega življenja. Kot plod osredotočenosti na inovativen ekosistem naprav in programske opreme »1 + 8 + N« je zasnovana, da uporabnikom omogoči neprekosljivo povezljivost. Z novimi partnerji s področja naprav interneta stvari in novimi aplikacijami Huawei obljublja, da bo življenje uporabnikov postalo bolj udobno in bolj povezano.

V zadnjih mesecih je Huawei zabeležil 25-odstotno povečanje mesečno aktivnih uporabnikov njihovih izdelkov in storitev. Ekosistem »1 + 8 + N« je s tem postal dom 650 milijonom uporabnikov s celega sveta, ki zaradi ponujenih storitev ves čas ostajajo brezšivno povezani s prijatelji, družini, sodelavci in ljubljenimi. Povezanost je v tem času postala pomembna dobrina, zato je zaveza o svetu, v katerem vse deluje pametno, brezhibno in brez napora, pomembnejša kot kadarkoli prej. Z naraščajočo razpoložljivostjo omrežij 5G, povpraševanjem po napravah interneta stvari (IoT) in brezhibnih uporabniških izkušnjah, je Huawei podvojil svoje napore pri izgradnji svojega ekosistema. Glede na dolgoročno poslovno strategijo Huawei napoveduje tudi večje osredotočenje na zvočne naprave, nosljive naprave, osebne in tablične računalnike in druge povezane naprave.

S pametnim telefonom v središču, je Huaweieva strategija »1 + 8 + N« začrtala vizijo digitalizacije vsakega doma, osebe in podjetja. Samo skupaj lahko premaknemo meje mogočega in naredimo svet boljši za vse. Huaweiev ekosistem, ki ga nadzoruje pametni telefon, povezuje pa sistem EMUI, zato združuje zbirko novih tehnologij, ki delujejo skupaj pri zagotavljanju najboljše pametne digitalne izkušnje rabe.

Številka 1 v oznaki strategije predstavlja pametni telefon, kot osrednji element ekosistema, saj povezuje in nadzoruje številne druge naprave. Osmica predstavlja dodatne naprave, kot so slušalke FreeBuds 3, pametna ura Watch GT 2, pametni zvočnik Sound X, tablični računalnik MatePad Pro, prenosnik MateBook X Pro in televizorje HUAWEI Vision. Črka N pa označuje sloj naprav interneta stvari. Vse je med seboj povezano s tehnologijama Huawei HiLink in Share, ki ju označuje znak +.

Podjetje Huawei ima neprimerljivo strokovno znanje gradnje omrežne infrastrukture, je pa tudi eno od le dveh podjetji v industriji, ki sta zgradili svoj lastne ekosistem naprav in programske opreme. Ta dva dejavnika pomenita, da lahko Huawei uporabnikom ponudi edinstvene zmogljivosti s pomočjo distribuirane tehnologije, poskrbi za varnost in zasebnost obenem pa zagotavlja brezhibno in prijazno izkušnjo rabe.

Huawei širi ekosistem z novimi partnerji in aplikacijami

Da bi izboljšal in nadgradil ekosistem »1 + 8 + N« Huawei poudarja potrebo po sodelovanju, zato napoveduje pet novih partnerstev.

• Samsonite je vodilni izdelovalec potovalne prtljage. Zaradi podpore ekosistema »1 + 8 + N« se lahko uporabnik s svojim telefonom Huawei dotakne pametne ključavnice kovčka in ga s tem zaklene. Med popotovanjem pa lahko izkoristijo tudi prednosti tehnologij Huawei Share in Pay.
  • Robotski sesalniki 360 Robot Vacuum Cleaner so od nedavnega dodani v ekosistem »1 + 8 + N«. Robota je mogoče nadzirati na daljavo s pomočjo aplikacije AI Life na napravi Huawei.
  • Huawei je partnerstvo sklenil tudi s podjetjem Kärcher. V ekosistem »1 + 8 + N« so dodali njegov čistilec vode, da lahko preko aplikacije AI Life na napravi Huawei preverite stanje filtra in kakovosti vode.
  • Dodan je bil tudi pametni grelnik vode podjetja Joyoung. Priprava vode za skodelico čaja ali kave še nikdar ni bila tako preprosta, saj napravo lahko nadzirate s pomočjo aplikacije AI Life na napravi Huawei.
  • Podjetje Opple ponuja pametne sijalke, ki so prav tako brezhibno vključene v ekosistem »1 + 8 + N« in jih je mogoče upravljati z aplikacijo AI Life na napravi Huawei.

Poleg vznemirljivih novih partnerstev z izdelovalci naprav, je Huawei v tržnico AppGallery dodal vrsto priljubljenih aplikacij iz različnih področij. S tem izpolnjuje zavezo o rednem dodajanju aplikacij, ki jih potrebujejo uporabniki pametnih telefonov in tabličnih računalnikov.

• Družbena omrežja: Telegram in Viber poskrbita za potrebe takojšnjega sporočanja, Tik Tok pa za objavljanje kratkih video posnetkov.
  • Urejanje fotografij: Cut Cut, PicsArt in PhotoGrid zagotavljajo bogat nabor orodji za urejanje fotografij.
  • Šport, mediji in zabava: Aplikaciji The Sun in The Times poskrbita za informativne in zabavne medijske vsebine. Premier League in talkSport pa za potrebe ljubiteljev športa. Med slovenskimi velja omeniti aplikacije A1 Xplore TV GO, Telemach EON TV, Telekom NEO Pametno Življenje, T-2 tv2go in Siol.net.
  • Mobilne Igre: Asphalt 9, Clash of Kings, Game of Thrones in Rise of Kingdoms so se pridružile bogatemu seznamu mobilnih iger v tržnici AppGallery.
  • Zemljevidi, navigacije in iskanje: Aplikacija za iskanje Qwant, zemljevidi HereWeGo in navigacija Sygic so zmogljiva orodja, s katerimi se lažje znajdete v resničnem in digitalnem svetu. Med slovenskimi omenimo Busko in DarsPromet+.
  • Potovanja in nastanitev: Aplikacije Booking.com, Skyscanner, Agoda, Emirates, Lufthansa, Turkish Airlines in še nekatere, nudijo vse, kar potrebujete za načrtovanje in izvedbo potovanj.
  • Izobraževanje: BBC Learning English, ClasseViva in Kahoot! predstavljajo bogat nabor aplikacij za širjenje obzorja.
  • Nakupovanje: Aplikacije Lidl, JD Sports, AliExpres in Rakuten so se pridružile aplikacijam trgovcev, ki so v tržnici že od prej. Med slovenskimi omenimo Prodajko, Moje Kartice in Moj Petrol.
  • Finance: Aplikacije Caixa Bank, Santander, BoC Pay, DBS Digibank, Eurobank in Société Générale uporabnikom nudijo ključne bančne in finančne storitve. Med slovenskimi pa so zanimive mBills, DH Mobilni Delavske Hranilnice in M.Stik banke Sparkasse.

Andrew Garrihy iz podjetja Huawei Consumer BG je sklenjena partnerstva in hitro širjenje aplikacij v tržnici AppGallery pospremil z besedami: »Huawei je srca uporabnikov iz celega sveta osvojil z inovativnimi in pogosto prebojnimi tehnologijami. Zdaj te združujemo v ekosistem naprav, programske opreme in storitev 1 + 8 + N. Zahvaljujoč naši brezhibni z umetno inteligenco podprti izkušnji rabe je dovolj kratek dotik med napravami, da se te med seboj povežejo, storitev sodelovanja na več zaslonih Huawei Share pa odpira čisto nove načine rabe. Z zagotavljanjem vsega tega upam, da bomo združili svet in pomagali ljudem ostati povezani«.

Sponzorirano

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Preverite, kdaj bo vaš telefon dobil Android ... 2
bojan  |  Jaz že imam android 11 na pred mescem dn...
Microsoft Edge postaja boljši od brskalnika C... 2
bojan  |  vse to dober ... ampak v brzini je še ve...