Računalništvo, telefonija
04.04.2016 16:17

Deli z drugimi:

Share

Huawei še višje na seznamu TOP 100 blagovnih znamk

Huawei še višje na seznamu TOP 100 blagovnih znamk
Huawei še višje na seznamu TOP 100 blagovnih znamk

Angleško podjetje Brand Finance je objavilo seznam ”Top 100 najbolj vrednih znamk na svetu”, na katerem je Huawei zasedel 47. mesto.


Kriterij, s katerim Brand Finance presoja vrednost podjetij vključuje indeks moči znamke, zvestobo znamki in tržne naložbe. Podjetja, ki se pojavijo na tem seznamu se lahko pohvalijo z enkratnimi in širokimi zmogljivostmi. Huaweijeva vrednost vključuje tako trdo, kot tudi mehko moč. Vzpenjanje na globalnih lestvicah pa potrjuje, da je podjetje uspešno vzpostavilo globalno prepoznavnost. Tako je Huawei telekomunikacijsko podjetje, ki ima danes tretji največji delež na trgu pametnih telefonov in prvo kitajsko telefonsko podjetje, ki je v enem letu prodalo več kot 100 milijonov enot aparatov.

Huawei je uvrščen na lestvico 100 najbolj priznanih podjetij na svetu, pred tem pa se je urstil tudi na Interbrandovo lestvico najboljših globalnih znamk za leta 2014 in 2015. Uvrstil se je tudi na Brandz seznam 100 najbolj vrednih podjetij v letu 2015.

V letu 2014 je Huawei postal prvo Kitajsko podjetje, ki se je uvrstilo na Interbrandov seznam najboljših globalnih znamk; zasedel je 94. mesto. V oktobru 2015 je zopet zasedel mesto na Interbrandovem seznamu in tokrat se je povzpel na 88. mesto. Izbran je bil tudi na Brandz seznamu za top 100 najbolj vrednih znamk na svetu, kjer je zasedel zavidljivo 16. mesto med podjetji, ki se ukvarjajo z znanostjo in tehnologijo. Brandz je v letu 2015 ocenil vrednost podjetja Huawei na več kot 15.3 milijarde dolarjev, Brand Finance pa kar na 19.7 milijard dolarjev, kar je 70% več kot lani. Huawei je tako na osmem mestu med podjetji, glede na odstotek rasti.

Danes Huawei ponuja svoje izdelke in rešitve v več kot 170 državah. Prav tako ima več kot 16 raziskovalnih inštitutov v državah kot so ZDA, Indija, Švedka, Rusija in Kitajska. V hitro spreminjajočem in rastočem področju znanosti in tehnologije ima Huawei svetovno priznane inovacijske ter raziskovalno-razvojne zmožnosti ter ostaja predan tem področjem.

V zadnjih nekaj letih je Huawei močno zrasel v mednarodnem poslovanju in tako ima danes tretjino svetovnega tržnega deleža prodaje pametnih telefonov. V letu 2015 je prodal kar 108 milijonov pametnih telefonov in tako zabeležil 44% rast. Letni dobiček je tako ocenjen na malce več kot 20 milijard dolarjev, kar kaže na 70% rast. Povpraševanje po zastavonošnem pametnem telefonu Mate 8 je kratek čas po lansiranju večje kot so pričakovali, prav tako pa so se druge Huawei naprave izkazale kot izredno zaželjene. V IPSOS poročilu iz leta 2015 je Huawei prejel Net Promoter vrednost 47, kar ga je uvrstilo na tretje mesto v svetu. Ta vrednost pomeni, da uporabniki mobilnih telefonov poročajo o pozitivnih uporabniških izkušnjah, kar hkrati odseva velik napredek, ki ga je Huawei naredil v uporabniški izkušnji.

V 2015 je Huawei nadaljeval svoj preboj na mednarodnih trgih in hitro pridobil tržni delež v Evropi, Latinski Ameriki, Bližnjem Vzhodu in Afriki. Za leto 2016 podjetje načrtuje še večjo razširitev na globalne trge, razširitev deleža na Kitajskem trgu, med cilji pa je tudi preseganje prodajnih rezultatov Appla ter Samsunga na prestižnem trgu. Po navedbah IPSOS podatkov je globalno zavedanje za Huawei zrastlo iz 65% v 2014 na 76% v 2015. V Evropi je Huawei globalno zavedanje doseglo 68% v Nemčiji, 82% v Italiji in 79% v Španiji, kar pomeni, da je Huawei večino Evropskih potrošnikov uspešno seznanil s svojo znamko.

V zadnjih letih si je Huawei prizadeval, da bi povečal svoj vpliv z oglaševanjem na priljubljenih športnih dogodkih. Sponzorstvo nogometa in drugih priljubljenih športov po svetu je prineslo izjemno veliko rast v prodaji izdelkov v Evropi in Ameriki, kar je pripomoglo k dobremu slovesu znamke. V marcu 2016 je Huawei oznanil novega ambasadorja, nogometnega prvaka Lionela Messija, ki je igral že v petih sezonah prvenstva FIFA. Huawei pričakuje, da bo to sodelovanje pomagalo vzpostaviti moč in prepoznavnost na prestižnem trgu, pritegnilo več mednarodnih potrošnikov ter povečalo prepoznavnost in naklonjenost znamki.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več